Caminoen: Vandring på de historiske Caminoer

indhold.svg

Caminoen: Den indre og ydre pilgrimsrejse 

Navnet Camino betyder ’vej’ eller ’sti’ på spansk. Caminoens historie bringer os tilbage til middelalderen, hvor det udelukkende var en af de vigtigste pilgrimsfærd for de kristne, der handlede om at tilbede og bevise sin tro til Gud.  I dag er den religiøse oprindelse lagt til side for de fleste, da det i nutiden handler om at opleve Caminoen fra et kulturelt og historisk islæt i øjenhøjde med den beundringsværdige og barske natur. Caminoen er i løbet af de sidste årtier blevet et meget populært vandringsmål for vandrere i hele verden. For de fleste danskere er Caminoen dog stadig en ny og ukendt rejse, men flere og flere danskere har i dag for alvor fået øjnene op for den grænseoverskridende, historiske og naturoplevende pilgrimsrejse, som giver et mindeværdigt afbræk til jaget fra den travle hverdag. I et moderne perspektiv betegnes det som en indre og ydre rejse, hvor man finder roen i sig selv, udfordrer troen på sig selv og får afprøvet grænser mentalt såvel som fysisk. 

Caminoen

Caminoen - tips og trick til din Camino-rejse

Planlægningen er først og fremmest essentielt for at gøre dig så klar som muligt til Caminoen, hvor ruten er den første du skal vælge. Den skal passe til din fysiske form og de behov du har for, hvad du vil opleve på turen. Skal det være udfordringerne for vandringen eller naturoplevelsen, eller måske begge dele som er hovedprioriteten? Det er vigtigt at gøre op med dig selv.  Husk at holde pauser hen ad vejen og planlæg, hvor mange kilometer du skal gå hver dag. Da det også er en rejse, er det også vigtigt at have tid til opleve stemningen i lokalbyerne, hvor man kan få alle oplevelserne, som disse Camino-rejser indeholder. 

Jo bedre fysisk form du er i desto større muligheder har du for en længere Camino-rejse. Derfor er det vigtigt at forberede sig på pilgrimsrejsen inden du tager afsted, hvor du på vandreturen er bedre gearet til at opstille realistiske mål og på samme tid opleve den skønne og smukke natur, hvis du er i bedre form.
Om sommeren er naturen skønnest at se på men også varmest. Derfor vælger nogle at vandre udenfor sommerperioden, men må derfor gå på kompromis med naturoplevelsen. Det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man vil og hvorfor. Det er altid bedre at være på den sikre side. Især hvis det er din første store vandretur, så du kan gennemføre din vandrerejse. 

Inden man tager på rejsen på Caminoen skal man have den rette pakkeliste og rejseudstyr.  Det vil være hovedløst at få fysiske skavanker og overbelastninger på turen, blot fordi man ikke har det rette udstyr på plads. Sørg derfor for at have den rette rygsæk og det mest nødvendige overlevelsesudstyr med dig på vejen. Husk på at du på de fleste pilgrimsrejser kommer gennem større og lokale byer samt hoteller, hvor du nemt kan få dækket dine behov. 

Spain is more - få tilrettelagt din tur på Caminoen

Pilgrimsvandringen i Caminoen foregår til fods, men du kan også vælge at gennemføre pilgrimsrejsen på cykel eller i bil, hvilket du kan gøre enten alene, med familien og vennerne eller i sociale grupper. Du bestemmer helt selv, hvordan din pilgrimsrejse skal udforme sig. Hos www.spainismore.dk er de specialiseret i vandre- og cykelture. Her får du skræddersyede pilgrimrejser for enkeltpersoner og private grupper, der ønsker en vandringoplevelse for livet.  Pilgrimsvandringen på Caminoen starter nemlig måneder før den reelle rejse. Det er vigtigt at planlægge pilgrimsvandringen i god tid. På den måde undgår I at være stressede på turen, miste stedsansen og de gode oplevelser. Hos Spain is more modtager I/du en omfattende tilpasset guidebog, der giver den rette hjælp og det fulde overblik samt udbytte af rejsen. Det indeholder nemlig en beskrivelse af forskellige etaper, kort med samtlige hoteller på ruten, forslag til pakkeliste, samt generelle tips og råd du kan slå op i på vejen og meget mere. Du kan allerede nu booke dit livs pilgrimsrejse på +45 36 98 08 63 eller sende en e-mail - for mere information - til info@spainismore.com

Spain is more

Caminoen: Alle veje fører til Santiago de Compostela

Når man skal på sin vandrerejse på Caminoen, er planlægningen af ruten som sagt tidligere centralt for en vellykket tur. Dermed er det også rart at vide, hvilke muligheder man har med disse Camino-rejser. Caminoen er bestående af forskellige veje og pilgrimsruter, der alle har dét tilfælles, at målet er Santiago de Compostela, i den nordvestlige by i Spanien. Apostlen Jakobs grav ligger nemlig her i byen Santiago de Compostela, hvor Caminoen også bliver kaldt for Jakobsvejen. De to mest berygtede pilgrimsruter er: Camino francés & Camino del Norte.

  • Camino francés: Den traditionelle og mest international populære rute, der har en længde på 835 km. Den begynder i den franske landsby Saint Jean Pied de Port, hvor man krydser grænsen til Spanien, for senere at nå til Santiago de Compostela. 


  • Camino del Norte: Den nordlige spanske rute og den næstmest populære, der alt i alt har en længde på 800 km. Det er en oplevelse for livet for naturelskere, hvor man har havet på den ene side og bjergene på den anden. På samme tid kommer man igennem idylliske kystbyer og smukke byer såsom Bilbao og Gijón. 
Camino del Norte
Camino del Norte

Herudover findes der også flere populære pilgrimsvandringer og cykelrejser m.m. på Caminoen. Her får du yderligere et kort overblik over dem:

  • Camino Primitivo: Denne Camino bliver også kaldt for Camino Orginal, da det er den ældste blandt alle Camino-rejserne til Santiago de Compostela. Den er kendt for de cantabriske bjerge, som man krydser på vejen, hvor man får maleriske udsigter. Camino Primitivo starter i Oviedo og går gennem byen Lugo. Turen er mere uforudsigelig, da rejsen typisk indeholder skiftende vejr, der giver udfordringer hen ad vejen, men kan være spændende for de mere hardcore vandrere. 


  • Camino Portugués: Med start i Portugal får du med den portugisiske Camino en smuk natur, hvor du kan opleve noget af Portugals og Spaniens bedste vin-og madoplevelser. Du kan vælge mellem tre hovedruter; Central-ruten, Costa-ruten og Variante Espiritual, hvor du starter i byen, Porto.  


  • Camino Finisterre: Denne pilgrimsrejse er bestående af 117 km og kan opdeles i syv etaper. Her kommer man tæt på havet og kysten Costa de Morte (dødens kyst), som anses for at være en barsk kyst med en del bakker, men med et berigelsesrigt og smukt landskab.


  • Camino Inglés: Oprindeligt blev Camino Inglés benyttet af britiske pilgrimme, der kom fra Nordeuropa ad søvejen. Derfor bliver den kaldt for den engelske Camino. Pilgrimsruten begynder i Ferrol, som indeholder masser af historiske fortællinger, som du som historieelsker vil gnide dig i hænderne af. 218 km. delt i 5 vandreetaper. 

Caminoen består som sagt af et stort antal af forskellige ruter med alternative Camino-rejser og flere måder at gennemføre dem på, hvilket du kan læse mere om her.

Camino
En muslingeskal er blevet symbolet for Caminoen

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner