Dit barn skal på lejrskole eller klassetur – kan du få økonomisk støtte til turen?

Det er svært når økonomien kradser og du ikke kan få råd til alt det du gerne vil.

Børnene mangler nyt tøj, vaskemaskinen er lige gået i stykker og bilen laver en mærkelig lyd og trænger til en tur på værksted.

Så hvordan kan du med god samvittighed sige ja til at dit barn kan komme med på lejrskole med resten af klassen – det er der simpelthen ikke penge til.

Eller er der…?


Lejrskole


 

Sådan er reglerne for egenbetaling

Det forholder sig således, at forældre ikke har pligt til at betale for deres børns lejrtur. Undervisning i den danske folkeskole er gratis og det gælder også lejrskoler og ekskursioner. Det gælder dog ikke barnets forplejning under opholdet, det kan kommunalbestyrelsen godt kræve betaling for. Vigtigt er det at forstå, at et barn aldrig kan udelukkes fra deltagelse i lejrskolen, fordi forældrene til eleven ikke har bidraget økonomisk til udgifterne til turen. Dette gælder også elevens forplejning.

Denne regel gælder dog ikke ved en skolerejse, da denne ikke er en del af undervisningen og må betragtes som frivillig.  

I folkeskoleloven står der klart og tydeligt, at kommunen skal betale alle udgifter til transport, overnatning og entré på de udflugter og lejrskoler, som skolen arrangerer.

 

Hvilken hjælp kan du søge

Som klasse kan du søge om følgende legat, til at dække en klassetur eller lignende:

 

Mejeriernes Skolemælkslegat:

De støtter sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og understøtter dermed Mejeriernes Skolemælksordnings ambition om at bringe sundhed ind i skolen.

Der uddeles årligt 200.000 kr. og legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd og elevråd på skoler, der er med i Mejeriernes Skolemælksordning.

Ansøgningsfristen er forår of efterår og du kan søge om op til 5000 kr.

Søg her edutainmenthuset.dk

 

Sælg julekalendere for Børns Vilkår:

Klassen kan gå sammen og tjene op til 23 kr. per julekalender, som de sælger for Børns Vilkår. Disse penge kan gå til en klassetur eller et fedt arrangement for hele klassen. På den måde bliver det til en fælles ting for klassen og de enkelte børn, hvis forældre ikke har så mange penge, bliver på den måde ikke udstillet.

Derudover går pengene fra salget til et godt formål og børnene lærer samtidigt om de mindre heldigt stillede børn og unge.

 

Der er mange muligheder for at tjene penge som klasse. De to nævnte muligheder er kun en lille brøkdel af hvad dit barns klasse kan gøre for at tjene penge til fælles formål.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner