Asics løbesko: Anmeldelse af Asics Gel-Kayano 25

asics-lobesko
indhold.svg

Når snakken falder på løbesko er det næsten umuligt at komme uden om Asics. Den japanske mærke er uden tvivl en af de største indenfor løbesko. Asics-navnet kommer fra et latinsk citat, der lyder “Anima Sana in Corpore Sano” - eller bare på dansk “En sund sjæl i et sundt legeme”. Den japanske producent udvikler skoene baseret på videnskab, så du er sikker på, at Asics sko holder, hvad de lover! Der er ingen tvivl om, at skoene fra Asics er af allerhøjeste kvalitet, hvilket kun underbygges af den enorme popularitet, som mærket har fået opbygget indenfor løbeverdenen.  Derfor har Holdsport i samarbejde  med Billigsport 24 kigget på Asics Gel-Kayano 25, som er den nyeste Asics løbesko i Kayano serien.

TIP: Se de helt nye 28 og 29 Kayano sko hos Intersport - Klik her og læs mere

Udviklingen af løbesko og måden, som vi træner løb, er blevet en større videnskab i løbet af de sidste årtier. Måleinstrumenterne bliver bedre, teknologien bliver bedre, trænere og videnskabsfolk bliver dygtigere og klogere. Alle disse faktorer bidrager i samarbejde til at udvikle løbesporten. Asics er på ingen måde en undtagelse, hvor de i Japan har deres helt eget researchcenter, hvor udviklingen af alle Asics’ produkter finder sted. Der er blandt andet en 300-meters løbebane, hvor vejret kan simuleres. Her foretager Asics undersøgelser og fysiske tests af deres løbesko og andre produkter for altid at sikre, at deres udstyr er af højeste kvalitet. Hvis du selv dyrker idræt på højt plan, er du også 100% sikkert bevidst om, at det er de små procenter og forbedringer, der gør hele forskellen!

asics løbesko

Asics Gel-Kayano 25

Det nyeste skud på Kayano-stammen er version 25. Kayanonen er en “evergreen” hos Asics, og har været på markedet i mange år. Løbeskoen er virkelig lækker og komfortabel. Der er tale om en af Asics’ absolutte topmodeller, som giver dig en fantastisk stødabsorbering og stabilitet, hvilket gør den perfekt til de lange ture, hvor stødabsorberingen hjælper dig godt på vej. Selvom skoen er blød, og komforten er et af de primære kvaliteter i skoen, er den stadig responsiv, så du stadig kan få fart i fødderne, når du tager dem på ud på løbeturen. Skoen giver pronationsstøtte til indersiden af foden, så du får en smule korrektion. Derudover har Kayano 25 en fantastisk pasform, der giver godt med plads til tæerne, der på ingen måde bliver klemt sammen. Hvis du har en meget smal fod, kan den måske godt blive en smule bred til dig. Som vi kender det fra klassiske mængdetræningssko, hører denne også til i den lidt tungere ende i skalaen med sine 326 gram (str. 42, herre).

asics løbesko

I den nye Asics Gel-Kayano 25 er mellemsålen blev opdateret - og der er rent faktisk her, vi tilskriver størstedelen af oplevelsen, du har med løbeskoen. Selvom Asics’ specialudviklede GEL-materiale har været en sikker vinder i mange år, er Kayano 25 gået i anden retning. I skoen finder vi et helt nyt materiale til mellemsålen, som Asics kalder FlyteFoam Propel og Lyte. Bagenden af løbeskoen og hælen har fået den lette FlyteFoam Lyte, som sørger for en fantastisk og blød stødabsorberinger - præcis som en træningsløbesko gerne skal give. Men det geniale består ikke i FlyteFoam Lyte stødabsorberinger. Den finder vi i den forreste del af skoen, hvor Propel FlyteFoam materiale er placeret. Propel er simpelthen lavet til at “propellere” dig fremad i afsættet, så du får en mere responsiv og mere retur-energi i afviklingen af dine skridt. Med denne opdeling opnår Asics altså både stødabsorbering og en responsiv afvikling - what’s not to like? Det er dog vigtigt lige at nævne, at Kayanoen stadig ikke er en hurtig sko! FlyteFoam Propel gør det stadig ikke til nogen konkurrencesko, men derfor giver den dig stadig mulighed for at sætte lidt mere fart i fødderne, end vi har oplevet med de tidligere Kayano-sko fra Asics.

Som tidligere nævnt er pasform i 25’eren virkelig god. Den sidder dejligt på foden. Overdelen på Kayano 25 har også fået en opdatering og giver et fast og stabilt hold omkring foden - uden at det på nogen måde bliver ubehageligt. Du skal have en meget bred fod, hvis det skulle være tilfældet! Overdelen er produceret i et Jacquard Stretch Mesh, som former sig efter foden. Denne mesh er konstrueret er flere lag adskilt af små tråde, hvilket giver en masse små lufthuller. Dette resulterer i suveræn åndbarhed, hvor den varme luft fra fødderne får lov til at trænge ud.

Asics Gel-Kayano 25 egner sig helt perfekt til pronationsløberen, som har behov for en masse stabilitet og stødabsorbering. En mængdetræningssko, som virkelig gør det godt på de lange ture. Det er en løbesko, der kan dække de flestes behov. Hvis du leder efter konkurrenceskoen, er dette til gengæld ikke det rigtige valg. Men til nybegynderen er den også helt perfekt, hvor du får en lækker, blød sko, som kan hjælpe dig godt i gang!

asics løbesko

Køb Asics Gel-Kayano 25 løbesko hos Billigsport24

Er du blevet fristet af den nye Kayano 25? Så klik ind til Billigsport24.dk! Her finder du et stort udvalg af Asics løbesko, som opfylder alle dine behov.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner