210x210 sengen er din bedste ven efter du har dyrket sport

2257-L1020 - holdsport.dk(unsplash).jpg

Du kender det måske allerede godt. Du er lige blevet færdig med din træning, og kroppen er godt træt og øm. Det du allermest har lyst til er nok at hoppe i køjen og sige farvel til dagen. Ordentlig søvn efter træning er faktisk utroligt vigtigt. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal gå direkte i seng, når du er færdig med at dyrke sport, men det er utroligt vigtigt, at du får en god nattesøvn, når tiden er inde. 

2257-L1020 - holdsport.dk(unsplash).jpg

Kroppen er træt efter sport og træning

Når man har brugt kroppen godt og grundigt under sport og træning, så er det vigtigt, at den får tid til at restituere sig selv. Hvis man eksempelvis ikke sover godt og derfor lider af søvnmangel, så kan det øge risikoen for skader.

Hvis man ikke sover tilstrækkeligt, så kan faktisk gøre sådan, at man også mister muskelmasse. Det er altså utroligt vigtigt, at kroppen får den ro og hvile, den har brug for, når man træner og dyrker sport. 

Derfor er det vigtigt med en god seng

Hvordan får man den bedste søvn? Det er der desværre ikke en direkte opskrift på, da det kan variere fra person til person. Men der er mange ting, man kan forsøge at gøre anderledes for at forbedre søvnen.

For eksempel er sengen vigtig, når det kommer til at sove godt. Nogle mennesker foretrækker en hård seng, andre en blød én af slagsen. Nogle mennesker sover bedst i enkeltsenge, hvor andre sover bedre i en 210x210 seng. Det er altså helt individuelt, hvad man er til i forhold til senge. 

Har du den helt rigtige seng?

Hvis du sover dårligt eller har ondt i kroppen i løbet af natten eller om morgenen, så kan det være, du skal overveje, om du egentlig har den rigtige seng. På et eller andet tidspunkt i livet kan det altså være en god idé at investere i en rigtig god seng. For din krop vil takke dig for det, også på længere sigt. Måske er den nuværende seng du har alt for blød eller for hård. Måske er den bare slidt godt og grundigt op. 

Hvilken seng skal du vælge?

Hvis du overvejer at købe en ny seng, så er det som nævnt tidligere en rigtig god idé at vælge med omhu. Invester i dig selv og din søvn. Brug tid på at finde den helt rette som passer til dine behov. Der findes mange at vælge imellem, så det kan godt tage noget tid at finde en seng, som passer.

Man kan eksempelvis vælge en kontinentalseng, hvis man er på jagt efter ultimativ komfort. En kontinentalseng består af flere lag: Nemlig boxmadras, springmadras og topmadras. Kontinentalsengen er også meget flot at se på, derfor pynter den også rigtigt meget i soveværelset.

Har man pladsmangel, så man kan også overveje boxmadrasser, som fås i mindre størrelser og ofte kan fås billigere end kontinentalsengene. Topmadrasserne kan man jo også vælge med omtanke, så de passer til ens behov. 

Skal du købe ny eller brugt seng?

Det hele kan jo handle om økonomi, når man skal ud at købe en ny seng til sig selv. Man sparer selvfølgelig nogle penge ved at købe en brugt seng, men så er der også noget andet, man skal være opmærksom på. For eksempel at den jo er brugt! Det betyder bl.a., at der kan være aftryk fra, at en anden person jo har ligget på den.

Derudover er der måske også noget slid. Hvis du skal ud at købe seng, så er det måske alligevel smartere at købe en ny af slagsen, hvor aftrykket tilpasses efter dig og din krop. 

Gode råd til dig som har søvnproblemer

Det er selvfølgelig ikke kun sengen, som altid kan være løsningen på ens søvnproblemer. Rigtigt mange mennesker verden over lider af problemer med at sove, og det kan virkelig påvirke ens livskvalitet mentalt og fysisk. Der findes mange gode råd, som man kan vælge at følge, som måske kan hjælpe.

Nogle af de velkendte husråd er blandt andet at drikke kamillete om aftenen. Lavendel kan for nogle også virke beroligende. Her er der nogle, som hænger lavendel op i soveværelset. Derudover bør man selvfølgelig også holde sig fra sukker om aftenen samt koffein.

Sørg gerne for at der er helt mørkt i soveværelset og undgå så vidt muligt at være online på telefonen eller på computeren lige inden sengetid. I forhold til træning og motion er der også nogle, som siger, at man ikke bør træne lige inden sengetid. Så det er måske værd at overveje at klare motionen lidt tidligere på aftenen, såfremt det er muligt.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner