Sådan bliver du en bedre fodboldspiller

Har du gået til fodbold længe, men føler du, at du står stille i din udvikling? Med en række simple tips og en smule strukturering samt forandring af din hverdag, kan du igen udvikle dig som fodboldspiller. Jo ældre du bliver, jo mere kræves der nemlig af dig og din krop, hvis du vil blive ved med at forbedre dig. I denne artikel kan du læse om, hvad der blandt andet kan være med til at gøre dig til en bedre fodboldspiller. Rådene kan også hjælpe håndboldspilleren, basketballspilleren eller spilleren fra en helt tredje sportsgren. 

thomas-serer-r-xKieMqL34-unsplash (1).jpg

Prioritér din søvn og lær din krop at kende

Søvn er essentielt for din udvikling i alt her i livet. Uden søvn kan kroppen ikke fungere, din koncentration falder og i værste fald kan det forårsage en række sygdomme. Sådan er det også, når det kommer til sport. Vidste du eksempelvis af mangel på søvn kan gøre, at du taber muskelmasse, får et for lavt energiniveau samt får en ekstra trang til søde sager? 

Når det kommer til søvn, er det også vigtigt, at du har noget behageligt at ligge på. Har du ikke dette i forvejen, og ønsker du at blive en bedre fodboldspiller eller lignende, kan du med fordel se på en række senge tilbud.

Der er altid en masse gode senge på tilbud, hvis du ved hvor du skal kigge henne. Du kan f.eks søge på senge tilbud på Google. På den måde finder du hurtigt gode tilbud på senge, der er på udsalg. Der er mange penge at spare, hvis du vælger det rette tilbud.

Har du styr på din søvn, og lærer du at kende din krop, har du skabt dig selv en basis for at udvikle sig som sportsudøver. Find eksempelvis ud af om din krop har brug for otte, ni eller 10 timers søvn før en kampdag. Nogle kroppe har brug for mere søvn end andre, mens andre kroppe også kan blive for dvaske af for mange timer på langs.

Stop aldrig med at selvtræne

Det bedste sportsudøvere stopper aldrig med at selvtræne. Når man først stopper med at øve sig og prøve at blive en bedre udgave af sig selv, er også der, hvor man stopper med at blive bedre. Ser du på fantastiske fodboldspillere såsom Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Christian Eriksen har de det tilfælles, at de bruger et utal af timer udover deres obligatoriske træningspas på at træne det, de ønsker at blive bedre til.

Derfor kan du med fordel blive på træningsbanen engang imellem, når resten af dit hold er færdig med at træne. Alliér dig med nogle folk, som også er interesseret i at træne ekstra. Her kan i tage et boldnet med ti bolde eller lignende ud og øve frispark, indlæg eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at I træner jer i at blive bedre til der, hvor I mener I har nogle mangler eller har et stort forbedringspotentiale.

De bedste fodboldspillere har nogle helt specifikke spidskompetencer. Christian Eriksen sparker fantastiske dødbolde og afgørende afleveringer, hvorimod Lionel Messi er en helt fantastiske dribler og målscorer. Find ud af hvor du har din spidskompetence og træn den ekstra. Jo bedre du bliver til lige netop dén, jo mere kampafgørende vil du på sigt blive. 

Omgiv dig med folk som vil dig det bedste

Har du et mål i livet, og ønsker du at opnå dette, er det vigtigt, at du omgiver dig med folk, som også ønsker dette for dig. Det nytter ikke noget at de mest centrale personer i dit liv, ikke ønsker at du skal opnå dit mål om eksempelvis at blive professionel fodboldspiller. Det vil blot være en stopklods for dig, og det vil ikke øge dine chancer for at nå i mål. 

Derfor er det vigtigt, at du tænker nøje over, om de personer du bruger mestedelen af din tid med, giver dig positiv energi. Føler du, at du er drænet for energi og ambitioner, når du har været sammen med dem, er det måske ikke nogle personer, som er gode for dig. 

Dette er et vigtigt aspekt, når det kommer til mentalt helbred og dit liv uden for fodboldbanen. Det er det samme princip, som gælder i erhvervslivet, familielivet og så videre. 

Find inspiration i andre

Det er vigtigt, at du er dig selv, men det er på samme tid også vigtigt, at du kan finde inspiration i andre. Der findes helt sikkert nogle i verden, som gør den ting, du ønsker at blive god til, bedre end dig. Derfor er det også helt okay at have idoler, som du har en lyst til at efterligne. 

Du ønsker måske at sparke ligesom Cristiano Ronaldo, eller også ønsker du at kunne lave lige så fantastiske redninger som Kasper Schmeichel. 

Det er værd at huske på, at selv de bedste sportsudøvere har haft idoler, da de var yngre. Spørger du de nuværende spillere på det danske landshold, har de uden tvivl taget ved lære af personer såsom Michael Laudrup, Pelé, Diego Maradona, Ronaldinho eller lignende. Sådan har det altid været, og sådan bør det også fortsætte med at være.

Sæt dig derfor ind i, hvad disse fantastiske spillere gør rigtigt, og find ud af hvad du kan kopiere fra dem for at forbedre dig selv.  

Det skal være sjovt at spille

Et af de vigtigste råd når det kommer til sport er, at det skal være sjovt at spille. Er det ikke længere sjovt, er det måske ikke det rigtige miljø eller den rigtige sportsgren, du er i. 

Mange eliteidrætsudøvere bliver mætte på grund af den høje konkurrencer og de mange timer på træningsbanen dagligt. Det er dog vigtigt, at du altid husker legen med bolden, og dét at det skal være sjovt at spille fodbold, når du hver eneste dag bevæger dig ud på træningsbanen. Glemmer du dette, glemmer du dig selv.

Så længe du har det sjovt, er lysten til at blive bedre også større. Det bliver lettere at stå op om morgenen, og det bliver federe at forberede sig til den ugentlige kamp. Husk på at du kun lever en gang, og derfor skal du bruge tiden på noget, som du elsker. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner