Japansk folkelig modstand mod afholdelse af OL

indhold.svg

Med under et halvt år til OL-start vakler uroen stadig, og det er endnu usikkert, hvorvidt det er muligt af afholde de Olympiske Lege i Tokyo i sommeren 2021. 

For med en sundhedskrise, der stadig raser derudad, så er IOC og organisationen bag planlægningen af Tokyo 2020 gået i tænkeboks for at se på, hvordan det er muligt at gennemføre den enorme sportsbegivenhed, der samler hele verden om noget vi er fælles om. Det plejer at være en kæmpe folkefest, hvor hvert land holder med deres atleter og der er gode oddså på diverse Betting sider DK

Blandt andet plejer Bet365 og andre bookmakere at have godt gang i forretningen, når de Olympiske Lege løber af stablen. Det kan dog blive en meget anderledes Olympiade, som tingene står lige nu - og det Japanske folk er da heller ikke tryg ved at skulle have besøg fra så mange forskellige lande midt i en global sundhedskrise. 

Derfor kigger vi i denne artikel på, hvorvidt det er forsvarligt at afvikle så stort et sportsevent, som verdenssituationen ser ud lige nu. Vi kigger både på allerede afholdte events, men også på om en alternativ værtsby kan overtage værtsskabet, såfremt Japan siger nej tak til så mange atleter fra hele kloden.

Kan man afvikle så stort et event midt i en pandemi?

Det er det spørgsmål mange sportsinteresserede stiller sig allermest lige for øjeblikket. For er det overhovedet muligt at afholde så kæmpe stort et event, hvor man blander mennesker på kryds og tværs af nationer. 

Der er allerede flere store sportsevents, der er blevet afgjort den seneste tid. To internationale mesterskaber i håndbold, X Games, Superbowl og en lang række andre store sportsevents har kunne eksekveres, mens sundhedskrisen har raset. Men forskellen på disse events er dog, at de er i en noget mindre kaliber. En Olympiade er den største sportsbegivenhed på jorden og vil kræve en kæmpemæssig “boble”, som alle atleter, frivillige, mediefolk mv. ville skulle holde sig indenfor. 

Desuden vil det kræve enorme mængder test og andet udstyr for at kunne facilitere et sikkert OL uden smittespredning.

Florida har tilbudt at overtage værtsskab

Selvom den folkelige modstand mod OL er høj i Tokyo, så er det stadig planen at gennemføre det store sportsevent i byen. Skulle man dog ombestemme sig fra Japans side, så har flere fremtrædende politikere og erhvervsfolk fra Florida udmeldt at byen er klar til at overtage værtsskabet af OL. 

Det er dog ikke blevet hverken godkendt eller kommenteret af Det Hvide Hus, og må derfor stadig betragtes som ubekræftede rygter. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner