Administrationssystem til basketball

Basketball i Danmark

Basketball i Danmark i stor fremgang

Basketball er en sport, der kan dyrkes i alle aldre og niveauer. Har man bare en lille forstand på sporten, er den også spændende at følge med i både nationalt og internationalt. I de seneste år har man Danmark oplevet en større bevågenhed blandt befolkningen for basketball.  Det skyldes især, at NBA i USA som er den største og bedste basketballliga i verdenen er kommet mere frem på de danske tv-stationer herhjemme, hvilket har været med til at inspirere flere unge og voksne mennesker. Her det især store nuværende og pensionerede NBA-stjerner såsom Lebron James, Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Dwayne Wade, Kevin Durant, Kyle Irving, Ben Simmons, Stephen Curry, Klay Thompson og James Harden, der har sat sit præg på sporten, og gjort den mere populær herhjemme. 

Klubberne har også oplevet en større interesse i sporten ud fra antallet af medlemmer. De seneste tal fra Danmarks Idrætsforbund i 2018 viser et medlemstal på 15.326 delt ud i 122 foreninger. Det er en stigning på over 40 % fra 2013 til 2018. Basketballklubberne har her fået godt fat i de yngste, hvor DGI Basketball i samarbejde med BørneBasketFonden og Danmarks Basketball Forbund, har været med til udvikle samarbejdet med klubberne over det seneste årti. Alle i dansk basketball har arbejdet målrettet for at udbrede sporten herhjemme. Det er især de store klubber såsom Bakken Bears, Randers Cimbria, Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved og Horsens IC, der for alvor har rakt en hånd ud til yngste spillere. Her har man i samarbejdet mødt eleverne på skolerne rundt i landet og vist basketballproduktet frem.

Basketballtrænerne har i den sidste periode især været dygtig til at opbygge sociale netværk på holdene, som er med til at fastholde og trække endnu flere spillere.
Her er fællesskabet i centrum, der skaber gode oplevelser, både for børn og voksne til sociale arrangementer og inden-og udenfor træningsbanen. Det er specielt vigtigt for spillerne at føle sig set og have en motivation for at gå til træning uge efter uge. Træningen er ydermere blevet forbedret markant, hvilket skyldes at flere basketballtrænere er blevet uddannede med nye træningsmetoder, der har givet en øget kvalitet til træningerne og udvidet træningsaktiviteterne. 

Administrationssystem Basketball

Udfordringer for basketballklubberne

Selvom basketball er i stor fremgang oplever klubberne flere administrative udfordringer, der følger med endnu flere medlemmer. Klubberne har mange frivillige, der hver dag yder en stor indsats for, at medlemmerne og ikke mindst trænerne kan have størst mulig fokus på træning, sociale fællesskaber og udvikling.

Selvom trænernes opgave er at lede og styre spillerne under træning og kamp, bliver de sat over for en masse andre opgaver som naturligt medfølger. Dette er forbundet op på kommunikationen, hvor trænerne har lange lister på deres telefoner, og i andre tilfælde på de sociale medier. Da ansvaret hos de fleste yngre spillere ligger hos forældrene, skal de også inddrages, hvilket just gør kontaktlisterne større. Det kan derfor tage et større fokus væk fra udviklingen, da trænerne oplever at være stressede og have det med ind i livet udenfor sporten. 

De ansvarlige i klubben og ikke mindst kasseren oplever et større ansvar med flere medlemmer i og med, at flere kontingentbetalinger skal opsættes og gennemføres, flere medlemmer skal håndteres og kommunikeres til, sociale arrangementer der skal finansieres og alle aktiviterne i klubben som skal dokumenteres for kommunen. Al dette er med til at gøre rollen for de administrative i klubben større, stressende og hårdere at håndtere. 

Administrationssytem til basketball

Holdsport gratis app: Administrationssystem til basketball

Hos Holdsport tilbyder vi en række services, der skal gøres arbejde i basketballklubben meget nemmere at håndtere med vores dette administrationssystem via Holdsport gratis app og hjemmeside. 

Først og fremmest får jeres klub holdkommunikation, aktivitetstilmelding og betalinger for medlemmer samlet ét sted, på selv og samme platform. Samt meget andet, hvilket I kan læse mere om på vores hjemmeside. 

Med brug af dette administrationssystem fra Holdsport får jeres trænere et værktøj, som vores erfaringer siger, at de herefter ikke vil være foruden. Man bliver fri for at fylde sin telefonbog op med alle kontaktoplysninger på medlemmer, da al kommunikation og heraf koordinering foregår via Holdsports gratis app. Her kan medlemmerne selv melde sig på aktiviteter eksempelvis træning, hvilket gør at træneren altid har styr på medlemmerne og komme i kontakt med dem - blot ved at sende SMS, push-beskeder og e-mail direkte til alle holdets medlemmer samt forældre på én gang!

Holdsports administrationssystem har også et afsnit for statistik, hvor systemet selv lagrer fremmødestatistik for hvert enkel medlem i klubben ud fra de aktiviteter, som medlemmerne melder sig på via Holdsport-app. Det er især en fordel, når I skal dokumentere aktivitetsstøtten til kommunen, hvor I kan trække aldersgrupperet data og statistik ud. Når jeres klub skal indberette medlemstal til CFR giver systemet igen en fordel, da det selv holder styr på, hvor mange medlemmer I har i jeres klub. 

Kontingentopkrævningssystemet som Holdsport tilbyder klubberne, sørger for at kasserens job bliver gjort en hajtand lettere. Systemet sørger helt selv for, at medlemmerne bliver opkrævet kontingenter på mail. Enten når nye sæsoner går i gang eller nye medlemmer kommer til. Her skal I blot angive priser, antal årlige træk, hustandsrabatter og hvad der ellers medfølger. Der bliver vedlagt et administrationshonorar på hver betaling på mellem 3-9 kr. Her bliver det finansieret direkte af medlemmerne. Til gengæld bliver I fri for betalingsaftaler med kortudbyderne, og medlemmerne kan betale for alle former for aktiviteter i klubben med diverse kortyper samt MobilePay. I kan læse mere om priserne her.
Her kan I blandt andet også købe jer helt fri for den tunge kassererrolle, og lade Holdsport sørge for at afstemme det og stå for al jeres bogholderi! Dette gør vi i regnskabsprogrammet Billy. 

Tilmeld jer hos Holdsport allerede i dag!

Lyder Holdsport som noget for jeres basketballklub? Vi sørger for at hjælpe og guide jer gennem hele oprettelsenprocessen. Oprettelsen er helt gratis og sker ved at oprette sig på vores hjemmeside www.holdsport.dk, hvor man trykker øverst på siden på 'Opret profil, hvorefter man vælger 'Opret Klub'.

Vi ønsker at gøre overgangen til Holdsport så gnidningsfrit som muligt. Her hjælper vi med at importere alle klubbens medlemmer, opsætning af gratis hjemmeside samt oprettelse af kontingenter. Selvom det lyder som en længere proces klarer vi al det i løbet af selv og samme dag! 

Lige så snart alle medlemmerne har modtaget en velkomstmail og har klikket på et medfølgende oprettelseslink, er I i gang. 

Vi sidder klar på telefonnummer: 53 70 20 22, hvor I kan få mere information og høre nærmere om vores services. I kan også skrive til os på info@holdsport.dk

Gratis administrationssystem til basketballklubber

Historien om basketball

Hvordan startede basketball egentlig? Det vil vi forsøge at give et indblik i her.
I en hal i USA i 1891 måtte idrætslæren James Naismith tænke nyt på sit amerikanske college, da han blev bedt om at sætte gang i en aktivitet, da eleverne ikke kunne være udendørs i den kolde vinter.
De fleste elever spillede enten amerikansk fodbold eller rugby, hvilket ikke gik indendørs, fordi spillerne meget nemmere blev skadet og utilfredse. Derfor måtte James Naismith tænke ud af boksen. Han besluttede sig derfor for at opsætte to ferskenkurve med bund, hvor man brugte en fodbold, som man skulle kaste ind i for scoring. Her brugte man underhåndskast, som en anderledes tilgang end den måde skuddet er i dag. Hvergang ved scoring skulle man bruge en stige, for at få bolden ud af kurven og i spil igen. Kurvene blev placeret i en højde, så skaderne blev minimeret.  Herfra blev det kaldt for basketball, som senere er udviklet markant til det vi kender til i dag, da man dengang brugte helt andre regler og udstyr. 

Basketball

Den 20. Januar 1892 i samme idrætshal blev den første officielle basketballkamp spillet og den endte 1-0 med 9 spillere på hver af de to hold. Med andre ord er der siden sket rigtig meget for dem som kender en smule til basketball i forhold til udviklingen for spillets regler, teknik og taktik over mere end et helt århundrede. 

Historien om basketball

Basketball i Danmark

I 1947 blev Danmarks Basketball Forbund også betegnet som DBBF stiftet af N.C.D. Petersen, der var gymnastikinspektør. Dette var inspireret af amerikanske militærhold, der introducerede basketball for danskerne efter 2. verdenskrig. 

Efter stiftelsen blev tre klubber en del af forbundet, hvor størstedelen af spillerne var med i den første officielle landskamp i 1950.  I 1958 blev den første officielle kamp spillet om Danmarks Mesterskabet i basketball. Det var netop igennem 1950-og 1960'erne, at populariteten af sporten sprudlede frem, da folkeskoler og gymnasier også tog det til sig, og flere og flere unge fik øjnene op for det sjove spil. 

Selvom det stadig overordnet set er en mindre sport målt på medlemmer i Danmark, har det som skrevet tidligere oplevet en stor stigning af medlemmer rundt i landet, og interessen har højnet sig meget, hvilket det vurderes til at gøre yderligere de næste mange år. 

Det er især i de seneste 20 år, hvor basketball størrelse har løftet sig markant herhjemme med størst fokus på de sidste 5-7 år. Det er ikke lykkedes at have en dansker på kontrakt på et hold i den største liga NBA. I 2004 var det dog tæt på, da Christian Drejer blev draftet til New Jersey Nets, men aldrig fik en kontrakt og kom i stedet til Barcelona. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner