POKALFINALE I MORGEN: Tilflyttere har opskriften klar

Odense Ishockey Klub
18. feb. 2021

OIK Kvinder har med succes integreret flere spillere udefra de senere år. Nu står de foran en pokalfinale.

I fire ud af de forgangne seks sæsoner er OIK’s kvindehold løbet afsted med flotte DM-bronzemedaljer – alle år bag magtfaktorerne fra Hvidovre og Herlev.

Dermed har fynboerne, der i år trænes af den mangeårige ligaspiller på herresiden, René Baltzer Matzen, etableret sig som hovedudfordreren fra vest-Danmark.

Ikke mindst i Region Syddanmark har OIK særdeles godt fat, og de senere år har der da også været tilgang fra de to nærmeste klubber på hockeylandkortet, Vojens i syd og Esbjerg i vest.

Et par eksempler på denne trafik er Hannah Aldous med opvækst i Vojens samt Alberte Schlie, der er kommet til fra Esbjerg. De står nu begge foran spil i lørdagens historiske pokalfinale. I fynske klæder.

Samstemmende lyder det fra dem, at de er kommet godt ind på holdet, der har taget imod med åbne arme, og at fællesskabet og et godt sammenhold har præget flytningen til Odense i positiv retning.

– De mange søde mennesker omkring holdet er altid klar med en hjælpende hånd, hvis behovet er der, fortæller 17-årige Hannah Aldous, der har været fast inventar på U18-landsholdet de senere år.

Det samme har to år ældre Alberte Schlie, der altså – sammen med holdkammeraterne – tager hul på den første pokalfinale for kvinder i dansk ishockey i morgen.

– Jeg ser rigtig meget frem til den. Vi skal bare gøre de rigtige ting, holde vores aftaler og stole på hinanden, lyder devisen fra vestjyden.

Hannah Aldous stemmer i og supplerer:

– Vi skal bevare roen og hele tiden spille disciplineret, snakke sammen som et hold og give den gas!

Scenen er dermed sat.

Pokalfinalen spilles i morgen lørdag klokken 13.30. Herlev, en traditionel sværvægter i dansk kvindeishockey, er modstanderen i Odense Isstadion.

Coronarestriktionerne umuliggør desværre publikum til kampen, der til gengæld kan streames. Hold øje med vore kanaler for yderligere info.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner