Fem gode råd til at hjælpe dig ud af vinterdepressionen

indhold.svg

Det kan være svært for mange, når solen begynder at gå tidligt ned og stå sent op, efter en lang periode med sene sommeraftener og tidlige sommermorgener. Derfor får du i denne artikel fem gode råd til at undgå en eventuel vinterdepression, så du kan få det bedste ud af de kolde måneder, og komme godt igennem, til lyset dukker op på den anden side i foråret. Er disse råd ikke nok til at holde dit humør oppe, har du nu muligheden for at prøve cbd olie. Disse små flasker med olie kommer i forskellige styrker alt efter dit behov, og de har en beroligende effekt, som kan mindske angst og depression.

Brug din tid udendørs

Dette råd kan virke simpelt og logisk, men det er vigtigt at du stadig bruger tiden udendørs på trods af faldet i temperatur. For at undgå en negativ påvirkning af manglen på lys om morgenen og om aftenen, er det altså vigtigt, at du kommer ud i de få timer, hvor solen skinner. Du kan eventuelt bruge tiden i din frokostpause udendørs, så du er udenfor når solen er stærkest. 

Bevæg dig

Det kan være fristende at gå i hi, når de kolde morgener rammer, og der ikke længere er lyst, når man skal ud af dynen om morgenen. Dette er dog en sikker vej til en vinterdepression, og det er derfor vigtigt, at du får brugt din krop på samme måde, som du ville, hvis solen skinnede hele dagen. Når du sætter din muskler på arbejde udskiller din krop nemlig stoffet serotonin, som gør dig i bedre humør. 

Spis sundt

Dette kan for mange være et svært råd at følge, når vinteren er godt på vej. Det er nemlig utroligt fristende at drikke varm kakao og spise varm og tung mad (vi varmer jo op til julemiddagen), men dette er ikke det bedste for dig og din krop. I stedet skal du give din krop fed fisk, som laks. Dette har masser af D-vitamin, som også er kendt som solskinsvitaminet, da kroppen nemlig selv danner det, når vi er udsat for sollys. Dette vitamin hjælper dig også til et stærkere immunforsvar, og det påvirke dit humør i en mere positiv retning. 

Udskyd store projekter

Det kan være fristende for mange at begynde på store og krævende projekter i vintermånederne, fordi man alligevel kan tilbringe så mange timer indendørs, nu når vejret ikke er det bedste. Dette kan dog have den modsatte effekt, da du simpelthen ikke har den samme energi om vinteren, som du har om sommeren. Du kan derfor gøre dig selv en tjeneste, ved at give dig selv en slapper i de kolde måneder, og udskyde større og mere krævende projekter til foråret. 

Tag til lægen

Som et sidste råd, er det vigtigt at huske, at hvis dine symptomer ikke går over igen, skal du tale med din læge. De symptomer du oplever, kan nemlig også skyldes andre årsager end blot en vinterdepression. Tal derfor altid med din læge, hvis du skulle være i tvivl om dit helbred. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner