Find det rigtige regntøj til sport

Skærmbillede 2021-07-26 kl. 11.14.32.png
indhold.svg

Uanset hvilken sportsgren, man har kastet sin kærlighed på, er det vigtigt med et godt sæt regntøj i god kvalitet, hvis vejret som ofte i Danmark ikke beriger med solskin og varme. Det er ikke altid nemt at finde det perfekte sæt regntøj, men læs med her for gode tips og råd, når du skal på jagt efter regntøjet.

Skærmbillede 2021-07-26 kl. 11.15.54.png


Regntøj til sport og aktiviteter

Det er de færreste, der forbinder sport og andre aktiviteter med praktisk og varmt regntøj. Det kan dog hurtigt blive koldt, hvis man er kold på grund af regn i alt for lang tid. Det kan desværre også lidt for ofte medføre en ordentlig omgang forkølelse. Regntøj til sport er derfor en rigtig god idé – især for børn, der ikke altid mærker efter, når kroppen enten er for varm eller for kold. Når regntøjet skal bruges til sportsaktiviteter, er det meget vigtigt at gå efter regntøj, som man kan ånde i. Det gør, at man ikke kommer til at hobe varmen op på samme måde. Det afhænger dog selvfølgelig af, hvilken aktivitet der er tale om. Hvis man undervejs sidder meget ned og forholder sig i ro, er det måske netop vigtigt, at man kan få varmen. Der findes mange forskellige mærker, og kvaliteten afhænger nok mest af, hvad regnsættet skal bruges til. Der er dog et kæmpestort udvalg, så det er bare med at gå i krig.

  

Find et funktionelt regnsæt

Et funktionelt sæt regntøj vil sige, at tøjet både er vandtæt, vindtæt og åndbart på en og samme tid. Regntøjet har enten en coating eller en membran, der skal sørge for at holde vand og vind ude. Membranen sørger dog ligeledes også for, at man kan ånde gennem tøjet, så man kan komme af med varmen, hvis man eksempelvis dyrker sport i regntøj. Funktionelt regntøj har forskellige niveauer af vandtæthed, vindtæthed og åndbarhed. Der kan altså frit vælges, og det er smart, for man ved jo bedst selv, hvordan ens krop reagere på sport, aktiviteter og regnvejr. Desuden afhænger niveauet af såkaldt søjletryk også af, hvor længe regntøjet skal være i brug. Er det kun for en kort stund, er det måske ikke så vigtigt, at vandtætheden og vindtætheden er i top. Skal man derimod være ude i regn og vind hele dagen eller i et par kolde timer, bør niveauet af søjletryk muligvis vægtes højt. Det er en vurderingssag, men regntøjseksperter er altid villige til at guide til den mest optimale påklædning, når det gælder sportslige aktiviteter.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner