Kasserer i en forening: Regnskab og kontingent med Holdsport

Selvom kasserens rolle ofte er den vigtigste i en forening, behøver det ikke nødvendigvis være den opgave, der er mest ressourcekrævende. På Holdsport forsøger vi hver eneste dag at gøre arbejdet lettere for alle involverede i en klub - heriblandt naturligvis også kasseren.

Derfor tilbyder vi foruden en online medlemsliste også et betalingssystem med automatisk kontingentopkrævning på mail og en integration til regnskabsprogrammet e-conomic / Billy, så alle klubbens poster kan afstemmes i et samlet økonomistyringsprogram.


Systemet tager sig af opkrævninger for jer

Funktionen der sørger for automatisk udsendelse af medlemmets kontingentopkrævning i Holdsport er kasserens højre hånd. Det er herfra, hvert kontingent opsættes, uanset om klubben har opkrævninger hvert år, hvert halve år eller hver måned - i bestemmer selv trækdatoer, beløb og endda "skæve træk", hvis der eksempelvis er reduceret betalingssats halvvejs i sæsonen eller lignende. Systemet opfanger selv, når nye medlemmer oprettes i klubben på Holdsport, hvorefter udsendelsen af betalingsmail foregår helt automatisk.

Dette betalingspåmindelselsmodul tager højde for nye medlemmer på prøveperiode i klubben, ligesom det også kan sættes til at fritage inaktive medlemmer og endda også, hvis et medlem er langtidsskadet, og dermed skal fritages fra kontingent i den kommende periode.

Kasserer forening
Dette eksempel viser, hvordan der kan opsættes valgfrie træk og beløb. Desuden får nye spillere i klubben en prøveperiode på 7 dage, hvorefter der automatisk sendes en betalingsmail ud bagefter, hvis medlemmet stadig er en del af klubben.

Alle betalinger - og naturligvis også de fremtidige af slagsen - registreres i systemet med navn, beløb, hold og betalingsfrister. Døjer man år efter år i foreningen med medlemmer, der ikke får betalt til tiden, kan man endda spare sig selv en masse ressourcer på at indhente netop de betalinger. Med et par simple klik tilbyder Holdsport en påmindelsesfunktion til, at rykke for forfaldne betalinger på både enkelte medlemmer og alle udestående på én gang. Ofte kan denne handling dog undgås.

Prøv Holdsport Gratis - Opret profil her


For at gøre op med udestående betalinger efter fristen er udløbet har vi nemlig på Holdsport desuden udviklet en funktion, der gør det muligt for foreningen at spærre medlemmer, der ikke har betalt til tiden, fra at kunne tilmelde sig de gængse aktiviteter på holdet. I mange klubber er denne valgmulighed en vigtig medspiller i at få medlemmer til naturligt at få betalt, hvis man stadig har lyst til at være en del af sammenholdet i på holdet og i klubben.

Kasserer i en forening
Rykkere sendes ud ved få klik, når fristen er overskredet. Vælg om det skal omtales "Påmindelse" og "du bedes betale", eller om ordlyden skal være mere bestemt som i "Rykkermeddelelse" og "du skal betale".

På Holdsport tager vi ingen årsabonnement/licens eller upfront betaling, når i opretter jer som klub. I stedet opererer vi med et administrationshonorar på 3, 5 eller 9 kr. per betaling afhængig af, om det enkelte betalingsbeløb er under 100 kr., mellem 100 og 300 kr. eller over 300 kr. I bestemmer selv, om udgiften er foreningens eller det enkelte medlems.

Udover at stå for den automatiske udsendelse af betalingsmails til medlemmer varetager vi alle former for indløsningsaftaler, så ethvert medlem frit kan vælge, om han/hun foretrækker at betale med kort (gælder alle slags korttyper) eller MobilePay, uden at i er nødt til at tilkøbe jer betalingsløsningerne separat. Vælger man at betale med kort, kan man bede systemet om at huske kortoplysningerne til fremtidig betaling, så næste sæsons kontingent betales helt af sig selv, når perioden starter.

Overlad kasserertjansen til Holdsport

Hvis i helt vil slippe for den trælse kassererrolle, kan i mod en fast månedlig pris lade Holdsport styre al bogføring af bilag, så I sikrer, at bankafstemningen er korrekt. Desuden får i adgang til regnskabsprogram. Læs mere om løsningen her.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner