Administrationssystem til golf: Gratis app og website

Golf
Administrationssystem golf

Golf i Danmark

Kølen slår til golfbolden. Suset i luften er som en svævende tilfredshed. I spændingens moment florerer tankerne. Går den i, nærmer den sig hullet eller er det et mislykket skud? 

Sådan kan de fleste golfspillere nikke genkendende til. Faktisk er golf en af de største sportsgrene i Danmark opgjort på medlemmer i 2018, hvor de går ind i top 5 på en 4. plads. Overgået af svømning, gymnastik og fodbold. Hele 149.044 medlemmer fylder de omtrent 190 golfklubber rundt i landet. Hertil er der også alle de uafhængige golfspillere, der ikke tælles som medlem af en golf klub. 

Golf er altså en meget populær sport i Danmark.  Det er især de voksne i alle aldre, der har størst indvirkende på medlemstallet i golfsporten.
Det samlede medlemstal har været faldende i 2018 sammenlignet med de forrige år. Dog er der kun tale om et fald på et par tusind. Alligevel ønsker Dansk Golf Union, at endnu flere vil være medlem i golfklubberne rundt i landet, så de har bedre økonomiske muligheder for at pleje deres medlemmer, udstyr og ressourcer.

I Danmark er vi også gode til det. Selvom amerikanerne og briterne fylder størstedelen af toppen af verdensranglisten for professionelle golfspillere, har vi lige nu de ti bedste prominente golfspillere i top 500: Lucas Bjerregaard (119), Thorbjørn Olesen (147), Rasmus Højgaard (184), Joachim Hansen (194), Jeff Winther (257), Sebastian Cappelen (327), Søren Kjeldsen (403), Nicolai Højgaard (437), Benjamin Poke (464) og Niklas Møller (480)

Administrationssystem golf
De højeste placeringer for danskere på PGA verdensrangliste gennem tiden

Udfordringer for golfklubberne

At være medlem af en golf klub kan være omkostningstungt, da golf ikke er en af de billigste sports at være medlem af i Danmark. Derfor kræver det, at man er dedikeret, motiveret og synes det er sjovt at spille golf. 

Golfklubberne oplever at det kan være udfordrende at få flere børn og unge til at spille golf. Junionerne udgør kun 5 % af det samlede danske medlemstal for golfspillere, hvilket er meget lavt sammenlignet med andre sportsgrene i Danmark. Dermed er der et kæmpe potentiale i at få flere børn og unge ind i golfsporten. 

Dansk Golf Union har derved foretaget nogle tiltag såsom "Sjov Sommergolf", hvor den enkelte golf klub kan invitere børn og unge ind og opleve livet i en golf klub. Hver golf klub kan selv planlægge antallet af dage samt aktiviteter. Her oplever golfklubberne og de frivillige, at det praktiske arbejde med planlægning og koordinering kan være en udfordring således, at størst mulig tid og energi bruges på de deltagende børn og unge. Det kommunikative og praktiske arbejde er måske her en central udfordring for golfklubberne generelt, når det handler om børn og unge, der har brug for langt mere tid, opmærksomhed, kommunikation og ressourcer, hvor forældrene typisk også er inde over kommunikationen. 

Erfaringer fra andre sports siger, at unge og børn bliver tiltrukket af fællesskab. For at skabe det bedst mulige fællesskab i golfklubberne, skal al det praktiske og administrative stå knivskarpt, så trænerne og de ansvarlige kan bruge størst mulig tid på medlemmerne. 

Gratis administrations- og medlemssystem: Kommunikation er vores nøgleord

Med dette gratis administrationssystem fra Holdsport får I først og fremmest bedre styr på den samlede kommunikation. Administrationssystemet udformer sig en i gratis app og website, hvor I hele tiden kan have al holdkommunikation lige ved hånden uanset, hvor I er og hvad I laver. 

Administrationssystem golf

Den samlede holdkommunikation kommer til udtryk i et af grundelementerne i Holdsport, vores online kalender. Den sørger for at I bedre kan organisere medlemmer og aktiviteter. Erfaringer fra andre golfklubber og sportsgrene siger, at den bliver klubbens vigtigste redskab. De enkelte trænere kan med kommunikationssystemet oprette en aktivitet såsom træning, turneringer og sociale arrangementer, hvorefter man kan læne sig tilbage, og selv lade medlemmerne melde sig fra og til. Systemet fra Holdsport sørger for, at medlemmerne får en påmindelse, hvis de ikke har tilbagemeldt på aktiviteterne. Træneren får en detaljeret oversigt over, hvem og hvor mange, der deltager i den enkelte aktivitet. 

De fleste trænere kender det at have lange lister over medlemmerne kontakter på sin telefon, og med forældre til børn og unge, der også er involveret i kommunikationen bliver den ikke kortere. Det slipper trænerne også for. Træneren kan sende SMS, push-beskeder eller mails til det enkelte medlem og forældre på hele medlemslisten direkte på én gang! Dermed er kalendersystemet designet til at gøre holdarbejdet lettere for trænerne og skærpe kommunikation på en hurtigere og lettere måde. Holdsports administrationssystem bliver derved trænerens uundværlige værktøj, hvor al kommunikation og koordination foregår via den gratis Holdsport-app. 

Hos Holdsport kan man også tilkøbe sig en række funktioner, der gør det praktiske arbejde i golfklubben endnu lettere samt en gratis hjemmeside til jeres golf klub, som I kan læse mere om på vores hjemmeside eller ringe til os på 53 70 20 22. Især for bogholderen og kasseren, bliver jobbet gjort meget lettere og nemmere, som I kan læse mere om her.


Sådan kommer jeres golf klub i gang

Hvis Holdsport lyder som noget for jeres golf klub, så kan I oprette jer helt gratis på www.holdsport.dk, hvor I skal klikke på knappen placeret øverst på siden 'opret profil'. Her udfylder I navn, e-mail, telefonnummer. samt brugernavn og adgangskode. Sidst i oprettelsesprocessen klikker I på 'opret klub'. 

Er I i tvivl om noget eller ønsker mere info inden I opretter jer eller i oprettelsesprocessen og hvad der skal ske derefter, kan I kontakte os på 53 70 20 22 mellem 9-12 alle ugens dage eller e-mail til info@holdsport.dk. Vi svarer jer på mail samme dag, eller senest kl. 15 dagen efter.

Vi ønsker at overgangen til Holdsport er så gnidningsfrit som overhovedet muligt, hvorfor vi naturligvis står klar til at guide jer. Vi hjælper med at importere alle klubbens nuværende medlemmer, opsætning af gratis hjemmeside samt meget andet uden I skal røre en finger. Vi klarer det hele på én dag! 

Administrationssystem golf

Historien om golf

Hvordan kom golf til? Golf er en af de sportsgrene der kan spores længere tilbage i historien. De fleste eksperter peger på, at Skotland var stedet, hvor golf havde sit udspring i begyndelse af 1400-tallet. Andre eksperter peger på det startede længe før. 

Trods eksperternes uenigheder om golfsportens oprindelse, blev det i Skotland meget populært. Så populært at den daværende skotske konge James II blev nødt til at gøre spillet ulovligt i år 1451. Skotland var krigerisk truet af englænderne, hvorfor James II hellere så, at mændene brugte deres tid på bueskydning og sværdkamp, så de kunne stå stærkere i forhold til våbenførelsen. Fascinationen for golfspillet kunne kongen dog ikke holde tilbage, og mændene i Skotland fortsatte alligevel. I 1502 blev spillet igen lovliggjort. Fra 1502 tog golfsporten popularitet for alvor fart i grænserne udenfor Skotland både for mænd og kvinder. 

Golfudstyret har gennem golfens over 500-årige historie oplevet en enorm udvikling. Køllernes skafter og hoveder var i de første årtier lavet af træ. Golfboldene var håndlavet af læder og udstoppet med fjer. 
I dag er køllerne lavet af moderne materialer såsom stål, grafit, titanium. Skafterne er enten af stål eller grafit. Golfboldene er bestående af flere lag kunstige materialer. 

Administrationssystem golf

Golf kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet, hvor Københavns Golf Klub blev stiftet i 1898. Den anden danske golf klub blev dannet 1908 i Aalborg, Aalborg Golf Klub. 

I 1931 blev Dansk Golf Union stiftet og i 1933 blev det første danske meterskab afholdt. 

Som skrevet tidligere er golf i dag blandt de mest populære sportsgrene målt på medlemmer. Der er sket rigtig meget bare indenfor de sidste 20 år, hvor medlemstallet er steget eksplosivt. Til sammenligning var der i 1998, 85.122 medlemmer i 129 golfklubber mod 149.044 medlemmer i 190 golfklubber i 2018. Det bliver dermed spændende at se, hvad der sker i de næste 20 år.   

Flere golfklubber kommer i dag til, og med endnu flere tiltag mod børn og unge, vil medlemstallet formentlig opleve en stigning igen. Man kan ikke komme uden om at golf er en sport, der skaber store glæde og fascination. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner