Hvorfor bliver fodbold stadigvæk mere og mere populært hvert år i Danmark?

Skærmbillede 2021-05-05 kl. 09.41.14.png
indhold.svg

Danmark har budt på nogle af verdens bedste fodboldspillere som for eksempel Laudrup-brødrene, Peter Schmeichel og Morten Olsen. Den største præstation hidtil kom for cirka 30 år siden da Danmark vandt EM 1992 med en 2-0-sejr over Tyskland i finalen.

Det var ikke engang meningen at Danmark skulle have været med til det EM, og landsholdet blev først indkaldt, da krigen i det tidligere Jugoslavien brød ud, og det allerede kvalificerede østeuropæiske landshold ikke længere kunne deltage i mesterskabet.

Skærmbillede 2021-05-05 kl. 09.41.14.png


Mål fra John Jensen og Kim Vilfort og flere store redninger fra målmand Peter Schmeichel var med til at sikre sejren over de forsvarende verdensmestre. Siden da har Danmark altid haft et ekstremt konkurrencedygtigt landshold med gode trupper og dygtige spillere.

Fodbold er uden tvivl den mest populære sportsgren i Danmark. Der er over 360.000 registrerede fodboldspillere i Danmark, som har en lang tradition for amatørfodbold. Det danske fodboldlandshold har også leveret fremragende resultater i løbet af de seneste år, og derfor er det ikke overraskende at sporten er blevet endnu mere populær.

VM-kvalifikationen og det kommende EM

De danske roligans kan måske ikke komme til at se mange kampe på lægterne, men de trofaste landsholdsfans vil have nok at heppe med på i år. Fans vil følge kampe i TV eller på forskellige streamingtjenester. Det er ikke lige så godt som på stadion, men der er trods alt stadig mulighed for at invitere Kristian, Peter, Susanne, Maria eller hvem man nu gerne vil se kampen(e) sammen med.

VM-kvalifikationen begynder i marts, og den første danske landsholdskamp er mod Israel i Tel Aviv. Derudover møder Danmark Moldova, Østrig, Skotland og Færøerne i VM-kvalifikationen. Danmark er storfavorit til at vinde gruppen.

I juni måned vil Danmark dyste med i gruppespillet ved EM, og her vil det danske fodboldlandshold spille alle kampene på hjemmebane. Her er modstanderne Finland, Belgien, som vandt den sidste kamp i Nations League 4-2, og Rusland.

De seneste resultater

Danmark opnåede for nyligt nogle fantastiske resultater på den internationale scene. Ved det seneste verdensmesterskab i Rusland i 2018 tabte Danmark til Kroatien i ottendedelsfinalerne. Danmark lagde ellers godt ud i den første del af knald-eller-fald-kampen. Mathias ‘Zanka’ Jørgensen scorede i det første minut, men udligningen fra Mario Mandzukic kom tre minutter senere, og derefter trak kampen ud til forlænget spilletid, og den blev afgjort på straffespark.

Åge Hareide var landstræner ved VM i 2018 og frem til 2019, hvor han blev erstattet af Kasper Hjulmand, som er den nuværende træner for det danske fodboldlandshold. Danmark sluttede på andenpladsen bag Belgien ved League of Nations, som har opnået bemærkelsesværdige sejre over Island og England i løbet af de seneste år. Danmarks største ærkerival er Sverige, og sent i 2020 vandt Danmark 2-0 i en venskabskamp mod svenskerne.

Selvom at de ikke gik videre til knockout--kampene, spillede danske FC Midtjylland med i gruppespillet i UEFA Champions League. De var I gruppe D med Liverpool, Atalanta og Ajax, og formåede at ende op med to uafgjorte kampe og fire tabte opgør.


De bedste spillere

Hvorvidt Danmark vil få adrenalinen til at pumpe ekstra hos fans afhænger i høj grad af de bedste danske landsholdsspillere. Kasper Schmeichel er førstemålmand for Leicester Citys målmand, og han er en af de mest afgørende spillere på det danske landshold. Han er søn af den danske legende Peter Schmeichel, og han har haft en fantastisk sæson med Leicesters imponerende resultater i Premier League.

Christian Eriksen er den mest fortryllende spiller på det danske landshold. Han spillede i flere år for Tottenham, og nu spiller han hos Inter Milan i Serie A. Eriksen er kendt for sin kreative ånd, og sine dygtige evner til at sparke frispark, og han blev udvalgt til årets spiller af Tottenham fans.

Simon Kjær er en forsvarsspiller hos AC Milan. Landsholdets anfører har spillet i adskillige klubber i Europa, inklusiv Wolfsburg, Roma, Lille, Fenerbache og Sevilla. Andre bemærkelsesværdige spillere, som vil få en afgørende rolle i kvalifikationen og Europamesterskabet, er blandt andet Andreas Christensen og Martin Braithwaite, sidstnævnte spiller hos FC Barcelona.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner