Læs om fodboldklubbernes tiltag mod coronavirus

indhold.svg

Mange fodboldklubber forsøger at hjælpe samfundet på forskellig vis i forbindelse med corona-pandemien. Nogle klubber går ned i løn, og andre leverer mad til fattige område. I denne artikel fortæller vi om tre tiltag fra tre af de helt store fodboldklubber i deres forsøg på at hjælpe folk gennem krisen.

FC Barcelona sælger ud af stadionnavnet

Et af de mest opsigtsvækkende tiltag er den spanske storklub F.C. Barcelona, der sælger ud af sit stadionnavn. Det ellers verdenskendte Camp Nou, der kan huse lidt under 100.000 tilskuere vil fra næste sæson skifte navn. Lionel Messis klub har nemlig meddelt, at klubben vil sælge sit stadionnavn for en enkelt sæson for at skaffe penge til bekæmpelsen af coronavirus.

En af de mest opsigtsvækkende rygter blandt Barcelona-fansene er, at Swissx, et schweizisk selskab der blandt andet producerer naturmedicin baseret på cannabis, har budt på at overtage stadionnavnet hos de spanske mestre.

Især brugen af cannabis olie, også kaldet CBD,  som medicin er noget, der skaber aktivitet i samfundsdebatten herhjemme i Danmark. Læs mere om CBD på Hemppedia.org. 

Manchester United går forrest

En af de klubber, der virkelig har gjort en stor indsats i den nuværende krisetid, er den engelske storklub, Manchester United. Det kan ikke tælles på en hånd, hvad Manchester-klubben har gjort for at hjælpe folk i nød. 

Manchester United har blandt andet tilbudt, at klubben stadion kan benyttes af det engelske hospitalsvæsen, hvis der mangler pladser på hospitalerne. Derudover har gamle legender været med til at ringe ud til ældre fans og sæsonkortholdere. Klubben har også doneret penge til byens madbanker i samarbejde med den rivaliserende klub i byen, Manchester City. Sidst men ikke mindst, har klubben nægtet at lade sine spillere og personale gå ned i løn for at kunne tage imod regeringens hjælpepakker – fordi klubben selv er rustet til at komme igennem den økonomiske krise og ikke ønsker, at det skal gå ud over statskassen.

PR eller et forsøg på at gøre en forskel?

Den kritiske læser vil måske argumentere for, at klubber som F.C. Barcelona og Manchester United blot forsøger at køre en PR-kampagne i en periode med krisetid? De ting som de to klubber har gjort, er ikke noget der kommer til at skabe markante ændringer i klubkassen for kvartalsregnskabet skal gøres op, hvorfor det blot kan være et forsøg på at skabe positiv omtale. 

Sådan bør man dog ikke tænke. Klubberne forsøger at hjælpe, og derfor fortjener de også den omtale de får uagtet om det er deres skjulte agenda eller ej.

fikri-rasyid-b84nM5W-AF0-unsplash.jpg

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner