Hvad skal der til for at din idrætsforening kan starte et e-sportsteam?

Hvis du følger med i livet hos de lokale idrætsforeninger, har du sikkert lagt mærke til, at flere og flere foreninger er begyndt at starte e-sportsteams op. Det er der selvfølgelig mange grunde til, men en af dem er uden tvivl en erkendelse af, at e-sport vokser voldsomt i popularitet. Vil man have fat i de unge mennesker i lokalsamfundet, er man derfor også nødt til at tilbyde sportsgrene, som er attraktive for dem.

Fiber

Derudover er der også den fordel ved at tilbyde e-sport, at her er tale om en sportsgren, som evner at lokke nogle af de børn og unge til, der normalt ellers ikke er interesseret i sport. Er man som barn eller ung ikke interesseret i fodbold, håndbold eller badminton, er det ofte begrænset med muligheder i den lokale idrætsforening, og her kan e-sport være et godt afbræk.

Der er således ingen tvivl om, at et eller flere e-sportsteams kan være en god idé til at tiltrække flere medlemmer til idrætsforeningen. Men hvad skal der egentlig til for at få et hold op at stå?

Udstyr

Udstyr er alfa og omega, når det kommer til e-sport. Sportsgrenen stiller krav til både hardware og internetforbindelse, og det er derfor en rigtig god idé at investere i nogle gamercomputere samt en solid internetforbindelse i form af fiber. Der er potentielt set mange brugere på den samme internetforbindelse, og det er derfor ikke værd at gå på kompromis med hastigheden på forbindelsen.

Det samme gælder hardwaren. Her bør man sørge for at få hardware, der reelt set kan trække de nyeste spil helt optimalt – det gælder ikke mindst ift. grafikkort, som er en væsentlig del af gamercomputeren. Sørg for at spørge en ekspert til råds, inden i investerer i gamerudstyr – og overvej, om ikke i kan få en eller flere lokale sponsorerer til at sponsorere udstyret, da det kan være meget dyrt!

Opbakning

Inden i bruger sponsorernes eller foreningens surt optjente sparepenge, er det dog en god idé på forhånd at undersøge, om der overhovedet er opbakning til at starte et team. Det kan godt være, at du synes, at det er en fremragende idé, men hvis ikke der er andre i lokalsamfundet, der deler den opfattelse, nytter det ikke noget.

Start derfor med at undersøge, om der er opbakning fra målgruppen i form af børn og unge mennesker. Er det tilfældet, kan i gå skridtet videre og se, om der også er opbakning fra forældre og gerne frivillige, herunder også en træner.

Når både opbakningen og udstyret er på plads, er det bare med at komme i gang med at game – for det er reelt set det eneste, i behøver for at kunne starte et e-sportsteam i idrætsforeningen!

Læs hvordan du opretter en forening her

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner