’Fyn er Fin’ pinsetur, 2021

Farum Cykelklub
26. maj. 2021

At årets pinsetur blev til Fyn, var ’kun’ fordi Corona atter spændte ben for Harzen turen, men det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi tager til Fyn, for der er meget smukt, idylliske bindingsværkshuse/byer, fantastiske ruter og så er det dejlig tæt på 😊

21 m/k fra Farum Cykelklub havde booket pinseferie på Brobyværk Kro. Oprindelig havde vi alle taget fri hele fredagen, for skulle vi have været til Harzen, havde der været RIGTIG tidlig afgang. Enkelte valgte at køre senere  for at spare en feriedag, så eventuel cykling fredag var på egen hånd. Passagerne i Melgaard’s auto startede med en Corona-lyntest i Farum og derefter sattes kursen mod Fyn. De nåede en cykeltur til Odense, hvor de nød en frokost under parasol og varmelampe. Andre nåede en sviptur omkring Svanninge bakker, til det lokale pizzaria samt købmanden efter chips, øl og vand....
Første ’officielle’ samling var ’After-cycling’ kl. 16.30. Kroen havde et separat lokale, hvor der måtte være 21 personer, så vi var så heldige at have det lokale for os selv hele pinsen. Her blev der serveret kaffe og kage og Børge fortalte lidt om ruterne.
Bagefter 'kastede' en lille gruppe på 4 sig også lige ud på en lille cykeltur. DMI’s radar lovede tørvejr, men dét kom ikke til at holde. Vi blev gennemblødte på en 30 km’s tur. SNØFT og lettere panik for hvad skulle man dog så cykle i lørdag, hvor der var trusler om regn…..?!? Heldigvis var de nyrenoverede værelser udstyret med en håndklædetørrer, god gulvvarme og en hårtørrer, så det meste nåede at tørre til næste morgen.
Kl 19 var der aftensmad. Claus havde fortalt kroen, at vi ikke håbede på små ’franske’ retter, men noget mere mættende, for vi ville være sultne. Kokken fik hurtigt udsolgt af brød, men vi måtte få alle de nye kartofler, som vi kunne spise, så der var en mulighed for at blive mæt. Maden var flot og spændende, men flere drømte om en forret med en masse pasta for lige at tage toppen af appetitten. Fredag aften gik alle ret tidligt på værelserne for at gøre klar til pinseturens første officielle tur.

Lørdag var der morgenmad kl 7.30. Dejlig morgenmadsbuffet med masser af perfekt blødkogte æg. Stort UG med kryds og slange til kroens morgenhold. Stor var overraskelsen, da vi så en kæmpe ’kagekone’ (bund af brunsviger) 'sponseret' af Pia i anledning af hendes 29+ års fødselsdag (utroligt som alle kvinderne i FCK har samme alder....

😊). Det kunne næsten ikke ses, at vi havde smagt på den, så heldigvis var der stanniol, så vi kunne lave små pakker, der passede til cykellommer. STOR tak til Pia for kage.

Kl. 9 havde overkaptajn Claus blæst til afgang med smurte kæder og pumpede dæk….. Lone ødelagde dog en ventil ved pumpning af dæk, så ny slange var påkrævet og 4 minutters testen er stadig ikke bestået......😉 Med regn i vejrudsigten kunne der heldigvis hentes en reserveslange på værelset, så saddeltasken stadig havde 2 slanger, men det medførte at afgangen blev en smule forsinket. Undskyld….!

Lørdagens rute var en lettere modificeret AlpeTramp rute (https://pedaltramp.dk/default.aspx) med indlagt stop ved Vesterports Bager på gågaden i Fåborg (https://www.vesterportbageri.dk/) for at få Danmarks bedste brunsviger. Vi startede i tørvejr, men rygterne gik om regn og mest regn mellem kl 11 og 13… Vejrudsigten stemte….. Ved 12-tiden nåede vi til Fåborg, men pga regnen droppede alle hold kaffestop. SNØFT. Heldigvis havde mange af os Pia’s fødselsdagsbrunsviger i lommerne, så den blev nydt og gav dejlig energi til benene. Da hold 2 er på vej ud af Fåborg kommer hold 1 flyvende mod Fåborg!!!! Hvordan det lige kunne lade sig gøre, kunne ingen af os regne ud på det tidspunkt. Der blev taget regnjakker på - alt for sent for vi var våde, men de gav dog lidt varme. Dog ikke mere varme end at flere valgte at tage den direkte vej hjem til kroen i stedet for at fuldføre den planlagte rute. Ruterne var blevet lavet med Naviki (https://www.naviki.org/da/naviki/) og havde lidt indbygget udfordringer… F.eks. viste ruten at et par gårde skulle besøges, men de stakkels beboere regnede ikke med at få besøg og andre gange blev vi guidet ned ad grusveje, men dét havde vi altså ikke lyst til og slet ikke i regnvejr, så Garmin og smartphones måtte konsulteres for ændringer. Det gik fint, når solen skinnede, men når regnen stod ned i stænger, fingrene var stive af kulde og telefonerne var gemt langt væk i inderste lag tøj, var det ikke så nem en øvelse, men med fælles hjælp lykkedes det. Jeg kunne hverken skifte gear med højre hånd eller drikke vand de sidste 60 km pga kolde fingre.... Gearskifteudfordringen måtte løses ved at skifte på forreste klinge eller stå op og træde ekstra til. At drikke vand blev løst ved at vi stoppede, så vi kunne få flaskerne ud af holderne og også ned igen uden at tabe dem. På et stop fik vi også travlt med at spise nogle gel’er, så vi kunne få lidt energi til de sidste kilometer. Hjem fandt vi heldigvis alle.
Kroen havde sat en haveslange ud til os, så vi kunne skylle cyklerne efter dagens tur. SUPER service. Ved ankomst til kroen kunne man se dem, der kørte tidligt hjem, sidde tørre, varme og hygge sig i restauranten. Nøøj, hvor var jeg misundelig lige dér, men dog stolt over at have gennemført dagens rute… sådan næsten da. En nærmere sammenligning af kørte ruter viste, at vi havde lavet en fejl i den sydligste del af ruten, så hold 2 havde misset et lille hjørne. Derfor var vi nået til Fåborg før hold 1. De manglende frokost- og kaffestop gjorde, at der var tid til en meget tiltrængt eftermiddagslur inden en dejlig 3-retters menu ventede kl 19. Et af aftenens emner var om bilisterne på Fyn var flinkere eller værre end i Nordsjælland og til min store forundring, var der ikke enighed om det. Hold 2 mente, at flertallet af de fynske billister var ude på at tage livet af os, men hold 1 havde den modsatte mening.

Søndag blev afgang udsat til kl 9.30, så der var mere tid til at spise morgenmad 😊 Vejret var tørt, men meget blæsende, så det var stadig med masser af tøj på. Dagens tur gik til Helnæs, hvor vi kunne se kite-surfere flyve rundt i luften i kulingen. Vinden var uden tvivl en fest for dem, men vi var flere, der havde problemer med venstre arm, fordi vi spændte så meget for at holde cyklerne på vejen, da vinden kom fra højre! Vildt! Efter en runde på Helnæs gik turen til Assens. Det var blevet frokosttid, så vi skulle finde et sted at spise. En café-ejer kunne ikke overskue 2 cykelhold, så hun måtte nøjes med at sælge en kop kaffe til hold 1 rytterne. Kaffen var lunken og kostede 35 kr, så hold 2’s besøg på Havnegrillen var mere succesfuldt. Vi fik en god solid frokost. Hold 3 fandt en bager, hvor de nød kaffe og brunsviger. På vej ud af Assens kom solen frem og humøret steg med temperaturen.

Endelig var der overskud til virkelig at nyde det smukke landskab og Børge kunne underholde med information om de mange kirker og andre seværdigheder, vi passerede. Hold 2 snuppede et kaffe- og kagestop efter den store bakke op til Vissenbjerg og fulgte op med et ’bio-stop’ ved kirken. Vi var så glade og opstemte, at ’Garmin-kaptajnerne’ endnu engang fik kørt lidt forkert, men efter konsultation med Børge’s smartphone blev der rettet op på det og det lykkedes endnu engang at finde hjem til kroen. Ca. 150 km blev dagens tur på. Hold 1 havde desværre en enkelt rytter, Michael Ellegaard, der skulle et smut forbi skadestuen. Heldigvis kom han hurtigt tilbage og fingeren og andet var ikke brækket. Pyha. God bedring til Michael - vi glæder os til snart at se dig på cyklen igen. Solen skinnede fortsat og det blev benyttet til udendørs After-cycling på kroens terrasse.

Nogle drak øl og det havde en utrolig virkning ovenpå 150 km’s cykling…. 😉Kl 19 ventede endnu en 3-retters menu og festen fortsatte til Corona-restriktionerne sendte deltagerne til værelserne kl 23. På forunderlig vis lød det derefter, som om en skoleklasse var flyttet ind, men vi var da de eneste overnattende på kroen, var vi ikke ?!? 😊

Mandag var der atter morgenmad kl 7.30, udcheckning og afgang fra ’Laden’ kl 9.00. Nogle havde temmelig trætte ’hårrødder’, så det kneb med at stille til start. Der var derfor kun 2 hold, der drog ud på mandagens tur mod Svendborg i det dejligste solskinsvejr. En kop kaffe med en lille småkage blev nydt med udsigt over Svendborg’s havn. Desværre så vi ikke ’Delle’ (havnens delfin), så vi må tilbage en anden gang 😉 Modvind mod Svendborg, betød medvind tilbage mod kroen, og var det lige fedt ???? JAAAAA. Alle ryttere nåede tilbage til ’Laden’, hvor der var mulighed for et bad inden turen gik hjemad.

I alt fik vi cyklet 7.028 km med 56.608 hm på de 4 dage. Dermed bestod rytterne Claus Melgaard's forventning om 7000 km . Hertil kan jeg kun sige: "SKÅÅÅÅÅÅL"

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner