Vælg den rigtige sportsgren for dig

Skærmbillede 2022-10-12 kl. 14.45.37.png
Måske er basketball lige noget for dig?


Der er så mange forskellige sportsgrene, man kan fordybe sig og dygtiggøre sig i. Det kan være basketball, fodbold, tennis, hockey, løb og meget mere. Det skal dog være den helt rigtige sportsgren, før det er noget, der hænger ved og giver dig lyst til at fortsætte, og som regel skal man igennem en eller flere sportsgrene, før man finder den, der kommer til at hænge ved. Mange spiller fodbold, badminton eller håndbold i de tidlige år, og selvom en del fortsætter ind i voksenlivet, så hopper mange fra og finder andre sportslige aktiviteter, der opfylder deres kriterier. Lysten til sport er noget, der udvikler sig gennem hele livet, og det er ikke sikkert, at man bliver ved den samme sportsgren livet ud.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge den sportsgren, man gerne vil dyrke. Det kan være et ønske om at være den næste Fintan Hand i poker, Rafael Nadal i tennis, eller Michael Vingegaard i cykling. Det er kun fantasien, der sætter grænser og det handler bare om at finde den rigtige sportsgren. Derfor afdækker vi i denne artikel en masse forskellige sportsgrene, så du kan finde ud af, hvad du skal prøve som det næste.

Forskellige former for boldsport 

Vi starter i boldens verden. Her finder vi blandt andet håndbold, basketball, fodbold og volleyball – sportsgrene som de fleste danskere har stiftet bekendtskab med på et eller andet tidspunkt. Håndbold er en populær sport for alle aldre og kræver ikke så meget på udstyrsfronten. Som regel er det nok med shorts og en t-shirt og så møder man bare op i hallen for at prøve og spille med. Det samme gælder for basketball, fodbold og volleyball. Selvfølgelig skal man lære reglerne og spillet at kende, men det er ret lige til at gå til. Det er alle sportsgrene, der kræver, at man er i god fysisk form, kan løbe langt og har et godt boldøje. Der er selvfølgelig noget med udstyret, hvis man hænger ved og bliver god til det – så kommer de rette sko og det rette udstyr til at betyde en del. Håndbold og fodbold er nemme sportsgrene at komme i gang med, for der findes nemlig klubber over det hele. Uanset, hvor i landet, du befinder dig, så kan du let finde en klub, hvor du kan spille håndbold eller fodbold. Det kniber lidt mere med basketball og volleyball, fordi det ikke er store sportsgrene herhjemme. Det er dog muligt at finde klubber, men som regel skal man lidt ud i de store byer.

Giv dig i kast med ketsjeren

Skærmbillede 2022-10-12 kl. 14.47.02.png

Padeltennis er det helt nye og store.

Både tennis og badminton er også populære sportsgrene herhjemme og hvor både fodbold, håndbold, basketball og volleyball alt sammen er holdsports, så kan tennis og badminton både spilles som del af en duo eller alene. Det kræver dog lidt udstyr i form af en ketsjer i god kvalitet og bolde, men det er oftest ting, man kan låne af klubben i den første tid, indtil man finder ud af, om det er noget for en. Det helt nye er nu padeltennis. Padel har nogle af de samme attributter som almindelig tennis, men spilles med en anden ketsjer og banen bruges aktivt som en del af spillet. Det er en sjov aktivitet, der ligesom badminton og tennis kræver en god fysik, stærke ben og arme og en høj udholdenhed. Det spilles altid af fire spillere og kan derfor ikke spilles alene.

Prøv kræfter med en kampsport   

En anden populær sportsgren, som faktisk dækker over flere forskellige sportsgrene, er kampsport. Det er en betegnelse, der dækker over en hel række af sportsgrene, som for eksempel karate, judo, ju jutsu, taekwondo og meget mere. I Danmark er der mange klubber spredt rundt om i landet og vi udmærker os på mange områder – også i udlandet. Kampsport kræver også, at man er i fysisk god form, er smidig og har en god disciplin. Det kan kræve lidt forskelligt af udstyr alt afhængig af, hvilken for form for kampsport, man giver sig i kast med. Hvis det er karate, som essentielt betyder ’tom hånd’, så behøver man ikke andet udstyr end sig selv. Man møder bare op i almindeligt træningstøj og så køber man den såkaldte gi (træningsuniformen) senere. Det samme gælder for de fleste andre kampsporter.

Hermed håber vi, at du fik lidt inspiration til din næste (eller måske din første) sportsgren. Der er i hvert fald nok at give sig i kast med og det er bestemt også værd at overveje emner som cykling, yoga, løb, styrketræning, polo, cricket, rugby og alle den andre virkelig mange sportsgrene, der findes derude. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner