Skiundertøj: Vælg det rette skiundertøj til skiferien


Skiundertøj til skiferien

Nu er det snart den tid på året rigtig mange danskere glæder sig til. For manges vedkommende er det på grund af julen, som man varmes ved i den kolde vintertid. Men der er også et stort antal danskere som - måske i endnu højere grad - ser frem til den årlige skiferie i Norge, Østrig, Frankrig eller hvor turen nu må gå hen det år. For mange er skiferien blevet den rigtige juleferie, hvor man hygger med både familie og venner. Måske er det, det høje luftlag der gør at det hele bliver lidt lettere, eller at de eneste gnidninger man mærker, er den bløde friktion der kan opstå mellem undersiden af ens ski og den frostklare sne, når man suser ned gennem vinterlandskabet. En skøn følelse af absolut frihed, som kun kan forstyrres, hvis man ikke kan holde på kropsvarmen. Her er det rigtige skiundertøj alfa omega. Er man nybegynder, vægter man skitøjet mest - men erfarne skientusiaster ved, at det der virkelig holder på varmen er skiundertøj af god kvalitet. Har man styr på skiundertøjet, så ved man, at det bliver en god skiferie.

skiundertøj

Det rigtige skiundertøj

Når man første gang finder ud af, at det rigtige skiundertøj er essentielt for den gode skioplevelse, kan det være svært at vide hvad det rigtige skiundertøj er for én selv. Når man kigger på nettet er der mange forskellige variationer af stof, design og teknologi. Skal man vælge polyester eller uld? Skal det være blåt eller sort? Skal det isolere eller transportere sved ud? osv osv. Det kan også være at man for eksempelvis bare foretrækker Helly Hansen fremfor Newline eller omvendt. Der er mange valg, man skal tage stilling til, og som så mange andre ting i livet er det kun én selv der ved, hvad der er til bedste for én selv. Det er din krop det skal sidde på! Medmindre selvfølgelig, at man skal købe for andre. Selvsagt er der ligheder og forskelle, når man køber skiundertøj til herre, til damer eller til børn. Men på helt bar bund er man ikke, for der findes fordele og ulemper ved de forskellige typer af undertøj, og det kan være med til at understøtte ens valg.

For at starte et sted, kan man udgangspunkt i tre af de mest populære mærker indenfor skiundertøj: Helly Hansen, Newline og Craft.

Helly Hansen er selvfølgelig et af de helt store outdoor-brands her i Skandinavien. Hvad der startede som regntøj til sømænd tilbage i sidste fjerdedel af 1800-tallet, har i dag udviklet sig til et anerkendt internationalt brand og det foretrukne valg for mange folk, som bruger meget af deres tid ude i naturen - både til lands og til vands og på alle tider af året. Helly Hansens skiundertøj er ingen undtagelse. Undertøjet er lavet af en særlig type polyester sammenvævet i flere lag. Stoffet suger fugt og sved fra kroppen ud på ydersiden, hvilket holder kroppen tør og varm.

Newline startede med funktionsdygtigt løbetøj, og har sidenhen bevæget sig over i skiundertøj med stor succes. Newline er et stort brand herhjemme såvel som i udlandet og er meget populært hos folk, som dyrker sport på et højt og/eller seriøst plan. Deres skiundertøj har også en svedtransporterende teknologi indbygget og er utrolig komfortabelt at have på.

Craft er et svensk mærke som mest er kendt indenfor skisportsverdenen. Skiundertøjet er lavet af en særlig polyesterfiber, som kan forhindre at kroppen bliver nedkølet hurtigt selv under ekstremt kolde temperaturer. Derfor er det også et godt valg for de mere ekstreme skisportsudøvere, som godt kan lide at vove pelsen.

Fælles for alle tre typer af skiundertøj er, at de alle er lavet af en form for polyester, hvilket også er det mest udbredte blandt skisportsentusiaster.


Skiundertøj i uld

Selvom ovenstående er tilfældet, så kan der være flere grunde til at vælge uld fremfor polyester. Nogle mennesker kan få allergiske reaktioner af kunststoffer og generelt er uld et mere varmeisolerende stof. Ulempen er at uld ikke er et så åndbart stof, og at man derfor, hvis vejret er godt, næsten kan få det for varmt.

skiundertøj uld

Helly Hansen laver skiundertøj i merinould som dog er blandet med polypropylene, hvilket giver lidt ekstra varme. Det er mest til overdelen man bruger uld, men det kan også fås til skiunderbukser. Derudover er der flere og flere der begynder at blive halsedisser lavet i uld for at lukke kulden ude. Det er en tendens at skiundertøj og halsedisser i uld er mere udbredt hos damer end hos mænd. Dog ser man uld på mændene, når de kommer længere op i årene.

Det er bedst at prøve sig frem, når man skal finde ud af, om man bedst kan lide polyester eller uld til sit skiundertøj. Det er først når man har det på og bruger det, at man kan være sikker på sit valg. Det er afhænger klart nok også af vejret, men det er jo som bekendt som vinden blæser.

   

 

      

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner