4 råd til sjov og motiverende træning

Hvordan sikrer du dig, at dine spillere ikke synes, din fodboldtræning er forudsigelig og kedelig? Hvad handler den sjove træning om?  Holdsport giver dig svaret.

17. august 2017

4 råd til sjov og motiverende træning
Holdsport giver 4 små tips til en sjov og motiverende træning, når det gælder fodbold.

Enhver fodboldspiller har på et eller andet tidspunkt prøvet det. Træt og uoplagt trasker man sig hen på aftenen afsted mod træning. Drænet for energi. Man kan egentlig godt lide træneren, men fortiden har desværre vist, at selve træningsøvelserne er gentagelse på gentagelse, til det til sidst for længst er holdt op med at være sjovt.

Som træner er det heller ikke spor morsomt at se sit ugidelige hold uden spillelyst. Det kan der dog gøres noget ved. Holdsport giver her 4 små tips til en sjov og motiverende træning, når det gælder fodbold.

Råd nr. 1 - Gå sammen med én anden træner

Med træning et par gange om ugen og kamp i weekenden kan man let nå at bruge mange timers fritid på sit hold, uden man skænker selve forberedelsen af træningspasset en tanke. Hiv en hjælpetræner ind – om ikke andet så bare i enkelte træningspas. Det kan være med til at øge kvaliteten af træningen, at i hver især har færre spillere at skulle koncentrere sig om at dygtiggøre. Men nye ideer og nye tanker kan også inspirere og være en øjenåbner for nye måder at gribe træningen an til næste gang.

Råd nr. 2 - Variér og husk specialtræning

Gør træningspassene forskellige. Hvis spillerne ikke ved, hvad de præcist skal foretage sig til næste træning, kan din holdtræning aldrig blive kedelig og forudsigelig! Hvad enten du træner børn, teenagere eller noget helt tredje, så forsøg at tilpasse dele af træningen til specialtræning. Et fysisk fokus den ene uge, et taktisk fokus den næste. Bare du har for øje, at disse selvvalgte begreber ikke kun dækker over en enkelt øvelse. Angrebsøvelser i fodbold er jo for eksempel heller ikke kun skud på mål, men lige så meget positionering, løb uden bold og offside.

Råd nr. 3 - Gør det til en konkurrence

Om du har med børn eller voksne spillere at gøre, så tilføj et konkurrenceelement i træning. Det øger både intensitet og vindermentalitet, for man vil for alt i verden ikke tabe til sine venner. Det behøver ikke nødvendigvis være ranglistet i det vilde Excel-ark med lister over pokaler og buksevand. Du kan nøjes med at lade dem spille om at undgå at rydde op efter fodboldtræningen. Bare der er noget på spil. I tråd med resten af dette skriv bør du selvfølgelig stræbe efter at variere selve konkurrencen fra gang til gang, så det ikke bliver trivielt.

Råd nr. 4 - Vær seriøs under træning

Medmindre du har med små børnehold at gøre – der med en bold mellem fødderne som udgangspunkt aldrig synes, din træning kan være kedelig - bør du forsøge at være seriøs og engageret over for dine spillere. Det er vi ikke i tvivl om, du er. Men mange trænere har tendens til at gå og hyggesludre, når nu holdet består af venner eller endda måske en søn eller en datter. Men er holdets ambitionsniveau på et lidt højere niveau end ren hyggebold, så sikrer du en motiveret træning ved at holde dig fra at spille med under selve øvelserne. Måske stå og dirigere på afstand under træning i stedet for at smalltalke om weekendens strabadser. Dette gælder dog primært, hvis vi taler om et så højt fodboldmæssigt niveau, hvor spillerne først og fremmest er der for at blive bedre frem for det sociale ved at dyrke holdsport.

Med disse 4 råd kan du komme et stort skridt nærmere at få din trup til at møde forventningsfuld og spændt op til næste træning. Og den næste igen.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner