Vinterjakker til herrer | Dette skal en god vinterjakke indeholde

indhold.svg

Vinteren er over os, og snart starter sæsonen for skisport. Eller det plejer den hvert fald. I år er dog fuldstændig anderledes, fordi coronapandemien raser og som naturlig følge har aflyst stort set alt rejseaktivitet på tværs af kloden. Selvom du ikke skal ud at rejse i de kolde måneder, kan det dog stadig blive nødvendigt med en god og varm vinterjakke - men hvad udgør en god vinterjakke? Det dykker vi nærmere ned i i denne artikel, som fokuserer på særligt manden.

Vinterjakker til herrer bliver designet og produceret med forskellige formål. Nogle skal kunne holde dig varm, når termometeret runder minusgraderne, mens andre er til den lette vinter i oktober-november, hvor du på en rask cykeltur i stille vind ikke har lyst til at storsvede inde under skijakken. Det hele handler om, hvad du er til.

271.jpg

Hvornår tager du vinterjakken i brug?

Inden du går ud og spenderer penge på en vinterjakke, skal du have gjort op med dig selv, hvad den skal bruges til. Skal den kunne flere ting? Du kan nemlig kombinere flere ting i en ski/vinterjakke, der altid holder dig varm, og gør at du kan nøjes med én jakke hele vinteren. Det er også et plus for økonomien, at du kan nøjes med én jakke.

Det kan også være, du allerede har skijakken i garderoben og er på udkig efter en "let" vinterjakke, hvis man da kan kalde vinterjakker det. Denne vil du typisk tage i brug, så snart vi når oktober, og så beholde indtil januar, hvor frostgraderne kommer. 

Uanset hvad formålet er, så husk på, at det ikke længere er som i gamle dage, hvor en tykkere jakke betyder varmere jakke. I dag producerer man alle jakker med en sådan isolering, som ikke fylder alverden, men beskytter dig mod kulde, selvom om jakken ser lille ud.

Jakker og frakker

Skærmbillede 2020-12-01 kl. 14.23.51.png

Nu kan det godt lyde som om, vi fremstiller manden som et køn, der kun går op i funktionalitet. Sådan er det naturligvis ikke, og design spiller ligesom for kvinder en stor rolle i valg af både jakker og alt muligt andet. Hver især har de forskellige jakker forskellige udtryk.

En parkacoat kendetegnes eksempelvis på en længde, der går helt ned til hoften eller midt på lårene, og kategoriseres dermed mest som en frakke. Det giver billedet af en varm frakke, men det behøver den ikke nødvendigvis at være. Det afhænger meget af, hvad materialet er lavet af/foret med. Om det er dun eller uld har stor betydning for, hvordan den isolerer dig mod kulde, men også hvor åndbar den her. Parkaen kendes typisk også på hatten, der går godt ned om ørene og dækker hele hovedet til.

Omvendt er der selve jakken, som er kortere. Det betyder dog ikke, at ikke kan bruges i frostvejr, da den produceres i samme forskellige materialer som frakken og dermed har lige så godt åndbarhed og isolation. 

Vinterjakken er ikke nødvendigvis nok

Selvom jakken fungerer som yderste skjold mod kulden, kan du stadig ende med at fryse, selvom du har skaffet dig den rigtige vinterjakke. Det handler i lige så høj grad om, at du finder de rette vanter, halsedisser og hue. Men den havde du formentlig regnet ud.

Forhåbentlig er du bedre "klædt på" nu til at træffe en beslutning omkring, hvilket vintertøj du trækker i. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner