Sådan støtter Danske Spil idræts- og foreningslivet

indhold.svg

Mange danskere har gennem årene stiftet bekendtskab med Danske Spil. Danmark største bookmaker så dagens lys helt tilbage i 1948, og har siden da leveret underholdning til danskerne.

Det er værd at bemærke, at Danske Spil gennem årene også har støttet det danske idræts- og foreningsliv med midler, som kommer deres overskud. Her er tale om de såkaldte udlodningsmidler.

Konceptet udlodningsmidler stammer helt tilbage fra Danske Spils start i 1949. Disse blev sat i verden for at sikre, at en del af firmaets overskud ville gå til at støtte almennyttige formål. Her kan være tale om alt for elitesport til julemærkehjem. Der er med andre ord massevis af danskere, som har glæde af Danske Spils overskud.

Da Danske Spil blev stiftet skete det på forespørgsel fra DIF (Danmarks Idrætsforbund) og DBU (Dansk Boldspil-Union). De to organisationer ønskede nemlig at få lov omkring tipning plus et dansk spilleselskab. Det havde været på tale flere gange, men hver gang var forslaget blev skudt ned. Denne gang var der dog for stor opbakning til, at politikerne kunne ignorere sagen.

Der var nemlig stor opbakning blandt landets mange foreninger hvorfra mere end 20.000 i 1947 demonstrerede på Rådhuspladsen i København for at få indført loven, der som bekendt også ville gavne de mange foreninger og dansk idræt. Det skulle vise sig at give pote, da Dansk Tipstjeneste så dagens lys året efter.

Dengang kom pengene altså fra overskuddet fra tips. I dag forholder det sig sådan, at midlerne kommer fra Danske Spils datterselskab - Danske Lotteri Spil, hvis overskud fordeles ud på mange foreninger rundt omkring i hele Danmark med vidt forskellige formål.

Det er Kulturministeriet, som står for uddelingen af omkring 80% af udlodningsmidlerne. Derfor er det måske ikke overraskende, at netop idrætten er de store vindere i spillet om udlodningsmidlerne fra Danske Spil.

Foruden Kulturministeriet får også Børne- og Socialministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet også hver deres dele af kagen. Det er altså en bred vifte af sager, som støttes af udlodningsmidlerne til trods for, at den største andel tilfalder Kulturministeriet og derunder sporten.

De to store idrætsforbund DGI og DIF modtager omkring 30% af udlodningsmidlerne. DGI (Danske Gymnastik og Idrætsforeninger) har mere end 6.400 medlemsklubber, som tilsammen har over 1,5 millioner medlemmer. Det vil med andre ord sige mere end en fjerdedel af Danmarks befolkning.

DIF består af 62 forskellige forbund. Dermed støtter udlodningsmidlerne fra Danske Spil også flere forskellige sportsgrene og er vigtige for mange af de mindre forbud. Tilbage i 2018 lød beløbet fra udlodningsmidlerne på hele en milliard kroner, så det betyder meget for Danmarks mange forbund og foreninger, som nyder godt af midlerne. For flere eksempelvis holdsporter er midlerne vitale, når det kommer til den daglige drift af de enkelte klubber rundt omkring i landet.

Det drejer sig ved at mærke om børn og voksne i alle aldre, som gennem udlodningsmidlerne får mulighed får gode forhold, når det kommer til at udøve deres sport.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner