Player_slider

Artikler

Superliga-formatet forklaret

Den bedste danske fodboldrække, Alka Superligaen, er ved at gå ind i dens afsluttende fase, da der kun er tre Grundspilskampe tilbage. For nogle sæsoner siden fik Superligaen et nyt format, som skulle forøge spændingen i den afsluttende fase, samt give tilskuere og fans langt mere intense kampe. Det gjorde, at de Divisionsforeningen lavede formatet for Superligaen om, så man efter 26 kampe delte ligaen om i tre grupper.

Det nye Superliga-format er derfor markant anderledes end alle andre divisioner og serier i Danmark, og der er ikke udsigt til at hverken ungdomsrækker, serie eller divisionsbold skal ændre sig i den nærmeste fremtid. 

Mesterskabsslutspil og nedrykningsspil

Superligaen er nu opdelt i to faser. Et grundspil og et slutspil. Grundspillet varer 26 kampe, hvor alle holdene møder hinanden to gange - en gang på hjemmebane og en gang på udebane. Dette er gjort for at opretholde fairheden i ligastrukturen. Efter de 26 kampe bliver Superligaen delt op baseret på antallet af point. 

Den bliver delt op i tre grupper. Top seks holdene kommer i en gruppe for sig, og de sidste otte hold bliver fordelt i to grupper. De to grupper kaldes nedrykningsspillet. Her vil klubberne mødes indbyrdes og kæmpe for overlevelse i nedrykningsspillet og i mesterskabsspillet bliver der kæmpet om mesterskabet og pladser i Europæisk fodbold. 

Den nye struktur har fået meget kritik, da man har valgt at gøre nedrykningsspillet mere spændende for de bedste hold i nedrykningsspillet. De har nemlig muligheden for at kæmpe om en plads i europa også. Derfor kan det for nogle hold være en fordel at blive 7’er fremfor 6’er, hvilket giver en skævvridning af ligaen. Dette er blevet meget kritiseret. 

Hvordan ser Superliga-stillingen ud lige nu?

Helt i toppen er der ikke meget spænding i denne sæson, hvor FC Midtjylland placerer sig som nummer 1 med 10 point ned til FCK. Derefter placerer AGF sig på tredjepladsen ti point efter. 

De to første pladser er næsten skrevet i sten så, men derefter er top seks fuldstændig åben. AGF står med 40 point, Brøndby med 38, FC Nordsjælland med 37 og Aab og Randers med 34 point. I øjeblikket er der tre kampe tilbage i grundspillet, hvilket gør, at Randers og Aab maksimalt kan komme op på 43 point. Aab og Randers er i øjeblikket på 6.- og 7. Pladsen. Det vil sige at det magiske tal er 44 point, da det er antallet af point som de to klubber vil kunne få inden slutspillet stopper.  

Det ser slemt ud for Silkeborg og Esbjerg

De to jyske klubber Silkeborg IF og Esbjerg fB ser ud til at få det svært denne sæson. Silkeborg har i øjeblikket 12 point og Esbjerg har 16. Det er to klubber som allerede har sikret sig en tur i nedrykningsspillet, og derfor skal kæmpe for overlevelse i Superligaen. 

Derudover har AC Horsens svært ved at få fat i denne sæson. De har i øjeblikket kun 25 point, og er endnu et godt bud på en nedrykker. 

Populære artikler
Skærmbillede 2020-03-20 kl. 14.22.00.png Tre råd til at holde formen ved lige trods skader

Hvordan holder du formen ved lige, når endelig du er kommet i god form? Få svaret her.

Skærmbillede 2021-03-08 kl. 09.13.46.png Få mere ud af din træning med den rette søvn

Træning er intet værd uden ordentlig søvn. Sådan siger et gammel ordsprog, og der er faktisk noget om det. Læs…

Tennis Medlemssystem til tennis: Bedre organisering af medlemmerne

Gør arbejdet lettere for trænerne og de administrative i klubben med dette medlemssystem. Spar en masse tid!

Gør som 1132000 andre og opret dig hos Holdsport