Hjemmesko – din vej til hygge og varme fødder

Der er koldt og det regner. Du har skruet ned for varmen for at spare og du har tændt en masse stearinlys for hyggens skyld. Hvad mangler der så mere?

Du opdager, at du hundefryser. Det er ikke til at holde varmen og det tynde tæppe, som du købte på tilbud, er simpelthen ikke nok til at holde dig varm.

Du mangler et par lækre og dejligt varme hjemmesko!

Der er mange at vælge imellem, så hvilke er de bedste og hvilke holder længst. Det er selvfølgelig smag og behag, hvilke hjemmesko du bedst kan lide, men som altid hænger kvalitet og pris unægteligt sammen. Det kan derfor godt betale sig at investere i nogle dyrere hjemmesko i god kvalitet, da du vil have glæde af dem i længere tid. 

 

Hjemmesko i uld


De forskellige materialer:

Hvis du vil have nogle hjemmesko, der virkelig varmer fødderne, skal du vælge uld.

Uld har en isolerende evne, der holder fødderne varme, og samtidig absorberer fugten uden at hjemmeskoen virker våd.

Hvis du derimod har brug for mindre varme, men gerne vil have nogle slidstærke hjemmesko, kan du med fordel vælge hjemmesko af skind.

Fordelen ved hjemmesko af skind, er at de holder sig pæne i længere tid, og skind har det med at forme sig efter dine fødder.

 

Merinould vs. ”alm” uld

Merinofåret kommer oprindeligt fra Spanien, men findes i dag primært i Australien og New Zealand.

Kvaliteten af uld måles i mikron. Det er enheden der betegner diameteren af uldfiber i garnet. Jo lavere mikrontallet er, desto finere er ulden.

Merinould er finere end almindelig uld, og det ses på det lavere mikrontal. Mikrontallet kan også bruges til at beregne kløepunktet. Alt over 28 giver kløe. Derved er fordelen ved merinould, at mikrontallet ligger mellem 17,5-24.

Derfor er merinould et foretrukket materiale blandt friluftsmennesker, fordi ulden indeholder rigtig mange kvaliteter, som er rigtig handy ude i det fri.

 

Hjemmesko, sutsko, hjemmefutter – vi taler om det samme!

Der er ikke noget bedre end at eje et par lækre hjemmesko. Men ofte køber vi for billige hjemmesko og ender derfor med at skulle skifte dem ud hver sæson. Det kan du nemt undgå, hvis du bare vælger at købe nogle hjemmesko i ordentlig kvalitet.

 

Uld er lig med varme

Hjemmesko i uld findes i mange forskellige varianter. Du kan få dem som slippers uden hæl og du kan få dem i en høj model, der dækker anklerne også. Hvad der er bedst for dig, ved du selv – det er bare vigtigt at huske på, at uld er det essentielle for dig med altid kolde fødder.

 

Skind er altid på mode

Her får du et par hjemmesko som du mere eller mindre kan eje resten af dine dage. De giver ikke samme varme som hjemmesko af uld, men hjemmesko af skind er slidstærke og behagelige at have på. Så hvis du er mere til et par tykke strømper og et par nemme hjemmesko, er det klart en fordel at vælge et par i skind.

 

 

Hjemmesko børn

Der findes mange forskellige varianter af hjemmesko til børn. Børnene vil nok selv vælge de billigste hjemmesko, da de ofte er med deres yndlingssuperhelte eller prinsesser. Desværre er de billige hjemmesko også af den ringeste kvalitet. Der er visse ting, der er vigtige, når du vælger hjemmesko til dine børn.

Er materialet åndbart? Er hjemmeskoene skridsikre? Er der plads til at vokse i dem? Er de nemme at få af og på? Specielt det sidste er altafgørende for om dit barn bruger hjemmeskoene eller ej. For hvis de er en kamp at få på, så lader de bare være med at tage dem på.

Derfor; vælg et par hjemmesko til dit barn i uld af god kvalitet, da de er temperatur-regulerende – det vil sige, at de leder overskydende varme væk fra fødderne, uden at skoen bliver våd eller fugtig.

Ligeså vigtigt er det at du vælger hjemmesko med skridsikre såler. De fås både med gummisål og med delvis gummisål. Det gør, at dit barn står fast, selv på det glatteste gulv. Et sikkert barn er et glad barn.

Køb også hjemmeskoene med voksetillæg. Det betyder, at der skal være cirka 1 cm. fra storetåen til spidsen af skoen, så der er plads til at foden kan vokse. På den måde skulle hjemmeskoen gerne kunne holde i 1-2 sæsoner.

Sidst - men ikke mindst, sørg for at hjemmeskoen har en nem velcrolukning, da det klart vil være det nemmeste for dit barn, når skoen skal af og på i en fart.

Hjemmesko til børn


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner