Sådan udviser du holdånd

sports-3557679_960_720.jpg


Der er mange, som spiller på et hold, uden at de er en teamplayer. Det kræver nemlig noget af
en, som ikke alle kan levere.
Når man slår teamplayer op i ordbogen, defineres en teamplayer som: ”en spiller der for alt i
verden bidrager til godt sammenspil mellem spillerne på et hold”. En rigtig teamplayer har
nemlig evnen til at dele, bidrage og vægte holdets samlede indsats over sin egen.
Når du skal være en del af et hold, så er der flere forskellige måder, som du kan udvise holdånd
på. Denne artikel har taget et kig på nogle forskellige sportsudøvere, der, udover at være gode til
hvad de gør, også har udvist holdånd.

Hjælp hinanden

Når du er en del af et hold, så handler det først og fremmest om at hjælpe hinanden. Det handler
ikke om din sejr - men om jeres sejr. 


Tag for eksempel pokerspilleren Felix Schneider. Han er en del af PokerStars team, hvor han hjælper andre ved at lave videoer til deres online-skole. Selvom poker i princippet er en enmandssport, så er mange professionelle pokerspiller en del af et team. Dette team yder dem support og sparring, samtidigt med at man - som i Felix Schneiders tilfælde - kan give igen.


Når han laver videoer til online-skolen, deler han sin viden i poker med andre spillere fremfor at holde det for sig selv, hvilket i sidste ende lige præcis er, hvad holdånd handler om. 

776px-Basketball_net.jpg


Udvis holdånd ved at involvere andre i spillet

LeBron James er kendt for at være en af de (hvis ikke den) dygtigste basketballspillere. Han er også kendt for at være en rigtig teamplayer. Tilbage i 2016 hyldede den tidligere NBA All-Star Chris Webber ham, hvor han satte LeBron over Michael Jordan og Magic Johnson.


I hans bog beskriver han en teamplayer som værende en person, der har et fantastisk sæt af personlige spillevener og sociale kompetencer, som formår at få vedkommende teammedlemmer involveret i spillet. Mens man kan mærke, hvordan et spil ændres, når nogle spiller for sig selv, så kan det også mærkes den anden vej rundt. Når LeBron kom ind ændrede hele spillet sig også - det blev nemlig bedre. Man kunne mærke holdånden.

Det er muligt at være succesfuld uden at være en holdspiller. Nogle gange vinder man, men igennem tiden vil man også miste noget i hver sejr. Man vil miste en del af respekten, der kommer fra de andre spillere. En dag kan det ende med at gå galt i spillet, fordi det kan være svært at spille på et hold, hvis man ikke længere har holdet bag sig. 

Holdet er ikke stærkere end det svageste led
Den tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke forlod i 2006 sporten efter at have spillet i 125 landskampe, vundet EM-guld og OL-guld. Når det kommer til holdsport, så ved hun hvad, hun taler om. I forbindelse med et nyt job udtalte hun senere: ”Holdet er ikke stærkere end det svageste led.”


Mange glemmer desværre dette hen ad vejen i deres spil. De fleste, som spiller på et hold, har kæmpet meget hårdt for at nå dertil. Alle professionelle holdsportsgrene kræver en enorm mental styrke i spillerne, da de skubber sig selv op til det niveau i fællesskab. I starten skal man være bedre end ens holdspillere for at blive opdaget og nå videre. Det betyder dog ikke, at man skal glemme, hvem modstanderen er. Det øjeblik, man begynder at spille mod hinanden indbyrdes, er det både en selv og holdet, der taber. 

Giv dit bedste

En rigtig teamplayer går på banen med den hensigt, at spillet skal vindes som et hold. Det handler ikke om hvem, der slår til bolden. I sidste ende handler det om at se holdet som enhed. Dermed er det ikke sagt, at en god holdspiller ikke fokuserer på sig selv.
En rigtig holdspiller giver sit bedste for at hjælpe holdet med sin sejr. 

Fodboldspiller DameN’Doye gik glip af en sæson på en grund af en skade, men han brugte tiden på at genopbygge sig selv fysisk og arbejdede hver dag på at blive bedre, så han kunne komme på holdet igen og øge sit bedste.

Når holdet ikke spiller, kan man stadig gøre sit bedste i stilhed. Det bliver muligvis ikke altid bemærket, hvem der bliver længere for at lægge lidt ekstra træning og taktik ind i det. Det bliver måske ikke set, hvorvidt om man måske var ude lidt længere end tiltænkt aftenen før. Arbejdet foregår i stilhed, men en rigtig teamplayer vil sætte holdets indsats over sin egen midlertidige fornøjelse. Det bliver måske ikke set, men i sidste ende kan det mærkes og føles, når alle går på banen sammen.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner