Derfor skal du dyrke holdsport

Vi behøver næppe at overbevise dig om alle de mange fordele ved hyppig motion i hverdagen. Det holder os stærke, sunde og bedre i stand til at klare hverdagens strabadser. Mens voksne anbefales at dyrke cirka 30 minutters motion om dagen (det kan være alt fra cykling til en frisk gåtur), så kan du sagtens træne mere og blive sundere og stærkere. Motion hjælper både med at udvikle vores fysik og vi bliver samtidig bedre til at fokusere – og så er de ofte nemme at komme i seng til tiden, når man har været ude og lave aktiviteter hele eftermiddagen.


photo-1547347298-4074fc3086f0.jpeg


Hvilken sportsgren skal man gå til?

Det sværeste for mange er netop, at finde en sportsgren som der holder ved og som man ikke taber interessen i. Mange gange anses sindsport som poker for at være svært, men det er ikke tilfældet. Du skal bare forstå spillets dynamik og den strategi, du skal følge. I dag er interessen for sporten vokset så meget, at både amatører og eliteatleter kan træne deres strategier via online muligheder. Det skal også passe til dit temperament – måske er du mere til atletik frem for boksning eller håndbold. Men uanset hvad, så anbefaler vi, at man kigger i retning af holdsport og prioriterer det. Der er nemlig en masse fordele man kan få med undervejs. 

Holdsport giver sociale færdigheder

Udover fordelen ved motion og et sundt helbred, så kræver holdsport også, at man lærer de sociale spilleregler at kende – på og udenfor banen. Det er enormt gavnligt for dig, der måske kun ser de samme kolleager eller har en lille cirkel af venner, du gerne vil udvide. Til holdsport kan du møde nye mennesker og lære andre rollemodeller at kende, samtidig med at du skal interagere med dine nye holdkammerater. Mange typer holdsport er afhængig af alle holdmedlemmer og når det gælder amatørhold. Det handler primært om at være med og være klar på at lære, frem for ens baggrund eller hvor mange penge man har brugt på udstyr.

Du vil højst sandsynligt få en ny vennekreds som du kan nyde, og måske vil du også lære andre folk fra foreningen at kende, når I mødes ude til træning. Det er en super god mulighed for at være social og gå til arrangementer sammen, f.eks. andre sportsbegivenheder, mens der knyttes tættere bånd til vennerne.

photo-1553108715-308e8537ce55.jpeg


Holdsport kræver ansvar

Holdsport kræver ansvar, og det er i mere end én forstand. Først og fremmest handler det om personligt ansvar. Det er blevet meget populært med mere individuelle sportsgrene, såsom en tur i træningscenteret eller en løbetur, for det kan passes perfekt ind i et travlt skema. Men holdsport har faste dage hvor der afholdes træning. Det betyder, at du pludselig skal tilpasse sit eget skema rundt om træning, så det kan gå op i en højere enhed. Det skaber nogle faste rammer og struktur, som man er nødt til at følge.

Derudover handler holdsport også om ansvar overfor andre. Når du er en del af et hold, så regner de andre holdmedlemmer med, at du dukker op til træning og er med hele vejen. Det giver dig også mere motivation for rent faktisk at komme afsted og give den gas til træning, for alle dine venner regner jo med, at du er der. Derudover finder du også ud af, at det er vigtigt at overholde aftaler og gøre det, man lover. Det er vigtige livslektier.

Du kan hjælpe foreningslivet

Foreningslivet er en essentiel del af Danmark og at være dansk. At være frivillig i en forening, hvor man gerne har børn der dyrker sport, betyder, at man kan gøre en forskel direkte i lokalsamfundet. Når du står klar med en hjælpende hånd, hjælper du de ildsjæle, som har gjort det muligt for dig at dyrke din sport. Det skaber en god fællesskabsfølelse, hvor man lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Det er ikke noget, som man kan opleve på samme måde som f.eks. i fitness.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner