Player_slider

Spørgsmål & svar

Hvordan opretter jeg en forældreprofil?

  

Holdsport er ikke kun en app for medlemmer og trænere i en klub/et hold. Forældre til medlemmer er en hjørnesten i at få familielivet til at fungere, og uden forældrenes involvering ville sport og fritid slet ikke hænge sammen i Danmark. 

Derfor kan man på Holdsport selvfølgelig tilknytte et barn/flere børn til en forældreprofil, og på den måde håndtere til/afmelding til aktiviteter, betaling af kontingent og meget mere på vegne af barnet - helt uden at være en del af holdet eller endda fremgå som en del af truplisten. Her kan du lære mere om, hvordan du binder forælder og barn sammen.

Uanset om du forbinder et barn med en ny forælderprofil, eller om du tilknytter et barn til en eksisterende profil på Holdsport, så fremgår man kun på det hold, man er tilknyttet. En statisk forælderprofil, som ikke indgår på noget hold, fremgår dermed naturligvis ikke på medlemslisten på barnets profil.

Når forælderen IKKE er på Holdsport i forvejen 

Har du flere børn på Holdsport, du administrerer, bliver det hurtigt svært at huske på flere brugernavne og adgangskoder, når man logger ind og ud af forskellige brugere på skift. Derfor kan du oprette en forældreprofil, og skifte mellem din og børnenes individuelle profiler og dermed bevare overblikket over hele familiens sportslige aktiviteter - uden at være tvunget til at logge af den ene profil og på den anden konstant. 

For at oprette en forældreprofil og tilknytte den barnet, skal du på dit barns allerede eksisterende profil gå til "Profilindstillinger" øverst i højre hjørne på Holdsport. Her finder du funktionen "Fler-bruger-login/Forældreprofil". Tryk dernæst på knappen "Opret forældreprofil". 

I dette eksempel oprettes en forældreprofil via PC, som tilknyttes medlemmet Frederik Nielsen.

Du opretter nu en bruger i dit navn, som du med det samme forbinder med den profil, du i forvejen var logget ind som. Du fortæller derved systemet at den profil du opretter, nu er forælder til den du var logget ind på fra start. 

Du har nu en forældreprofil til dit barn.

Ønsker du at tilføje endnu et barn, har du "Tilknyt et barn" -knappen ude i venstre side af din skærm ude på oversigtssiden - lige under navnene på de profiler, der allerede er forbundet. Du indtaster her blot brugernavn og adgangskode på det barn der skal tilknyttes, og profilen forbindes med det samme med din forældreprofil.

Når forælderen allerede ER på Holdsport i forvejen

Hvis du allerede har en profil på Holdsport (en "rigtig" medlemsprofil/trænerprofil, der er en del af et hold/klub i Holdsport), kan denne bruger sagtens fungere som forældreprofil, samtidig med at være tilknyttet et helt andet hold. 

For at gøre dette skal du på denne profil gå til "Profilindstillinger" øverst i højre hjørne, finde funktionen "Fler-bruger-login/forældreprofil" og indtaste brugernavn og adgangskode på dit barn/dine børn. Til sidst trykker du "Opret forældreprofil". Det er værd at notere sig, at man ikke kan oprette et barns medlemsprofil på Holdsport på denne måde - det er blot tilknytningen til den eksisterende profil, der er mulig. Vil man oprette et medlem på Holdsport, gøres dette fra forsiden eller ved at en træner/klubadministrator opretter et medlem i et hold/en klub.

Her er eksemplet omvendt i forhold til billedet før. Nu er det faderen Jens, der tilknytter det eksisterende barn Frederik til sin forældreprofil.

Hvad er forskellen på forældreprofil, hovedprofil og underprofil?

I Holdsport er der forskel på, hvordan en bruger defineres. De tre profiltyper karakteriseres ved:   

   

Forældreprofil:

En profil der bruges til at holde styr på mere end én profil. Profilen kan benyttes statisk  til udelukkende at logge ind med, og dernæst manøvrere mellem sine børns profiler. Men den kan også bruges af en forælder, der selv bruger Holdsport (hvad enten det er som almindeligt medlem eller som træner), og man samtidig har børn, der er oprettet på Holdsport. 

Forældreprofilen giver samtidig dine børns trænere mulighed for at kunne se, hvilken/hvilke forældre der er tilkoblet barnet, kontaktinfo derpå, samt muligheden for at sende forældrene en mail udenom barnets profil.

Eksempel: Faderen Jens er træner, mens sønnen Frederik er på et separat hold.

   

      

Hovedprofil: 

Samme ide som forældreprofilen. Men mens forældreprofilen benyttes som statisk profil, der udelukkende er lavet til at holde styr på børneprofiler, skiller hovedprofilen sig ud. 

En hovedprofil fortæller nemlig ikke børnenes træner noget om kontaktinfo på forælderen, og giver heller ikke barnets træner mulighed for at sende direkte mails til forælderen. 

Hovedprofiler benyttes meget sjældent.

Eksempel: Faderen Jens er træner for et hold, og sønnen Frederik er medlem på et andet hold. Jens ønsker ikke, at Frederiks holdkammerater og trænere skal kunne se kontaktoplysninger om Jens.

   

    

   

Underprofil:

Sønnen/datterens profiltype, hvis en forælder er tilknyttet profilen (uanset om forælderen er af profiltypen forældreprofil eller hovedprofil). 

At profilen er en underprofil betyder kort fortalt, at den er underlagt en anden. Hvis der logges direkte ind på en underprofil, har du ikke muligheden for at skifte over på en anden profil, som du har det, når du logger ind på en forældreprofil/hovedprofil.

Eksempel: Sønnen Frederik er underprofil til faderen Jens (uanset om Jens er forælderprofil/hovedprofil!).  


Var denne artikel brugbar?
3 af 3 synes dette var brugbart
Gør som 616000 andre og opret dig hos Holdsport