Regntøj og regnjakke | Den perfekte påklædning til det kolde efterår

indhold.svg


Vær’ godt klædt på til det våde klima

Herhjemme kan man vist roligt sige, at sommersæsonen er slut for længst og at vejret de kommende måneder står på regn, slud og formentlig også lidt sne i ny og næ. Det betyder også at man skal ud og købe regntøj, eller finde det frem man allerede har, hvis man ikke vil ligge syg hele efteråret og vinteren. I denne artikel vil du kunne læse om hvilket regntøj der passer bedst til forskellige udendørs aktiviteter. Det er et kæmpe udvalg af regntøj på markedet, og noget egner sig til gåture, noget løbeture, noget til længere ophold ude i naturen ovs. 

Løb i regnvejr - det rette regntøj

“Så galt er det heller ikke”, siger du til dig selv lige efter du har snøret løbeskoene og kigger ud af vinduet. Det drypper bare lidt, så du smutter ud af døren og sætter i trav. Halvvejs ude på turen står det ned i stænger, og løbeturen ligner mere og mere en tur i vandland. Det plisker og plasker hver gang du rammer asfalten, og du kan knap nok se hvad der foregår rundt om dig. Det kan i og for sig være sjovt nok at løbe i, men har man ikke det rette regntøj på, handler det bare om at komme i tørvejr i en fart. På sådan en tur kan det rigtige regntøj dog redde fra en slem slem snue. Var man blevet hjemme, ville det selvfølgelig ikke være et problem, men det er muligt at klæde på, så en løbetur gennem regndråberne bliver nogenlunde fornøjelig.

Gummistøvler er nærmest alfa omega når man tænker på regntøj, men det er langt fra det bedste fodtøj at løbe i. Her kan man overveje at investere i et par løbesko som er vandtætte og vandafvisende. Derudover findes også specialudviklede sokker, som i større grad kan holde dine fødder tørre.

Skærmbillede 2019-11-15 kl. 14.51.08.png

Det er vigtigt at kunne holde varmen når man løber i regnvejr. Her kan en vandtæt hætte eller kasket hjælpe med at holde dit hoved varmt og tørt. Kasketten har også den fordel at den sammen med et par solbriller med lyse glas, kan holde regnen ude af dine øjne. Ellers kan det være en god idé have flere lag tøj på for at holde varmen. Du kan købe regnjakke og -bukser, som er beregnet til at løbe i. Det sidder forholdsvist tæt på kroppen og er let. Derfor er der ikke så meget polstring, så en tynd trøje og et par tætsiddende bukser eller shorts under regntøjet kan holde kulden ude og varmen inde. Har man problemer med at holde varmen i fingrene kan man også tage et par tætsiddende handsker på.

Regntøj til hyggelige gåture

Selvom det er blevet efterår og vinteren nærmer sig, er det for mange stadigvæk hyggeligt at gå ture i sine nærområder - både inde i byen og ude i naturen. Det foregår i et noget andet tempo end en løbetur, og der bliver forbrændt noget færre kalorier. Til gengæld er det noget man kan nyde med kæresten eller hele familien. Der er også et større udvalg til formålet og der er også her, man finder gummistøvlerne frem. Der er regnsæt, regnjakker, regnbukser, regnslag med mere i mange forskellige designs. Der er regntøj, som er godt polstret, som egner sig godt til vintervejr, og lidt tyndere overtøj som man kan tage på en mild efterårsaften.

Regntøj er et must på disse breddegrader, og markedet herhjemme er også domineret af skandinaviske mærker som eksempelvis Helly Hansen og Mols. Der er også store udenlandske brands som North Face. Overordnet set kan man opdele regntøj til inde i byen og ude i naturen. Udover at det skal være vandtæt går man inde i byen mere op i, hvordan man ser ud i bybilledet, når man tager regntøjet på. Omvendt, går man ture på landet ude i naturen, har man typisk en mere praktisk tilgang til ens regntøj.

Camping i regnvejr - den gode tøjoppakning

Måske var det meningen, eller også var uheldet bare ude, men er man på camping og skal overnatte i telt i regnvejr, bliver det noget nemmere at komme igennem, hvis man har fået pakket det rigtige tøj. Er man i tvivl om hvilket tøj man skal have med, er der her en starterkit til regntøj. Det regntøj du skal have med, skal i første omgang være regntæt, det skal være let og åndbart og med justerbar hætte, der effektivt holder regnen ude. Dit kit skal også bestå af ekstra sokker, vandtætte støvler, samt en fleecejakke og en form for undertrøje, hvis temperaturerne er lave. 

Undgå bomuldstøj, da det vil opsuger fugtighed. Hvis du vil være på den sikre side, kan du også tage ekstra tøj med - pakket sikkert ind i plastikposer - i tilfælde af dit ekstra tøj ved et uheld bliver vådt. Inden du tager ud på din rejse, skal du sikrer at dit regntøj er vandtæt ved brug af enten af spray-on eller wash-in imprægneringsmiddel.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner