New Balance løbesko: Anmeldelse af 1080 Fresh Foam V8

indhold.svg

Selvom vinteren så småt er begyndt at rulle ind over Danmark, er det alligevel nu langt de fleste danskere er gået i gang med at forberede sig mentalt og få anskaffet sig nyt udstyr. Vi nærmer os januar - det tidspunkt på året, hvor befolkningen har lovet sig selv, at nu skal vi i form, nu skal vi være sunde. Derfor findes der ikke et mere oplagt tidspunkt at skrive en anmeldelse af løbesko! Hos Holdsport har vi haft fingrene i et par New Balance løbesko, mere præcist 1080 V8, til en anmeldelse i samarbejde med Billigsport24, hvor du kan finde et stort udvalg af løbesko i forskellige mærker. Selvom New Balance måske ikke er det første mærke, folk tænker på, når der snakkes om løbesko, skal der slet ikke herske tvivl om kvaliteten af deres produkter.

new balance løbesko

New Balance løbesko: 1080 Fresh Foam v8

Denne nye version fra løbeskoen er udviklet på baggrund af forskning i New Balance’s sportslaboratorie. Her har man simpelthen forsøgt at skabe en løbesko baseret på data opsamlet fra løbere ved hjælp af højhastighedskameraer og kraftplatforme for at skabe det optimale produkt. På den måde har New Balance kunne udvikle stødabsorbering ved at undersøge, hvor og hvordan skoen belastes, mens man løber! I stedet for at “gætte” sig frem eller prøve forskellige ting af har man valgt at gå videnskabens vej i udviklingen af denne løbesko. De to tidligere versioner af skoen har også været skabt på baggrund af videnskabelig data!

1080 FRESH FOAM V8
  • Kendetegn: Komfort, stabilitet og masser af plads til tæerne
  • Vægt: ca. 314 g
  • Drop: 8 mm
  • Løbestil: Neutral
  • Bedst egnet til: Længere træningsture

V8-skoen er en god sko til løberen med en neutral løbestil. Den er optimal til de lidt længere træningsture, hvor man ikke blæser afsted. Skoen passer godt til den lidt bredere fod - eller, hvis man bedst kan lide at have god plads til tæerne. Hælkappen er med til at give en god stabilitet, som giver en god støtte og er med til at holde foden på plads, så man ikke skøjter rundt. Derudover er den relativt tung med en vægt på ca. 300 g. Stødabsorberingen og komforten er helt i top - det er helt tydeligt at mærke, at det har været New Balance’s intention. Samlet set er det altså klart en løbesko, der kommer til sin ret på længere ture, hvor stødabsorberingen og stabilitet kommer til udtryk!

new balance løbesko

Fresh Foam teknologien
Selve mellemsålen kalder New Balance for “Fresh Foam”, og er den helt store opdatering i den nye version af løbeskoen. Sålen er lavet i et stykke bestående af EVA skum. Det er her, hvor New Balance har brugt teknologien og den indsamlede data til at skabe den optimale mellemsål, der minimerer belastningen på foden og underbenet. Mellemsålen er formet med et sekskantet-mønster - i konvekser, hvor sålen buer udad, og i konkaver, hvor sålen buer indad. Konkaverne bliver trykket sammen og placeret der, hvor langt de fleste løbere lander og bidrager på den måde til stødabsorberingen. Konkaverne bliver derimod ikke så let trykket sammen og giver derfor stabilitet i landingen og kontrol over afviklingen af foden. Det giver til sammen en virkelig blød, stabil landing og et kontrolleret afsæt!

Løbeskoen

Alt i alt er det altså en løbesko, hvor der er blevet gået grundigt til værks i udviklingen. Men hvad har skoen ellers at byde på helt generelt? Løbeskoen er perfekt til de lange ture, hvor stødabsorberingen får lov til at folde sig ud. Derudover har skoen et drop på 8 mm fra hæl til forfod, hvilket er meget traditionelt for almindelige løbesko. Ydersålen er i blown rubber og inddelt i forskellige zoner. Zonerne er med til at give skoen fleksibilitet de helt rigtige steder, så foden kan bevæge sig så naturligt som muligt. Derudover er ydersålen også lavet med forskellige hårdheder. Som tidligere nævnt passer New Balance’s nye 1080 v8 løbesko bedst til den lidt bredere fod, hvilket tildels kan tilskrives overdel, som består af en mesh, der er blød og åndbar. Det giver god ventilation til fødderne og en dejlig komfort. Selvom det er give skoen en løs pasform, er det alligevel endnu en overdel omkring vristen, som alligevel giver en stabilitet, hvis man ikke har så bred en fod.

new balance løbesko

Hvorfor skal jeg vælge New Balance 1080 v8?

Hvis du vælger denne løbesko, New Balance 1080 v8, får du fingrene i en kvalitetssko! En sko hvor der er rigtig mange kilometer i. Hvis du leder efter en hurtig sko til 5 km eller konkurrencesko, burde du gå i anden retning og vælge lettere og mere responsiv sko! Den er helt perfekt til de længere ture, hvor der er ikke er fokus på intensitet eller fart. Stødabsorbering og komforten får lov til at skinne på de længere ture. Der er altså tale om en sko, der vil egne sig til den daglige træning, og man får præcis, hvad der loves. Det er en løbesko, der vil være i stand til at opfylde langt de fleste behov, når det kommer til en træningssko!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner