Er padel større end tennis i Sverige?

Tennis har i mange år været en sport, som kvinder og mænd har været glade for at dyrke i Danmark såvel som Sverige. De seneste par år er der dog kommet en ny spiller på banen, som tiltrækker sig opmærksomhed: Padeltennis. Flere og flere har i Sverige skiftet den almindelige ketcher ud med padel ketcheren, men er det blot en dille, eller er det kommet for at blive? Der er en god chance for, at padeltennis er kommet for at blive, og det er der ikke noget at sige til. 

Hvad er padel?

Padel, også kaldet padeltennis, er en sport, som kort sagt er en blanding mellem 80% tennis og 20% squash. Banen er omgivet af vægge, som kan benyttes aktivt gennem spillet, som det også kendes fra squash. Uanset årstiden er det muligt at spille padel, da der både findes udendørs og indendørs baner.

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 15.24.41.png

En stor stigning inden for kort tid

I Sverige har padel for alvor slået igennem, og på bare seks måneder er antallet af spillere fordoblet. Er det større end Tennis i Sverige? Det kan man vist godt begynde at argumentere for. Som nævnt er det ikke uden grund, at det er blevet så populært. Flere byer er begyndt at bygge baner, og opfordrer derfor byens indbyggere til at tage godt imod sporten. En anden grund er, at Padel er lettere at spille end tennis. Derfor oplever mange sandsynligvis, at det er en lettere sport at begynde at dyrke end tennis. Det at det er lettere, betyder også, at den favner bredere i forhold til aldersgrupper. Det er nemlig ikke kun de unge, der er kommet på banen og nyder et spil padel. Det er alle aldersgrupper, der giver sig i kast med den spirende sport. 

Hvis du også gerne vil i gang med at spille, skal du have fat i et ketcher. Her kan du købe den bedste padelketcher til begyndere, hvis du vil komme igang.

Når du slår med et padelbat, slår du med underhånd, hvilket adskiller sig fra overhånden i tennis. Det betyder, at mange som har tennis- eller albueskader stadig kan spille med. Det belaster nemlig ikke på samme måde at slå med underhånd frem for den klassiske overhånd.

Meget mere spil

Padel spilles på en bane, der er lidt mindre end ved tennis, og grundet dens fire vægge, oplever spillerne, er der er meget mere spil i padel end ved tennis. De fire vægge sørger nemlig for at holde bolden inde på banen hele tiden, og derfor skal spillerne konstant være på stikkerne og løbe rundt. Ved almindelig Tennis ryger bolden jævnligt ud over kanten, og der opstår derfor mange pauser i løbet af et spil.

Er du også blevet interesseret i afprøve den populære sport, behøver du ikke at tage en tur til Sverige. Siden 2014 er der nemlig dukket flere og flere padelbaner op i Danmark, og der er derfor en god chance for, at du kan finde et sted at prøve sport i dit nabolag. Populariteten er altså ikke kun stigende i Sverige, men også herhjemme.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner