Når du skal købe hus, har du brug for en stærk spiller på dit hold


indhold.svg


Hvor langt ville du komme på håndboldbanen, hvis ikke du havde nogle seje holdkammerater med et køligt overblik? Ikke særligt langt. Det samme gælder, når du skal købe hus. Det kan være en kæmpe fordel, at have en dygtig advokat ved din side, når det gælder huskøb. Du kan læse mere om, hvordan en boligadvokat kan være en aktiv medspiller i denne proces.


Skærmbillede 2022-04-27 kl. 10.16.08.png


Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

Man tænker nok ikke over det, hvis man ikke selv står midt i en købsproces, men en boligadvokat kan være behjælpelig med ganske mange ting. Først og fremmest er der alt det med finansiering, som kan være hårdt arbejde, at finde ud af selv, men ikke desto mindre er vigtigt. Hvis du ikke selv er byggeteknisk anlagt, kan det også være svært at vide, om du kan stole på tilstandsrapporten og andre rapporter. Her kan advokaten hjælpe med at kigge rapporten igennem, og sikre, at det hele stemmer overens. Når du kender rapporterne til bunds bliver det også lettere, at forhandle pris, da du kender fakta om huset. Et af de afgørende dokumenter er købsaftalen, som boligadvokaten gennemgår. Med et såkaldt advokatforbehold kan du faktisk annullere en underskrevet købsaftale, såfremt boligadvokaten ikke godkender aftalen. Det er en god sikkerhed at have. Noget af det sidste, der sker, er oprettelse af et skøde, som dokumenterer et gennemført huskøb. Advokaten kan ses som en målmand, der sikrer, at der ikke kommer fejl forbi. Så slipper du også for selv at løbe frem og tilbage, og skulle sørge for det hele.

Har du brug for en boligadvokat?

Med de mange dokumenter og formaliteter, der følger med et huskøb, er det de færreste, der kan overskue det selv. Sagt på en anden måde, så er det ikke lovpligtigt, at have en boligadvokat, men det er klart anbefalelsesværdigt. Du slipper for at bruge en masse tid, som du kan bruge mere fornuftigt andetsteds. Boligadvokaten agerer nemlig også dit talerør, da han eller hun står for korrespondence med mælger og bank. Hvis du er lidt beskeden, når det kommer til at byde og forhandle, så er advokaten også god at have her, da vedkommende kan forhandle for dig. Forhåbentligt er du blevet klogere på, om du også synes, det kan betale sig at få en stærk spiller på dit hold, når det kommer til huskøb. Der er i hvert fald ingen grund til at spare pengene og så lave selvmål ved at have overset nogle mangler og fejl.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner