Skal min crosstrainer være fordrevet eller bagdrevet?

ryan-de-hamer-WIPIAJW2-P8-unsplash.jpg

Hvis du har undersøgt markedet for crosstrainere har du nok opdaget at der overordnet findes 2 typer. Én model, hvor svinghjulet sidder foran på maskinen og én model, hvor svinghjulet sidder bagerst på maskinen. Disse typer kaldes fordrevet og bagdrevet crosstrainere. Selvom du kan få en hård og intensiv træning på begge typer crosstrainere, har de ikke bare flyttet svinghjulet for designets skyld. De 2 placeringer af svinghjul har nemlig en stor betydning for, hvordan du træner på maskinen samt hvor meget de fylder i hjemmet. Derfor er det også vigtigt at kende forskel på de 2 typer af maskiner, før du vælger din næste crosstrainer.


ryan-de-hamer-WIPIAJW2-P8-unsplash.jpg


Fordrevet crosstrainer

På en fordrevet crosstrainer sidder svinghjulet foran på maskinen. Desuden har forhjulsdrevne crosstrainere en længere skridtlængde end de baghjulsdrevne. Den er derfor perfekt for dig som har en gennemsnitlig højde eller er høj. Desuden står du på denne type også tættere med benene. En crosstrainer med svinghjulet foran bruger glideskinner, hvilke gør denne model mere skånsom for dine knæ og led. Dog fylder denne model også mere i hjemmet og kan ofte ikke slås sammen. Du skal derfor have god plads i hjemmet, da den ikke lige er til at gemme væk.

Læs også: Sådan kommer du i gang med personlig træning

Bagdrevet crosstrainer

På en bagdrevet crosstrainer sidder svinghjulet bagerst på maskine. Derfor vil maskinen også se ”tungest ud i enden”. Det er også denne type crosstrainer som du ser i diverse fitnesscentre. På denne type maskine er skridtlængden ofte kortere og er derfor perfekt til folk med en gennemsnitlig højde eller lavere.  Denne type crosstrainer er nemmere at stige op på, hvis du ikke kan løfte benene så højt, da den har en lav indstigning. Ofte vil en bagdrevet crosstrainer også være billigere end den fordrevne. Denne model er også typisk den type crosstrainer som fylder mindst i hjemmet og er derfor perfekt, hvis du ikke har helt så meget plads.

Når du er bekendt med de to forskellige modeller og skal til at vælge din næste eller første crosstrainer, kan du derfor stille dig selv disse 4 spørgsmål, for at finde frem til den rigtige model for dig.

·         Din højde – Er du høj, lav eller har du en gennemsnitlig højde?

·         Indstigning – ønsker du en lav indstigning?

·         Plads i hjemmet – Skal den kunne gemmes væk eller må den gerne stå fremme?

·         Skånsomhed – skal din nye crosstrainer være skånsom for dine knæ og led?

Når du har styr på ovenstående så er du klar til at finde din nye crosstrainer. Hvis en crosstrainer er for stor en udgift i første omgang kan et par kvalitets håndvægte fra Kettler eller Toorx også være en mulighed for at komme nemt og billigt i gang med at styrke muskulaturen. 


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner