Sønderjysk træner til akademiet – Marcus Haagensen overtager U15

Akademisk Boldklub
15. apr. 2024

”Mojn do” og ”Hvordan géet?”. Når man har været omkring Marcus Haagensen i kort tid, er man ikke i tvivl om, at han ikke er opvokset lige rundt om hjørnet.

Marcus er nemlig fra Haderslev i Sønderjylland og trænerkarrieren har også bragt ham forbi AaB’s akademi og IF Lyseng omkring Aarhus. Det er derfor en træner med god erfaring der nu har taget turen Gladsaxe, hvor han står i spidsen for AB Akademiets bedste U15-hold.

Marcus studerer til daglig Human Ressource Management på CBS og der er klare linjer mellem hans studie og måde at være træner på:

- ”Jeg går meget op i at skabe en organisationskultur hvor man føler sig tryg, men også hvor man føler at man kan presse hinanden til at udvikle sig. Vi skal have et miljø som er anerkende og udviklende blandt spillere og trænere”.

At Marcus er passioneret omkring trænergerningen, mærker man hurtigt qua hans store smil og tydelige røst. - ”Vi skal som hold være hårdtarbejdende, passioneret og nysgerrige. U15 har en fantastisk gruppe drenge med mange dygtige spillere med skønne personligheder. De er meget engagerede og dedikerede som fodboldspillere”.

Direkte adspurgt omkring målsætningen for U15 i forårssæsonen har Marcus ikke fokus på resultaterne.

– ”Jeg er ikke nødvendigvis glad for en målsætning der bygger på resultater. Vi sigter mere mod gode præstationer og positiv udvikling, som ikke nødvendigvis kan aflæses af måltavlen. Og så selvfølgelig mit altoverskyggende mål som U15-træner, nemlig at gøre spillerne så klar som muligt til U17 både menneskeligt og sportsligt”.

Til sidst afslører han dog at han ikke er helt ligeglad med resultaterne: - ”Selvom de sportslige resultater ikke er altafgørende, er der stadig en stor læring i at skabe en vindermentalitet, som kun opnås ved gode resultater på banen”.

Og vindermentaliteten må have fået et boost i weekenden, da Marcus og resten af U15 tog en flot sejr på 3-1 over Næstved IF i forårsturneringen i Liga Øst pulje 2.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner