Ronaldo er tilbage i Manchester United – har han mere tilbage at give?

Den portugisiske fodbold- og verdensstjerne Cristiano Ronaldo er tilbage i Manchester United efter 12 års fravær. I 2009 tog han skiftet væk fra United og den spanske storklub Real Madrid, hvor han skulle nyde stor succes og stor individuel rivalisering med Lionel Messi.  

I sensommeren kom det så som noget af en overraskelse, at 36-årige Cristiano Ronaldo var blevet solgt fra Juventus til Manchester United. Ronaldo fylder 37 år til februar, og han har i første omgang skrevet under på en toårig kontrakt med “The Red Devils”.

Kan Ronaldo stadig gøre forskellen? 

Som nævnt er Cristiano Ronaldo efterhånden en aldrende herre på 36 år, men han er samtidig også stadig en yderst målfarlig herre, hvilket han allerede også har vist i United i sin anden tid i klubben. Han er da også blandt kandidaterne til at blive topscorer i denne Premier League-sæson, hvilket oddset også indikerer. Her er det kun Lukaku fra Chelsea, der er større favorit.

Ronaldo har indtil videre scoret i samtlige kampe for United, siden han er vendt retur til klubben. Han har dog i anførselstegn kun spillet fire kampe indtil videre, så det bliver svært for ham at holde det snit, men Ronaldo har om nogen bevist, at han er en mand, der kan gøre det.  

På papiret har Manchester United også et ganske fremragende mandskab nu med tilgangen af Ronaldo, men også Jadon Sancho og Raphaël Varane. Alle tre spillere er kommet til i sommerens transfervindue. Disse tre spillere bør kunne løfte Manchester United helt op i toppen i europæisk fodbold igen. De vandt ganske vist Europa League i 2017, og de var også i finalen i 20/21-sæsonen, men i Champions League har de ikke været i finalen siden 2011, hvor de med Sir Alex Ferguson på managerbænken tabte med 3-1 til FC Barcelona.

Venter første mesterskab siden 2013? 

Siden Sir Alex Ferguson stoppede sin imponerende trænerkarriere i 2013, har Manchester United ikke været tæt på at vinde et mesterskab, og selvom det er blevet til et par andenpladser, så har man stadig været masser af point efter førstepladsen. 

Ferguson stoppede på toppen med sin 13. Premier League-titel som Manchester United-manager, og siden da har David Moyes, Ryan Giggs (caretaker), Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær stået i spidsen for holdet. Sidstnævnte gør det stadig, og han har været United-manager siden december 2018. 

Spørgsmålet er, om Solskjær er manden, der skal føje endnu et Premier League-trofæ til Manchester Uniteds imponerende trofæskab. Som spiller vandt han Premier League seks gange, så han har prøvet det før, men altså ikke som manager. Med Ronaldo på holdet har han umiddelbart en langt bedre mulighed for det nu. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner