Medlemssystem til tennis: Bedre organisering af medlemmerne

Tennis

Create profile

Medlemssystem tennis

Tennis i Danmark

Tennis er en sport, der kan dyrkes i alle aldre og niveauer. Populariteten er steget det seneste årti, hvor yngre såvel som ældre kan have deres plads i sporten både i en klub og udenfor klubberne.

I tennissporten er der to forbund der står med medlemmerne, DTF & DGI. De udgør tilsammen 58.146 medlemmer i 267 klubber i hele Danmark i 2018, der gør den til en af de otte største sportsgrene målt på medlemmer. Medlemstallet har været stabilt liggende uden de store ændringer i de sidste 10-12 år.  

Dansk Tennis Forbund blev stiftet i 1920 og i 1930 havde antallet af aktive medlemmer nået 10.000.

Op til 1960'erne steg antallet af medlemmer med det dobbelte, hvorfra det gik hurtigt. Gennem 1970'erne udbyggede kommunerne idrætsfaciliteterne i hele landet, hvor danskerne mere eller mindre ændrede deres fritidsvaner. I 1990 var medlemstallet nået på det højeste medlemstal nogensinde i tennis i Danmark på 118.000 medlemmer. Dog er medlemstallet faldet lige siden, hvilket skyldes de andre sportsgrenes udvikling og fremkomst. Igen er medlemstallene i de seneste år stigende, hvilket er med til at bane vej for et større potentiale for flere medlemmer i fremtiden.

Medlemssystem tennis

Udfordringer for tennissporten - Digitalisering

Tennisklubberne i Danmark har brug for en sund økonomi til at drive deres klub og ikke mindst i udviklingen af udstyr og faciliteter. Det kræver først og fremmest medlemmer, der er loyale og bliver i klubben i lang tid. Ydermere at få endnu flere medlemmer år efter år, sæson efter sæson. Det kræver et stort arrangement for de ansvarlige i klubberne, som kan være svært at afsætte ressourcer til, fordi der går tid med alt det praktiske og administrative. Derved går de to forbund  ind og foretager forskellige tiltag til at hjælpe klubberne, men det er ikke altid nok. 

I dag er en af de store udfordringer at holde på børn og unge tennisspillere, der søger mod andre sportsgrene eller noget andet i deres liv. Derfor uddanner klubberne flere og flere trænere, så de står bedre stillet med træningen og pædagogikken for børnene og de unge. I den forbindelse handler det nemlig om meget mere end blot sporten. Fællesskabsfølelsen, opmærksomheden og venskaber er påkrævet for at give en bedre samlet oplevelse, der i sidste ende skal holde på spillerne. 

En anden udfordring er at få mennesker, der spiller på tennisbaner udenom tennisklubberne til faktisk at blive medlem af en tennis klub og bidrage til klubbens økonomi. Da tennis er en af de dyrere sportsgrene at være medlem af ligesom golf, så er det ikke just så let. Derfor skal man gøre det mere attraktivt at være medlem af ens tennis klub og gøre det mere spændende at være en del af et fællesskab. Derfor ansætter tennisklubberne trænere, der kan stå for træninger og sammenhold, så man kan komme længere end i klubbens arrangement og fællesskab. 

Medlemssystem tennis

Medlemssystem til tennis: Organiser jeres medlemmer

Holdsport er et gratis og digitalt medlemssystem gennem gratis app og website. Holdsport står med dette medlemssystem til at give et bedre samlet kommunikativ og administrativ flow i tennisklubberne. Det skal i sidste ende være med til at arbejde mod udfordringerne, som tennisklubberne står over for. 

Først og fremmest giver dette medlemssystem bedre mulighed for tennistrænerne at organisere spillerne og de ansvarlige at administrere medlemmerne samt meget andet. 

Trænerne kan med Holdsports gratis medlemssystem gennem en online kalender, have alle deres spillere lige ved hånden. Normalt har trænerne en masse telefonkontakter og beskeder fra børne-og ungespillere, hvor forældrene også typisk er involveret. Med medlemssystemet sørges der for, at kommunikationen skærpes. Med blot en SMS eller mail, kan der udsendes beskeder på én gang til alle med kommende aktiviteter såsom træning, og så kan spillerne melde fra eller til. På samme tid kan spillerne skrive direkte via medlemssystemet til trænerne, hvis der er nogle spørgsmål eller lignende. Holdkommunikationen gennem Holdsport bliver dermed en del af trænerens nøgleværktøj.  I kan læse mere om det her.

Prøv Holdsport gratis - Opret profil her


Administrationen kan bruge statistikmodulet, der er udstyret i app'en, til at føre fremmødestatistik for alle medlemmerne ud fra aktiviteterne, som de melder sig på via Holdsports gratis app. Heraf kommer der også aktivitetsstatistikken. Når der skal udsendes aktivitetsstøtte til kommunen sørger medlemssystemet for at trække al statistikken ud som aldersgrupperet data. 

Her er endnu en fordel, at systemet selv sørger for at holde styr på antallet af medlemmer, når I skal indberette medlemstal til CFR, som overføres direkte hver januar.  

En af de mange funktioner Holdsport tilbyder er her, ressourcestyring. Det bliver jeres klubs nye fortrukne redskab, hvor I med få klik kan angive, hvor hvert hold hører til på klubbanerne eller omklædningsrummene. Her kan jeres administratorer via modulet fordele baner, omklædningsrum m.m. på specifikke datoer og faste eller varierede tidspunkter. Alle klubbens medlemmer og trænere kan så følge med og se, hvad og hvornår der er booket. 

I klubben kan I også tilkøbe jer en række funktioner. Her bl.a. kassererrollen som skippes hele væk, hvor Holdsport sørger for al bogholderi, og I kan bruge disse ressourcer på medlemmerne i stedet for. Læs mere om det her.

Alt begynder med en profil

Vil du gerne i gang med Holdsports system? Så begynd med at oprette en privat profil for dig selv, herefter kan du oprette jeres klub / forening og invitere spillerne til at blive medlem af klubben.

Opret din profil her


På nedenstående billede kan I se, hvilke funktioner Holdsport er udstyret med. I kan læse mere om dem på www.holdsport.dk

Medlemssystem tennis

Kontingentopkrævning nemt? Kom i gang allerede i dag

Hvis Holdsport lyder som noget, der kan komme til gavn for jeres tennis klub, så kommer I i gang på følgende måde.

I kan oprette jer ganske gratis på Holdsport hjemmesiden. For at starte oprettelsesprocessen skal I trykke på knappen øverst på hjemmesiden 'opret profil'. Til sidst trykker I på 'opret klub'. Vi hjælper her med at importere alle klubbens eksisterende medlemmer og oprette kontingenttræk. Så snart en velkomstmail med oprettelseslink er sendt ud til alle medlemmer, er I for alvor i gang på Holdsport!

Holdsport sørger også for at opsætte en gratis hjemmeside for jer, som I kan bruge i klubben. Oprettelsen sker uden I skal røre en finger! Vi klarer desuden det hele på én dag. 

Vi står klar til at hjælpe og guide jer gennem det hele. I kan kontakte os på 53 70 20 22 mellem kl. 9-12 i alle ugens dage. Vi sidder også klar på mail: info@holdsport.dk 

Medlemssystem tennis

Den moderne tennis

I år 1877 blev Wimbledon grundlagt, som er den legendariske tennisturnering, der godskrev reglerne for den moderne tennis vi kender i dag.  Senere er andre store turneringer, der er en del af de største grandslam-turneringerne, kommet på programmet såsom French Open, Australien Open og US Open.  Store og nuværende tennisspillere her mandlige: Rod Laver, Björn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Boris Becker, Pete Sampras, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic & kvindelige: Kim Clijsters, Lindsay Davenport, Maria Sharapova, Gabriela Sabatini, Mary Pierce, Virginia Wade, søstrene Venus og Serena Williams, Justine Henin, Chris Evert, har gennem tiden i disse turneringer især været med til at inspirere og få endnu flere mennesker til at spille tennis. 

I Danmark på den mandlige og kvindelige side er det især disse navne, der har sat tennissporten i et positivt lys herhjemme: Kurt Nielsen, Jan Leschly, Tine Scheuer-Larsen, Kristian Pless, Frederik Fetterlein, Eva Dyrberg, Caroline Wozniacki, Kenneth Carlsen og Frederik Løchte Nielsen . 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner