Player_slider

Artikler

Kasserer i en forening: Regnskab og kontingent med Holdsport

Selvom kasserens rolle ofte er den vigtigste i en forening, behøver det ikke nødvendigvis være den opgave, der er mest ressourcekrævende. På Holdsport forsøger vi hver eneste dag at gøre arbejdet lettere for alle involverede i en klub - heriblandt naturligvis også kasseren.

Derfor tilbyder vi foruden en online medlemsliste også et betalingssystem med automatisk kontingentopkrævning på mail og en integration til regnskabsprogrammet e-conomic, så alle klubbens poster kan afstemmes i et samlet økonomistyringsprogram. 

Systemet tager sig af opkrævninger for jer

Funktionen der sørger for automatisk udsendelse af kontingent i Holdsport er kasserens højre hånd. Det er herfra, hvert kontingent opsættes, uanset om klubben har opkrævninger hvert år, hvert halve år eller hver måned - i bestemmer selv trækdatoer, beløb og endda "skæve træk", hvis der eksempelvis er reduceret betalingssats halvvejs i sæsonen eller lignende. Systemet opfanger selv, når nye medlemmer oprettes i klubben på Holdsport, hvorefter udsendelsen af betalingsmail foregår helt automatisk.

Dette betalingspåmindelselsmodul tager højde for nye medlemmer på prøveperiode i klubben, ligesom det også kan sættes til at fritage inaktive medlemmer og endda også, hvis et medlem er langtidsskadet, og dermed skal fritages fra kontingent i den kommende periode.

Kasserer forening
Dette eksempel viser, hvordan der kan opsættes valgfrie træk og beløb. Desuden får nye spillere i klubben en prøveperiode på 7 dage, hvorefter der automatisk sendes en betalingsmail ud bagefter, hvis medlemmet stadig er en del af klubben.

Alle betalinger - og naturligvis også de fremtidige af slagsen - registreres i systemet med navn, beløb, hold og betalingsfrister. Døjer man år efter år i foreningen med medlemmer, der ikke får betalt til tiden, kan man endda spare sig selv en masse ressourcer på at indhente disse betalinger. Med et par simple klik tilbyder Holdsport en påmindelsesfunktion til at rykke for forfaldne betalinger på både enkelte medlemmer og alle udestående på én gang. Ofte kan denne handling dog undgås.

For at gøre op med udestående betalinger efter fristen er udløbet har vi nemlig på Holdsport desuden udviklet en funktion, der gør det muligt for foreningen at spærre medlemmer, der ikke har betalt til tiden, fra at kunne tilmelde sig de gængse aktiviteter på holdet. I mange klubber er denne valgmulighed en vigtig medspiller i at få medlemmer til naturligt at få betalt, hvis man stadig har lyst til at være en del af sammenholdet i på holdet og i klubben.

Kasserer i en forening
Rykkere sendes ud ved få klik, når fristen er overskredet. Vælg om det skal omtales "Påmindelse" og "du bedes betale", eller om ordlyden skal være mere bestemt som i "Rykkermeddelelse" og "du skal betale".

På Holdsport tager vi ingen årsabonnement/licens eller upfront betaling, når i opretter jer som klub. I stedet opererer vi med et administrationshonorar på 3, 4 eller 8 kr. per betaling afhængig af, om det enkelte betalingsbeløb er under 100 kr., mellem 100 og 300 kr. eller over 300 kr. I bestemmer selv, om udgiften er foreningens eller det enkelte medlems.

Udover at stå for den automatiske udsendelse af betalingsmails til medlemmer varetager vi alle former for indløsningsaftaler, så ethvert medlem frit kan vælge, om han/hun foretrækker at betale med kort (gælder alle slags korttyper) eller MobilePay, uden at i er nødt til at tilkøbe jer betalingsløsningerne separat. Vælger man at betale med kort, kan man bede systemet om at huske kortoplysningerne til fremtidig betaling, så næste sæsons kontingent betales helt af sig selv, når perioden starter.

Afstem alle kontingentopkrævninger i e-conomic

Er man en forening af en sådan størrelse, at et system til varetagelse af kontingentopkrævninger ikke er nok, kan Holdsport også tilbyde en integration til regnskabsprogrammet e-conomic, der anbefales af danske revisorer og bogholdere. Al betalingsinformation angående foreningens medlemmer forbindes dermed direkte til foreningens regnskab.

For at udnytte integrationen kræver det oprettelse hos e-conomic. Her kan man vælge mellem tre former for abonnementer, alt efter hvor mange posteringer man har i et regnskabsår. Læs mere om abonnementspakkerne her.

Tøv ikke med at oprette jer på Holdsport, og få alle fordelene med det samme. Oprettelsen er gratis og ganske uforpligtende, og det finder sted ved at klikke "Opret profil" øverst til højre på denne side. Udfyld formularen og vælg "Klub". 

Populære artikler
manchester-united-trøje Manchester United trøje | Se udvalg hos UnitedSport.dk

Her finder du Manchester United trøjer og fodboldtøj til børn og voksne.  Der tilbydes både Manchester Uniteds…

psg-troje PSG trøje | Find din PSG shop hos UnitedSport.dk
fodboldtrojer Fodboldtrøjer | Find fodboldtrøjer og træningstøj fra din klub

Leder du efter fodboldtrøjer? Her kan du finde fodboldtrøjer til børn og voksne. Alt sportstøj og træningstøj …

Gør som 680000 andre og opret dig hos Holdsport