Sådan holder du formen ved lige uden for sæsonen

flavius-les-5WJ9ToTTWA8-unsplash.jpg

Hvis du går til fodbold, håndbold eller noget helt tredje, kender du helt sikkert til det: Det er blevet sommerferie, eller også er dit sportshold gået på vinterferie. I de kommende måneder skal du ikke ud at spille fodbold eller håndbold hver tirsdag og torsdag, som du ellers har været vant til. Derfor er der pludselig også mange timers bevægelse, som bliver taget ud af din kalender, og hvis du ikke formår at kompensere for dette på andre måder, vil du kunne mærke, at det går betragteligt ud over din form. I denne artikel kan du finde inspiration til, hvordan du eksempelvis kan holde formen ved lige, mens du venter på, at dit sportshold starter starter op igen. 

flavius-les-5WJ9ToTTWA8-unsplash.jpg

Sjov og leg kan også holde din form ved lige 

Der er mange måder at holde formen ved lige på, og ikke alle måder behøver at være kedelige. En af grundene til at du dyrker din respektive sport, skyldes højst sandsynligt, at du synes, den er sjov. Derfor kan du med fordel fortsætte med at spille fodbold eller håndbold med dine kammerater i løbet af sommer- eller vintermånederne og på den måde holde din form og dit boldøje ved lige. 

Der er dog også andre alternative sjove måder at holde sig i form på. Er det sommer, kan du eksempelvis prøve kræfter med en rektangulær trampolin, som du muligvis kender fra forskellige forlystelsesparker eller zoologiske haver rundt omkring i Danmark. Forskellen på sådan en trampolin, og dem man oftest har i hjemmet, er, at der er en større sikkerhed forbundet med den rektangulære trampolin, således at der er mindre chance for, at du vender tilbage til dit fodbold- eller håndbold med en brækket arm eller en skulder, som er gået af led. 

Forøg din muskelmasse og forebyg skader

Især i vintermånederne er det oplagt at bruge noget af den tid, du har fået tilovers, i fitnesscenteret. Måske har du i løbet af sæsonen ikke haft det fornødne overskud til både at gå til din sport og tage i fitnesscenteret flere gange om ugen. Det kan du dog råde bod på nu. 

Er du typen, som ofte render ind i skader og småskavanker, kan det tilmed være en rigtig god idé at forøge din muskelmasse i løbet af eksempelvis vinterpausen. På den måde kan du vende tilbage til dit hold i den skarpest mulige udgave af dig selv og tilmed have bygget på din grundform. Dette vil komme til at hjælpe dig på vej mod bedre resultater i den kommende sæson. 

Du kan med fordel finde en ven, som også har lyst til at bruge nogle dage om ugen på at gå i fitness. Mange mister motivationen med fitness, hvis de er ene og alene om ‘projektet’. Derimod er det godt at være to personer, således at I kan holde hinanden i snor og presse hinanden gennem svære øvelser og udfordringer. 

Andre former for boldspil

Pauserne mellem de forskellige sæsoner kan også være et oplagt tidspunkt at prøve en alternativ sportsgren af. Hvis du spiller på et højt niveau til dagligt, tillader din træner måske ikke, at du begiver dig ud i for mange andre sportsgrene, som kan være med til at give dig skader eller lignende. Eller måske har du bare ikke haft overskuddet eller tiden til at prøve kræfter med andre sportsgrene. Det får du dog tid til nu! 

Der findes et utal af fede sportsgrene, som du kan prøve kræfter med – og som tilmed kan være med til at holde dig i form, således at du vender tilbage i en skarp udgave af dig selv, når din egen sportsgren igen bliver fløjtet i gang.

Find ud af hvad du har lyst til, og hør dine venner om de kunne tænke sig at deltage i aktiviteterne. Det kan være alt lige fra badminton, basketball eller squash til det nye og særdeles populære padeltennis, der får opsat flere og flere baner rundt omkring i det danske land. Er der tale om en sommerferie, ønsker du måske at lave udendørs aktiviteter, hvorfor sportsgrene såsom tennis, svømning, triatlon eller måske ligefrem kayaking og vindsurfing kan være at foretrække.

Aktiv ferie

En sidste ting du kan gøre for at holde formen ved lige, er at tage på aktiv ferie. Måske er du vant til at tage på all-inclusive i to uger, hvor den eneste bevægelse du foretager dig, er når du skal op i baren for at genopfylde dit sodavands- eller ølglas. Du kan dog godt kombinere pool, sol og strand med sport og motion. 

Et af de steder som tilbyder dette, er La Santa Sport på den spanske ø, Lanzarote. Her kan du lave daglige sportsaktiviteter i de lækreste omgivelser og med de bedste faciliteter. Det er selvfølgelig også muligt at tage på aktiv ferie, mens resten af familien ikke får forbrændt den samme mængde af kalorier. Stå blot en time før op hver eneste dag for at løbe en tur eller tage en svømmetur i det smukke hav. På den måde har du resten af dagen fri til at koble af og være sammen med din familie.  

Et godt råd: Husk at lyt efter på din krop

Når du prøver kræfter med en ny sportsgren, eller prøver nogle aktiviteter af, som du måske ikke er vant til, er det en god idé altid at lytte efter på din krop, hvordan den tager imod disse nye aktiviteter. Kan du mærke et riv i skulderen hver gang du skyder med tennisketcheren, er det måske ikke lige den sportsgren, som er skabt til dig. Du kan med fordel tage kontakt til venner eller bekendte, som du ved er vant til at lave den respektive aktivitet og høre, om det er normalt at have disse smerter eller problemer som nybegynder – måske forsvinder de jo, efterhånden som man bliver trænet i bevægelserne. 

Faktum er, at det ville være rigtig ærgerligt at vende tilbage til dit sportshold, når pausen er overstået, vel vidende om, at du ikke kan deltage i dit holds første par kampe, fordi du kom galt afsted i forbindelse med en anden sportsgren.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner