Skab et aktivitetsrum i hjemmet

Når ungerne kommer hjem fra skole, særligt dem omkring 8 -12 års alderen, så har de slet ikke fået brændt alt energi af endnu, de hopper og kravler på væggene og det kan være meget svært at møde dem hver dag på det niveau. Men har I plads, så er der gode råd til at få ungerne motioneret, både på en sjov og sund måde, uden du altid selv behøver være ”med”.

Lav den gamle kælder om til et aktivitetsrum Ja det er der jo lige noget nyt i, men det lidt nye er, at mange børn og unge tidligere begynder at interesserer sig for kroppen og optræning af muskler på den. Det behøver ikke være usund overtræning, der direkte hæmmer deres vækst og giver tyrenakke i 5 klasse, det kan sagtens være cardiomaskiner og lette vægte. Kondicykel, løbebånd, romaskine og dens lags er meget svære, at bruge forkert og kan være sjove at bruge.

Slå værelser sammen og lav lege-værelse

aktivitetsrum til børn

Er der flere unger i familien og har de hvert deres værelse, så vil de måske hellere have et fælles værelse at sove i og et stort legeværelse, hvor de sammen kan tumle. Det afhænger i høj grad af ungernes alder og køn. 3 drenge vil med ret stor sandsynlighed stemme for kæmpe legeværelse og køjesenge.

Legeværelset kan indrettes som en slags slyngelhule, hvor de både kan have reb til at kravle i, ribber på væggene og måske endda en kondicykel eller en romaskine. Er der Playstation vil den være samlingspunktet, men når der byttes blandt spillerne, vil de bruge tiden på at tumle rundt. Man kan sagtens lærer dem, at lave ti benhævninger hver gang de ikke spiller og vise dem hvor mange de kommer op på i løbet af en time.

Den dårligste spiller får så lavet mest motion og derfor skal der indbygges mere leg i den opsætning før alle bliver rørt lige meget. Det kan løses ved at man bruger et æggeur og hver spiller må spille 5 minutter og imens skal de andre lave motion.

Sæt en ribbe op på værelset

Har I ikke lige 50 kvm ubrugt opvarmet tør kælder klar til et motions- og aktivitetsrum, så kan noget så simpelt som en ribbe på en væg være helt fantastisk. Der kan laves de mest mystiske øvelser og ungerne vil selv finde på en helt masse sjove lege på den.

I kan f.eks. montere en skydedør udvendigt på et værelse og på den måde få plads inde på værelsets væg til ribben – f.eks. på barnets eget værelse. I dag kan man få alt muligt fancy inden for skydedøre, lige fra fjernbetjente med skydemotor til glasdøre.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner