Undgå arbejdsskader med korrekt arbejdplads

I takt med samfundet har ændret sig, er det blevet mere og mere normalt, at have et stilsiddende arbejde i 8 timer om dagen.

En arbejdsdag, hvor vi rører hos ganske lidt kontra før i tiden, hvor hele kroppen ofte var i arbejde og meget ofte også i mere varierede bevægelser.

I dag er de mikrobevægelser og ofte meget ensidige bevægelser i samme stilling, der slider på vores kroppe nøjagtigt de samme steder.

Kroppen er som udgangspunkt ikke designet til at den slags arbejde og trods arbejdstypen kan virke meget skånsom for kroppen kontra et hårdt fysisk arbejde, så kan mange år med mikrobevægelser i forkerte stillinger meget nemt medfører gener i kraft at slidgigt, skulder og håndledssmerter og ryglidelser.

Forbyg skader og slitage – Indstil din arbejdsplads

Kontorstol og arbejdsplads

Med en korrekt indstillet arbejdsplads, kan slitage og skader minimeres og ofte helt undgås, det er derfor meget vigtigt, at bruge god tid på at indstille kontorstolen korrekt og opsætte skærmen i den korrekte højde og vinkel på et bord i den rigtige højde.

Lad os begynde med kontorstolen

Kontorstolen bør være tilpasset den enkelte bruger og ikke hvordan den ser ud i lokalet. En meget typisk fejl er, at indkøbe ens kontorstole til alle på kontoret, så det ser ”pænt” ud.

Det er meget sjældent samme halv-billige kontorstol kan indstilles tilpas forskelligt til, at alle medarbejdere kan få en korrekt ergonomisk og komfortabel sidestilling.

Det vil derfor være en fordel enten at købe tilpas gode kontorstole, der har mange indstillingsmuligheder, eller bede en butik sende en konsulent forbi kontoret og sammen med hver medarbejder udvælge en stol, der passer bedst muligt.

Tips til indstilling af kontorstolen

Stol-højde
Højden skal være så dine fødder kan nå jorden med flad fod, de må ikke dingle og ej heller have fald fra knæ mod mave.

Stol-sæde
Sædet skal være tilpas polstret til, at du kan arbejde en hel dag uden at din numse begynder at sove og sædet må gerne have en lille kileform med dine knæ, så du sidder en lille bitte smule skråt ind mod skrivebordet – Det letter trykket på dine ben og giver bedre blodomløb.

Ryglæn
Ryglænet skal som sådan ikke støtte hele ryggen, det er slet ikke nødvendigt og de fleste synes det er direkte ubehageligt, hvis ryglænet trykker ind på skulderbladene.

Ryglænet skal støtte lænden op til lige før skulderbladene.

Find eventuelt en ergonomisk korrekt konference mødestol her

Hæve / sænkebord
Skrivebordet skal være i en tilpas højde, så dine arme hviler på bordet i en agnske lille hældning opad – Gerne så det passer med at hænderne hviler på tastaturet fortsat i samme vinkel.

Bliver vinklet for kraftig opad, vil det kunne give gener i håndled, er bordet for lavt, så vinklet i arme bliver nedad, vil det give et lille træk i skuldrene, som ofte giver gener.

Skærm
Skærmplaceringen er også meget vigtig, du skal ikke se ned af, hvilket vil være aktuelt, med en bærbar pc uden en form for stand eller tilkobling af ekstern skærm.

Sidder ud og ser ned af hele tiden, vil det belaste din nakke unødvendigt.

Afstanden skal tilpasses skærmens størrelse og opløsning. Så du både kan se hvad der står uden at skulle gå tæt på hele tiden og strække dig og samtidig også så det ikke er irriterende eller trættende.

Omkring 45 – 70 cm vil ofte være et godt valg.

Skift stilling med jævne mellemrum

Der hvor vi kan opleve gener, er typisk ved meget lange arbejdsdage uden ret mange pauser, måske holdes pausen i samme kontorstol – og hvor vi ikke ændre re meget på arbejdsstillingen.

Det kan derfor kun anbefales, at du jævnligt stiller dig op og står 15 – 20 minutter, skifter stolen til en bold eller hvad I har af forskellige muligheder på kontoret.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner