Odense-dommer imponerer på den store scene

Odense Ishockey Klub
24. maj. 2021

Fynske Andreas Weise Krøyer dømmer i disse dage ved A-VM i Riga - som én af to danske VM-debutanter.

Andreas Weise Krøyer har begået noget der ligner en kometkarriere indenfor dommergerningen.

Efter en række overbevisende år som linjedommer i Metal Ligaen, kom det helt store opkald således tidligere på året: Fynboen var udtaget blandt 18 linjedommere til årets A-VM, der lige nu afvikles i lettiske Riga.

– Jeg havde slet ikke set den komme. Sidste år var jeg udtaget til Division IA-VM og derefter var lidt min tanke, at jeg nok skulle forbi U18A eller U20A, inden det blev det helt store VM. Men jeg er glad for den tiltro IIHF har til mig. Og at det CV jeg har fået skabt mig siden min første IIHF-sæson i 2015/16 er nok til, at jeg kan være med på den øverste hylde, sagde Andreas Weise Krøyer til metalligaen.dk i den forbindelse.

Krøyer, der har spillet ungdomsishockey i OIK – ligesom sine to yngre brødre, Jonathan og Nicholas, fortsat gør – inden han satsede på dommergerningen, har allerede været i aktion i tre VM-kampe.

Rusland-Tjekkiet på åbningsdagen, Letland-Kazakhstan dagen efter og i går var det så opgøret mellem Norge og Italien, hvor Krøyers autoritet på linjerne skinnede igennem.

VM er åbnet uden tilskuere, men det har ikke mindsket presset på dommerne og gjort afviklingen nemmere.

– Overhovedet ikke. Vi savner alle tilskuerne rundt omkring i hallerne. Tilskuerne er med til at holde tempoet op på både spillere og dommere. Vi er jo vant til lige at få en besked fra tilskuerne om, at vi skal vågne op, hvis vi har lavet en fejl. Så vi dommere glæder os virkelig til, at fansene kommer tilbage, fortalte den fynske VM-debutant til metalligaen.dk.

Endnu en ting at holde fortsat øje med under årets A-VM, hvor danskerne som bekendt chokstartede med den svenske skalp i lørdags.


Foto venligst lånt på Facebook.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner