Disse ting bør du tage højde for, hvis du træner et fodboldhold

Sponsoreret indhold 

Måske er du ungdomstræner, eller også træner du et seniorhold fyldt med voksne spillere. Faktum er dog, at der en række ting du skal tage forbehold for og indordne dig efter, hvis du vil give dine spillere en god oplevelse med at spille på dit fodboldhold. I denne artikel kan du finde inspiration til, hvordan du på bedst mulig vis skaber en god sfære at dyrke sport i, hvor folk har overskud og lyst til at møde op på træningsbanen og blive bedre.

image001.jpg

Der kommer ting før fodbold

… og det er vigtigt at huske. Mange fodboldtrænere føler måske, at deres spillere mangler det sidste engagement i forhold, hvad træneren forventer af dem. Hvorfor prioriterer de fester eller venner over den sport, som du selv brænder så meget for? En god cheftræner har forståelse for, at der kommer andre ting i livet før fodbold – hvis spillerne i så fald ikke er professionelle.

Du kan som træner sagtens sørge for, at der er tid til både fodbold, skole, arbejde og fester. Vær åben over for dine spillere og lad dem byde ind på, hvordan træningsmiljøet kan gøres bedre og med plads til andre ting i livet. Passer det måske dine spillere bedst at træne mandag og onsdag fremfor tirsdag og torsdag? Mange fodboldhold har en Facebook-gruppe eller lignende, hvor der ligeledes koordineres alt fra kampe til træning og afbud og så videre. Se det som fodboldholdets online intranet. På den måde er du med til at skabe overskud i spillernes såvel som din egen hverdag, og det vil give mere lyst til at komme ud og spille noget bold. 

Plads til fejl

Fodbold er et spil fyldt med fejl. Det er der dog mange trænere, som glemmer. Især på ungdomsplan er det vigtigt, at træneren er tålmodig og forstår, at spillerne ikke er verdensstjerner, som kan tage 1000 jongleringer og sparke bolden i krydset på hvert eneste forsøg. Der er ikke noget værre end at have en træner, som man er bange for, fordi han bliver sur, hvis man gør noget forkert. Sørg for at du er en træner fyldt med overskud, som er klar til at hjælpe dine spillere, ligegyldigt om de gør tingene godt eller skidt. På den måde får spillerne mere lyst til at troppe op på fodboldbanen og spille for lige netop dit hold. 

Det sociale spiller en væsentlig rolle

Fodbold er en social sport, og mange går faktisk til det, fordi det er en god måde at hænge ud med vennerne på. Det er også værd at huske som cheftræner. Derfor kan du passende sørge for, at der indimellem foregår en række sociale ting på holdet. Det kan være småting såsom fællesspisning eller en Champions League-aften i klubhuset efter en træning. Det vigtigste er, at I tilbringer noget tid sammen. På den måde kan de spillere, som måske ikke er inde i den sociale kerne fra start også lettere blive en del af holdet. Det vil både styrke jeres sociale sammenhold uden for banen men også kunne mærkes på jeres præstationer inden for kridtstregerne. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner