4 OIK-kvinder til VM!

Odense Ishockey Klub
26. aug. 2022

- af Anders Holst

Så er det i gang: Kvinde-VM spilles på dansk is. Det er første gang Danmark er værter ved et VM for top-10 nationerne på kvindesiden. Det er de absolut bedste spillere på kvindesiden der er samlet i Danmark. Spillesteder er Frederikshavn, hvor Danmarks pulje spilles. Danmark, Sverige, Tjekkiet, Ungarn, Tyskland. Og i Henring er det Canada, USA, Finland, Japan og Schweiz.

Midt i begivenheden, på isen og rundt om holdet er 4 spillere fra Odense:

Mille Jensen (2002), målmand og med til sit første mesterskab

Julie Oksbjerg (2000), forward og med både VM og OL på CV’et

Maria Peters (1999), Forward med både OL og VM på CV’et.

Michele Brix Nielsen (1996), Forward med både OL og Vm på CV’et

 

De er del af et landshold med ny landstræner og med et miks af rutinerede spillere og unge debutanter.

Torsdag gik det løs mod naboerne fra Sverige og det skete med en drømme-strat med et Emma Russell mål efter kort tid. Men svenskerne kom tilbage og vandt 5 – 2. Umidelbart ingen katastrofe. SDHL, den svenske liga, bliver af kaptajn Josefine Jakobsen kalder det Europas bedste liga, og selvom en del af danskerne til hverdag spiller der, så er svenskernes top og bredde større.

Lørdag og søndag rammer Danmark derimod ind i to nøgle-opgør: Tjekkiet lørdag og tyskerne (som tabte første kamp til Ungarn) om søndagen. Ingen tvivl om, at det er nationer Danmark kan lege med.

 

Hvis du vil se det absolut ypperste på kvindesiden, så skal du slå et smut forbi Herning. Canada (lagde ud med 4 – 1 sejr mod FIN) og USA (vandt 10 – 0 i kamp 1). Ofte er det de to nationer, som tager sig af finalen.

Herfra vil vi opfordre alle hockey-interesserede til at se ishockey i Frederikshavn og Henring og specielt at støtte det danske landshold.

 

Held og lykke!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner