Sådan får dit barn fritidspas – økonomisk støtte til sportsaktivitet – oktober 2022

Vi kender det alle. Børnene plager om det ene og det andet, og det koster alt sammen. Du går rundt med konstant dårlig samvittighed, fordi du ikke har råd til at sende dit barn til fodbold sammen med de andre drenge.

Alting stiger og inflationen er højere end nogensinde. Du prøver at forklare alt dette til dine børn, men det eneste de tænker på er blot at være en del af holdet sammen med kammeraterne.

Men frygt ej… Der er faktisk hjælp at hente!

Vidste du godt, at du kan søge om økonomisk friplads til dit barn, også kaldet fritidspas? Læs videre og vi viser dig hvordan.

 

Børn der spiller fodboldHvad er et fritidspas

Et fritidspas er økonomisk støtte til at betale kontingent til en sports- eller fritidsaktivitet. Det er ikke nødvendigvis kun til en aktiv sport, men det kan også være til musik eller billedskoler. Støtten gælder kun til én aktivitet.

Det er beregnet til børn og unge, hvis forældre ikke har råd til at betale kontingentet selv. Det gælder til dit barn er 18 år.

Der kan maksimalt bevilges 1000 kr. per person til betaling af udstyr eller kontingent, og de 1000 kr. gælder for et år.

 

Hvad kræver det at få et fritidspas

Fritidspasordningen er primært til enlige forsørgere. For at få et fritidspas må husstandens samlede indkomst ikke overstige 212.896 kr. om året

 

Hvordan søger man om fritidspas

Du skal kontakte den forening, hvori dit barn ønsker at gå til en sportsgren. Foreningen sørger derefter for at søge om fritidspas til dit barn. Du kan også få hjælp af dit barns lærer eller pædagog.

Vil du selv stå for at søge om fritidspas, kan dette gøre inde på borger.dk.

Er du i tvivl om, hvordan man griber det an, kan du læse mere på borger.dk.

 

Hvilken støtte kan man ellers få

Det er også muligt at søge om et legat gennem foreningen til støtte for mødre og børn. Foreningen uddeler legater på mellem 1000-3000 kr, og dækker alt fra udstyr og kontingent til en tur, der arrangeres i forbindelse med fritidsaktiviteten. For at komme i betragtning til legatet, kræver det, at du har et lavt rådighedsbeløb.

Hvis du gerne vil vide mere om hvilke legater du kan søge og hvor du ellers kan få støtte, er der meget hjælp at hente hos Mødrehjælpen. Trods navnet kan fædre også få den hjælp de har behov for hos Mødrehjælpen.

Hvis du har en sagsbehandler hos kommunen, kan hun også være rigtig behjælpelig med at undersøge hvilke muligheder der er for støtte.

 

Hvilken indvirkning har en fritidsaktivitet på et barn

Det er rigtig godt for dit barn at gå til en fritidsaktivitet. Hvad enten det er en sportsgren eller det er noget der kræver en anden form for fordybelse, så er det med til at styrke dit barns udvikling og trivsel. Det er vigtigt for dit barn at få rørt sig og børn lærer meget om at begå sig med hinanden gennem sport. Det er også godt for dit barn at kunne spille et instrument, da barnet lærer en del om at fordybe sig i noget og koncentrere sig. Musik kan desuden have en rigtig beroligende effekt.

 

Så selv om det kniber med pengene, er det ikke en grund til at forhindre dit barn i at dyrke en fritidsaktivitet. Ræk ud og brug den hjælp du har til rådighed!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner