Player_slider

Artikler

Frivillig brandmand: Organisere de frivillige brandfolk

Som frivillig kan du gøre en stor forskel i alle brancher. Dette gælder især som frivillig brandmand. Brandfolk render i disse krisetider rundt i hele landet med en hjælpende hånd, for borgere der har brug for hjælp.
Alle for at gøre en forskel og redde liv. Det er vigtigt i krisetider at stå sammen i fællesskaber og hjælpe andre. Dette styrker indsatserne for borgerne. Det er også med til at gøre hverdagen nemmere for dem, der har det værst og er størst påvirkelige, som konsekvens af at flere dele af samfundet er lukket helt ned. Står vi sammen, står vi stærkere!

Nogle gange handler det om at række ud. Frivilligt arbejde er for branchen og de fuldtidsansattes brandmænd essentielt for at stå imod krisetider, som vi oplever i verdenen og herhjemme lige nu med coronavirusens indtræden. Så hvis du har gennemført brandmandsuddannelsen, kan du komme i gang med det samme som frivillig brandmand og blive tilkaldt efter behov. 

Hvilke opgaver får du som frivillig brandmand? Som frivillig brandmand kommer du ind i det daglige beredskab, som en supplerende støtte til de daglige opgaver, der bliver stillet i forskellige situationer rundt omkring. Det kan være alt fra pumpeopgaver ved oversvømmelser til brand og nødhjælp. I dag efterspørger beredskaberne også hjælp til andre opgaver, såsom at hjælpe de mest udsatte. Således de etableret brandfolk kan tage sig af kerneopgaverne så vidt som muligt, da vi stadig har et samfund, hvor der er brug for netop dette.

Missionen som frivillig brandmand er at understøtte det lokale samfund. De ældre og udsatte er som følge af coronavirusen ekstra berørt lige nu. Mange beredskaber står lige nu klar til at tage godt imod dig!

For at blive frivillig brandmand skal du udfylde en optagelsesbegæring og aflevere den hos brandkaptajnen på sin lokale brandstation. Det er essentielt, at man er lokaliseret så tæt som muligt, så man kan rykke ud. Forskellen er dog som frivillig, at man ikke er tvunget til at slippe alt mellem hænderne, men godt kan komme efter behov.   

Brandmandsfunktioner
som frivillig i branchen

Frivillig brandmand: 

Tilkaldes efter behov. Kræves gennemførelse af brandmandsuddannelsen

Frivillig i brandværn:

Fungerer som deltidsbrandmand uden løn. Kræves gennemførelse af brandmandsuddannelsen
AppVagt: Vagtplanen til de frivillige

Kommunikationen til de frivillige brandfolk kan hjælpes på vej med appen, der er lavet til de frivillige. Er du derfor ansvarlig for frivillig brandfolk eller frivillige i brandværnet er det relevant for jer. Formænd og brandmændkaptajnerne kan med vagtplanen fra AppVagt koordinere vagter og opgaver online. Dette organisere de frivillige brandfolk, som kan tilmelde sig ledige vagter via appen, som er nemt at oprette i kalenderen. Dette er især brugbart i disse tider, hvor der kan være brug for en endnu større arbejdsstyrke af frivillige brandfolk. Appen giver jer et overblik, så I hele tiden har en fornemmelse for bemandingen af de frivillige brandfolk. 

Populære artikler
Rabatpakker til foreningerne

Støt foreningerne

thomas-serer-alUSb8lCE5s-unsplash.jpg Sportsudstyr og tre andre julegaveidéer til børn

Julen er lige om hjørnet, men hvad skal du give i gave til børnene? Få inspiration her.

volleyball Administrationssystem til Volleyball

Spar tid og gør arbejdet lettere for de ansvarlige i klubben. Få et administrationssystem fra Holdsport, og få…

Gør som 1132000 andre og opret dig hos Holdsport