Hvordan adskiller et padel bat sig fra en normal ketcher?

Skærmbillede 2021-06-04 kl. 11.10.05.png
indhold.svg

Du kan næsten ikke undgå at have hørt om padel, som er en af de mest populære sportsgrene overhovedet i 2021. Padel, også kaldet padeltennis, er for det blotte øje en blanding mellem squash og tennis, fordi det foregår i et "bur" med bander og med en tennisbold. Men hvad er det, der gør padel så særligt populær i tidsånden, og kan du egentlig spille med en normal tennisketcher eller kræver det et særligt padel bat? Vi gør dig klogere her.


Padel er sin egen sportsgren

Spillet i sig selv er ikke nyt, i og med det stammer fra 1969, hvor en mexicaner ved navn Enrique Corcuera opfandt den 25 meter lange bane og lukkede den til med bander på alle sider. I dag er banerne kun 20 meter lange og 10 meter brede, og netop dette gør det til at meget intenst spil med lange dueller, som folk i større grad efterspørger.

I Sverige oplevede man et decideret boom indenfor Padel i løbet af de seneste år. Man taler om, om padel egentlig har vippet tennis af pinden mht. antal udøvere i kraft af de mange udendørs/indendørsbaner, der bliver bygget disse år. Det samme mønster er så småt på vej i Danmark, hvor padel blev introduceret i 2007 og fik sit eget forbund.

Men hvad er padel så? Groft sagt kan man sige tennis på en mindre bane. Spillet er dog markant anderledes, fordi boldene bliver i spil længere tid i kraft af den mindre bane, hvilket også giver længere dueller. Samtidig fordrer spillet også, at du udnytter din kreativitet i forbindelse med bandespillet, hvor selv umulige bolde, som ser ud til at være tabt, kan vendes til et vinderslag. 

Skærmbillede 2021-06-04 kl. 12.30.27.png


Underhåndsserv og hårdere bat

Den måske største forskel på tennis og padel skal findes i ketcheren - eller nærmere bestemt battet. I padel spiller man nemlig ikke med en blød ketcher fyldt med strenge. Det er derimod et bat, som ligesom i bordtennis er lidt hårdere. Det gør også, at man ikke kan få lige så meget fart i slagene, da padel i så fald ville blive fort "nemt" at slå vindere.

Serven skal foregå med underhånd, hvor man først studser bolden i jorden. Det betyder samtidig, at mange regelmæssige tennisspillere, som døjer med tennis- eller albueskader med fordel kan skifte sport til padel, fordi det ikke på samme belaster kroppen, når man ikke benytter overhåndsslag.

Padel battet fås i tre forskellige varianter: Round, Diamant og Tear drop. I et Round bat ligger balancepunktet lavt i battet, hvilket giver en god kontrol i slaget. Diamant har et højt placeret balancepunkt, som til gengæld giver dig mere fart i slaget, men mindre kontrol. Og Tear drop er hybriden mellem de to med balancepunkt midtpå.

Selve battet laves i carbon fiber materiale, og designet ligner en hul plade med huller i. Dette gør, at battet giver efter, når du slår, så der kommer mere fart i.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner