Player_slider

Badminton

Badminton

badminton

Foreningssystem til badminton

I Danmark er badminton en populær sport. Vi er gode til det og eliten er blandt de største sammenlignet med mange andre lande. . 

De nyeste tal fra Danmarks Idræts Forbund i 2018, viser et medlemstal på 92,307 i Danmark fordelt i over 575 klubber. Sammenlignet med 121,216 i år 2000. Dermed er det altså et faldende antal af medlemmer i badmintonklubberne. Det skyldes, at der er en stor konkurrence indenfor sportsgrenene i Danmark, og dette kommer især til udtryk hos de yngste, der springer fra sportsgren til sportsgren.

Hvordan får vi flere af de yngre til at spille badminton i Danmark? Trænerne i klubberne er en stor årsag til, hvorfor mange holder fast i deres sport, og elsker at gå til træning uge efter uge. Derfor er det vigtigt, at trænerne er motiveret omkring det de laver, og har overskuddet til det. Det er essentielt for, at de kan give så meget videre til spillerne både til træning og personligt. Træningen skal nemlig være underholdende, udviklende og udfordrende. På samme tid, skal spillerne føle sig trygge og set.
I dag kan trænerne tage træneruddannelse til badmintonsporten. Det hjælper på at have de rette redskaber til de yngre badmintonspillere, så de i hver uge kan gå ind til den, som bedre spillere og mennesker. Dette er især en motivationsfaktor, når vi mennesker kan se en udvikling i det vi laver. Dette gælder for de yngre som det gør for de ældre.

Den største problematik lægger i, at der er for lidt trænere til at tage sig af spillerne og potentielt endnu flere spillere, der ønsker at tilknytte sig sporten. Klubberne skal gøre det mere attraktivt at blive træner. Mange trænere oplever nemlig, at det ikke bare er træningen, som de får et ansvar for. De skal også sørge for al kommunikation omkring det. Især for de yngre, hvis forældre typisk er med på kommunikationen. Trænerne oplever at bruge mere tid end hvad de egentlig har. Hvis klubberne på en måde kan indføre et system, for at spare tid foran telefonerne og computerne, og bruge mere tid sammen med spillerne og på træningsbanen, vil det være til stor gavn. Trænerne er de vigtigste udover spillerne, da de danner rammen for deres sportslige fremtid på den korte og lange bane. 

Foreningssystem badminton

Har I hørt om Holdsport?

Her hos holdsport tilbyder vi forskellige serviceydelser, der er bundet op på et samlet foreningssystem. Disse serviceydelser udspringer sig i en række funktioner, der giver forskellige sportsklubber indenfor badminton, volleyball, håndbold, fodbold m.v. succes med at spare tid og have større fokus på medlemmerne, fremfor de administrative opgaver. Dette har vi hos Holdsport allerede haft stor succes med at implementere i klubberne rundt i landet. Hvad tilbyder vi?

Holdsport-appen er vores varemærke. Det er her, hvor koordinationen og kommunikationen foregår. Trænerne har altid styr på deres spillere, som kan gå ind og melde sig på aktiviteter såsom weekendens kamp eller de ugentlige træningssektioner.
Trænerne slipper for at have en fyldt telefonbog på deres mobiltelefoner. Med appen kan kontakten med holdet nemlig gøres endnu lettere. Blot ved at sende SMS og push-beskeder, får alle holdets medlemmer direkte besked. Den unge gruppe, hvis forældre også er inde over kommunikationen, kan også indgå i beskedflowet. Al dette kan gøres direkte fra Holdsport-app på én gang.

De økonomiansvarlige i klubben vil med systemet i appen også sparer en masse tid. Klubbens kasserer slipper for at bruge timevis af tid foran deres computer, for med dette foreningssystem følger automatiske opkrævninger af kontingenter.
Dette foreningssystem sørger for, at medlemmer bliver opkrævet kontingent på mail, når en ny sæson stater eller et nyt medlem bliver indmeldt i klubben. I sætter selv priserne samt de årlige træk m.v.

Kassereren i klubben kan dermed få stor gavn af dette foreningssystem. Kassereren får et betalingsoverblik og kan trække betalingslister i Excel. Kasserertjansen bliver altså mere gjort langt lettere, da I kan integrere alle betalinger via dette foreningssystem til regnskabsprogrammet, Billy. Dette giver en automatik og afstemmelse i regnskabet i jeres forening. I har mulighed for at købe jer fri og helt overlade den til Holdsport. Vi vil sørge for at afstemme jeres bilag, så alt gøres på den helt rette måde, uden I skal røre en finger!

Foreningsystemet tilbyder blandt andet også gratis opsætning af hjemmeside samt langt flere funktioner, som I kan læse mere om på Holdsport.dk.

Foreningssystem badminton

Kom i gang allerede nu! Dette kan i gøre helt gratis på hjemmesiden, hvor I blot skal klikke på ”Opret profil”, som er placeret øverst oppe. Herefter vælger i ”Opret klub”, og så er det bare i gang!

Med et foreningssystem fra Holdsport, vil jeres hverdag i klubberne altså blive meget lettere. Vi står klar til at guide jer allerede nu, og I kan få mere info ved at kontakte os på 53 70 20 22.

Badminton i Danmark

Historien om badminton går over 2000 år tilbage. I Kina, Japan og Indien fandtes der forskellige udgaver af spil med en fjerbold, som badminton har sine rødder fra. 

I 1870’erne dyrkede de engelske officerer ketsjerspillet, poona. Da disse officerer kom tilbage til England introdukserede de spillet for hertugen af Beauforts slot, Badminton House. Her blev badminton netop opkaldt efter slottet. I 1877 kom de første spilleregler, som blev fastsat til de officielle spilleregler vi kender i dag. De seneste ændringer kom i 2006, hvor et nyt tællesystem til 21 fra 11 blev indført.

Badminton blev for første gang indført i 1925 i Danmark. Formanden for Skovshoved Idræts Forening, Magne Kjems, introducerede spillet i foreningslivet i klubben. Derfra gik det stærkt, da sporten blev fængende blandt hele befolkningen.
I 1930 blev Dansk Badminton Forbund stiftet, og indmeldt i Danmarks Idræts Forbund. Her blev fem klubber tilknyttet med hele 880 medlemmer. 30 år senere var det samlede medlemstal vokset sig til 26.300.

I dag har badminton vokset sig stort. Badmintoneliten herhjemme stormer frem. Team Danmark pumper flere og flere millioner i badmintoneliten, med god grund. Viktor Axelsen er det største navn herhjemme, der har inspireret tilhængere af badmintonsporten samt mange yngre badmintonspillere. Han har både vundet VM-guld i 2017 og EM-guld i 2016 og 2018 samt OL-bronze. For nyligt kunne han også skrive en All-England sejr på sit CV, hvilket betegnes som det største udover de internationale turneringer som EM, VM og OL.  

Det antages, at en kvart million danskere regelmæssigt spiller badminton i foreninger og uden for foreninger, hvilket viser, at det er en populær sport, der for mange er sjovt og spændende at dyrke. Badmintonsporten kan nemlig dyrket uanset, hvor gammel man er samt hvilket niveau man befinder sig på. Det er især velegnet som familiesport, hvor man sammen kan spille spillet. Om så det er i en sportshal eller hjemme i haven.

Til gengæld kan det være en udfordring at finde det helt rigtige badmintonudstyr, hvis man spiller badminton som nybegynder eller motionist, der kun spiller for hyggens skyld. Derfor er det stadig en utrolig god følelse at spille med lige nøjagtig den badmintonketcher, der passer til dine behov!

Holdsport guider dig derfor igennem det vigtigste udstyr til badminton og skriver artikler og anmeldelser om alt, hvad der rører sig indenfor badminton!

Artikler

badmintonbolde
Nyheder
Badmintonbolde: Fjer eller nylon

Hvis du skal vælge badmintonbolde, hjælper Holdsport dig på vej. 

badmintonketcher
Nyheder
Badmintonketcher | Sådan vælger du den rigtige ketcher

Skal du have ny badmintonketcher, så hjælper Holdsport dig på vej

badmintonsko
Nyheder
Badmintonsko | Find den helt rigtig sko til badminton

Hvis du skal have nye badmintonsko, hjælper Holdsport dig på vej

Se flere artikler