Sådan kommer du i gang med aktiehandel

indhold.svg

Det kan godt være svært og uoverskueligt at komme i gang med at investere i aktier. Emnet er stort, og der er rigtig meget at lære, men når først du kommer i gang, er det slet ikke så svært igen. 

For selvom der er et hav af forskellige indforståede begreber, så er selve processen enkel. Det allervigtigste step er nemlig bare at komme i gang - også selvom du ikke ved det hele på forhånd. Du lærer nemlig rigtig meget af alle de helt lavpraktiske elementer, der er, når du går i gang med at investere i aktier. Chancen for, at begreberne og de forskellige udtryk hænger ved i hukommelsen, er også større, fordi du samtidig får noget praktisk erfaring. 

Samtidig er det godt at lægge en god strategi, inden du starter. Vil du gerne i gang med at daytrade med aktier, eller ønsker du at investere i nogle aktier, du håber på vil stige på lang sigt? De er to gode overvejelser at gøre dig, fordi det bliver nemmere for dig både at vælge en platform til at investere fra, men også nemmere finde de aktier, du gerne vil investere i. 

I denne artikel, gennemgår vi aktieinvestering fra et fugleperspektiv og meget i overfladen. Hvis du vil meget mere i dybden med emnet, kan du læse Mininvesterings ultimative guide til at komme i gang med at investere. Du kan finde den her: Lær mere om køb af aktier fra Mininvestering.dk.

Skærmbillede 2021-04-28 kl. 10.37.08.png

Sådan fungerer det

Men helt lavpraktisk fungerer det faktisk sådan, at du første skal finde en platform eller en bank, som gerne vil investere fra. Oftest er det både billigere og nemmere, at investere fra en online handelsplatform end en bank, og det er derfor at foretrække for mange. Her får du også stor gennemsigtighed med, hvilke gebyrer, du betaler for dine handler. 

Når du har oprettet dig på en platform, skal du overføre de penge, som du gerne vil investere for, og så er du egentlig klar. 

Så skal du nemlig finde en aktie, som du gerne vil investere i. Det kan være du vil starte ud med en af de store danske aktier, det kan være Novo Nordisk. Den kan du oftest søge frem på platformen, og så skal du finde en “Køb” knap. Så vil et købsvindue åbnes, hvor du kan se, hvor mange penge du har tilgængelig, og du kan vælge, hvor mange aktier du vil købe for beløbet. Herefter klikker du den knap, der indikerer at du gennemfører købet, og da vil du eje dine første aktier. 

Så enkelt er det faktisk i virkeligheden at komme i gang med at investere i aktier. Selvom der er rigtig meget viden, du efterfølgende kan tilegne dig, så er kræver det ikke mere end det, at komme i gang.  

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner