Player_slider

Spørgsmål & svar

Hvordan opretter jeg en holdaktivitet?

Under "Kalender" er det muligt at oprette en aktivitet med forskellige tilmeldingstyper. Er aktiviteten oprettet under holdet (og ikke i klubben), vil det automatisk blive en holdaktivitet, som alle medlemmer på holdet vil have adgang til både via PC og Holdsport-appen.

Man skal indtaste aktivitetens navn, tidspunkt og dato, og derpå skal man vælge hvilken type tilmelding, man ønsker. Vi vil her komme ind på de forskellige tilmeldingstyper og forsøge at give dig et indblik i, hvordan de kan tilpasses til de behov, I har. Først kommer en gennemgang af, hvordan det foregår på Holdsports-appen, og herefter vil vi vise, hvordan det kan gøres fra computer. 

App

Oprettelse af aktiviteter er dejligt nemt og hurtigt, når du benytter Holdsports app. Det første du skal gøre er at logge på. Her vil du have mulighed for at tilgå menuen ved at trykke oppe i venstre hjørne på de 3 streger, som vist på billedet her.

Her vil du fremkalde menuen. Start med at sikre dig, at du er på det rigtige hold. Det kan du tjekke øverst i menuen under dit navn. Herfra skal du nu klikke ind under menupunktet "Kalender".

Du kommer nu til oversigten over holdets kalender. For at oprette en aktivitet skal du nu benytte dig af trænermenuen nederst på skærmen. Denne mørkeblå menu kan kun ses af trænere/assistenter og holdledere. Her skal du trykke på knappen "Aktivitet" med et lille plus-ikon over sig.

Nu opretter du aktiviteten. Her skal du, som skrevet tidligere, udfylde aktivitetens navn, tidspunkt, dato og tilmeldingstypen. Vi vil her forsøge at gennemgå, hvad de forskellige tilmeldingstyper gør, og hvordan det ser ud. Du vil under oprettelsen af aktiviteten have mulighed for at ændre det ved at trykke på knappen "Tilmeldingstype".

Ved at klikke på denne knap vil du fremkalde en lille menu, hvor du har mulighed for at vælge mellem de forskellige tilmeldingstyper. 

Normal

"Normal" er tilmeldingstypen, som sædvanligvis bliver brugt til almindelige træninger. Her går medlemmet ind og tilkendegiver, om de kommer eller ej. Tilmeldingen lukker, når max antal deltagere er nået, såfremt man ønsker at begrænse antallet af medlemmer til aktiviteten.

Eksempel: 5 medlemmer har tilmeldt sig aktiviteten, 3 medlemmer har afmeldt sig og 4 medlemmer har ikke taget stilling til, om de kan deltage eller ej.

Her vil du på begivenheden nu få et hurtigt og nemt overblik over, hvem der har meldt sig til, hvem der har meldt fra og hvem der ikke har tilkendegivet deres status. 

Udvælgelse

"Udvælgelse" er tilmeldingstypen, hvor træneren selv vælger, hvem der kan melde sig til. Det betyder altså, at det kun er udvalgte medlemmer, der i sidste ende får mulighed for at melde sig til aktiviteten. Den vil ofte bruges i forbindelse med kamp.

For at udvælge medlemmer fra holdet skal du klikke ind på den begivenhed, du har oprettet. Du vil her få et overblik over alle de medlemmer, som er på holdet. Hvis du har behov for selv at udtage medlemmer, skal du i næste step trykke på knappen "Tilmeldinger" i bunden af skærmen. 


Tryk hernæst på knappen "Vis" for at fremkalde en oversigt over holdets medlemmer. 

Her vil du have mulighed for at udvælge de medlemmer, som skal have mulighed for at tilmelde sig. Det gør du ved at trykke på den orange knap.

De udvalgte medlemmer vil efterfølgende have mulighed for at til- og afmelde sig - fuldstændig som de kender fra tilmeldingstypen "Normal".

Til rådighed

Med "Til rådighed" kan medlemmerne gøre sig tilgængelige eller afmelde sig til den pågældende aktivitet. Herefter kan træneren gå ind og tilmelde medlemmer blandt dem, der på forhånd har meldt sig til rådighed. Aktiviteten foregår hermed stik modsat "Udvælgelse", hvor træneren vælger først, og medlemmer herefter melder sig til/fra.

For at komme ind og tilmelde tilgængelige medlemmer skal du bruge samme knappen "Tilmeldinger", som du kan se i afsnittet om "Udvælgelse". 

Herfra vil du komme til en lignende oversigt, hvor du kan se, hvem der har gjort sig tilgængelig, meldt fra og ikke tilkendegivet deres status endnu. Her vil du skulle gå ind og vælge dem, som har meldt sig til rådighed. Tryk på knappen "Vis" til højre for funktionen, som vist på billeder forneden.

Tilmeld nu de medlemmer, som har gjort sig tilgængelig ved at trykke på det grønne flueben.

Eksempel: 6 medlemmer har meldt sig rådighed, hvorefter træneren aktivt er i gang med at tilmelde Dennis og Marko til aktiviteten.

Afslut denne proces med at trykke "Gem". De medlemmer, du har udvalgt, vil nu være tilmeldt aktiviteten.

Alle er tilmeldt

Denne tilmeldingstype bruges, når alle medlemmer som udgangspunkt skal figurere som tilmeldt til en given aktivitet. Det betyder dermed, at medlemmer aktivt skal gå ind og melde sig fra, hvis de ikke kan deltage i aktiviteten.

Denne tilmeldingstype benyttes især omkring faste ugentlige træninger, hvor medlemmer som udgangspunkt altid møder op, men opfordres til at give besked, såfremt man ikke kan deltage.

Ingen tilmeldinger

Denne tilmeldingstype gør, at aktiviteten ikke giver medlemmer mulighed for at tilmelde sig. Den vil oftest benyttes, hvis man skal vise noget i kalenderen, som medlemmerne ikke skal tage stilling til. Det kan eksempelvis være en reminder til at betale kontingent.

Spillerfarver

Tilmeldingstypen "Spillerfarver" giver dig mulighed for at udtage på baggrund af på forhånd tildelte farver. Farveinddeling kan du se mere om, hvordan du gør her. Holdsport-appen tillader endnu ikke, at trænere kan tildele medlemsfarver, så pt. er det nødt til at blive gjort via PC.

På appen kan du til gengæld udvælge medlemmer, så snart du har defineret spillerfarver/medlemsfarver på PC.

Når du opretter begivenheden, som vist i starten, og vælger tilmeldingstypen "Spillerfarver", vil du få mulighed for at vælge, hvilke farver der skal udtages. Her tikker du de grønne bokse af ud fra den eller de spillerfarver, du gerne vil udtage. 

PC

På PC findes de samme tilmeldingstyper. Vi har på PC lavet videoguides, som taler dig igennem, hvordan du benytter dig af de forskellige tilmeldingstyper på PC, hvis du foretrækker det fremfor vores App

  • Normal: Se video her
  • Til rådighed: Se video her
  • Udvælgelse: Fungerer på samme måde som på appen. Under eventet er der en knap i bunden af skærmen der hedder "Tilmeldinger", og her kan du vælge de spillere som du gerne vil udtage via den orange knap. 
  • Alle er tilmeldt: Samtlige spillere er som udgangspunkt tilmeldt, så spillerne derefter kun har muligheden for at forblive tilmeldt eller afmelde sig selv. Denne tilmeldingstype benyttes af trænere, som blot vil vide, hvem der er afmeldt aktiviteten
  • Spillerfarver: Se video her

Derpå kan man vælge, om der skal arrangeres kørsel, og om opgaver skal tilknyttes til aktiviteten, så man derefter kan udsende mail eller push-notifikationer til spillerne, der skal tilmelde sig.

Som træner kan du endda, når du opretter en aktivitet, trykke at den skal gentage den aktivitet ugentligt frem til en bestemt dato. Således oprettes aktiviteten igen på samme ugedag og samme klokkeslæt fremadrettet.

Hvis i som klub/forening benytter jer af en gratis hjemmeside gennem Holdsport, fremgår en aktivitet desuden automatisk i den tilhørende kalender på hjemmesiden. Dermed sikrer i, at hjemmesiden altid holder sig selv opdateret med info direkte fra Holdsport.

Var denne artikel brugbar?
2 af 5 synes dette var brugbart
Gør som 1135000 andre og opret dig hos Holdsport