Vores bordtennisdamer er videre i Europa Cup efter en intens weekend

HGI Bordtennis
30. sep. 2018

I weekenden har vi været vært for 1 runde i ETTU-Cup.

3 hold fra hhv. Holland, Spanien og Schweitz skulle dyste imod Hillerøds damer om 2 pladser i 2 runde.

Mie Skov, Pia Toelhøj, Chen Yan og Nomin Basaan var de spillere der begejstrede det fremmødte publikum i FrederiksborgCentret.

Det blev til 3 utrolig tætte og nervepirrende kampe, hvor selv ikke-bordtenniskyndige tilskuere blev underholdt og sad helt ude på stolekanten til det sidste.

Da weekenden var omme, havde Hillerød og holdene Heerlen (Holland) og Balaguer (Spanien) alle vundet 2 ud af 3 holdkampe.

Link: Omtale af ETTU Cup samlingen i Hillerød på ettu.org

Derfor var det indbyrdes kampkvotient, som skulle afgøre hvem der gik videre og det blev Hillerød og Heerlen, som gik videre.

Lørdag blev til to meget flotte sejre over Heerlen, fra Holland 3-2 og Luzern fra Schweiz 3-1.

Mie Skov viste vejen og vandt 4 ud 4 kampe. Undervejs viste hun prøver på hendes seværdige spil langt væk fra bordet og hendes mentale styrke i afgørende momenter.

Den kun 14 årige svenske Nomin Baasan vandt sin kamp imod Luzern, og man kunne se, at der er en stor fremtid i vente for hende.

Pia Toelhøj mødte den tidligere top 25 spiller i verden Elena Timina og gjorde en god figur, men tabte 0-3. Elena er defensivspiller, og den form for bordtennis ser vi kun sjældent i Danmark.

Den helt store nervepirrende kamp var den afgørende kamp imod Heerlen.

Chen Yan var bagud 1-2 i sæt og nede med matchbold, men vinder sættet 12-10. I afgørende 5 sæt kommer hun hurtigt foran 7-2 og er på vej til at sikre Hillerød sejren i komfortabel stil, men modstanderen får kæmpet sig op.

Matchbolde følger nu på skift til begge spillere, men til sidst får Chen slået den afgørende smash ind, og vinder 17-15 til stor begejstring for publikum. Flot sejr på 3-2 over de senere pulje vindere.

Søndag skulle man møde puljens 1. seedet hold Balaguer, som måske lidt overraskende havde tabt 0-3 til Heerlen, men havde vundet over Luzern.

Kuglerammen var fremme, og den viste, at hvis Hillerød bare fik en single-sejr, så var de videre til 2. runde som 2'er. Holdet gik dog selvfølgelig efter sejr, som ville sikre at man gik videre som 1'er.

Det blev igen en utrolig tæt kamp, hvor alle 4 spillere kom i kamp.

Pia Toelhøj taber første kamp til Balaguers førstedame 0-3 Svetlana  Bakhtine, hvor Pia ellers havde chancen for at vinde 1 sæt.

I anden kamp mødte Mie Skov den meget stærke defensivspiller Natalya Prosvirnina, men Mie spiller helt fantastisk og vinder 3-1, Og dermed var Hillerød sikre på at gå videre til 2 runde.

Chen Yan spiller fejlfrit med gejst og vinder sikkert 3-0 over Anna Biscarri.

Så havde Mie Skov chancen for at sikre holdsejren, men i en meget tæt og intens kamp vinder Balaguers førstedame Bakhtine 14/12, 11/9, 11/9

Afgørende kamp og unge Nomin skulle så spille imod den rutinerede defensive Natalya Prosvirnina.

Nomin viste fantastisk spil og boldforståelse i en så ung alder, men den rutinerede spiller fra Balaguer sejrede i 5 sæt.

Dermed vandt Balaguer kampen 3-2.

Lodtrækning til næste runde
I denne uge kommer lodtrækningen til 2 runde, som enten skal spilles i Spanien, Luxemburg eller Tjekkiet.

2. runde spilles også som gruppe spil af 4, og afvikles allerede 20-21 oktober.

Alle resultater for weekendens kampe findes her. https://www.ettu.org/en/events/ettu-cup-women/schedule-results/

Billeder fra ETTU Cup'en
Alle billeder fra wekenden er samlet i et album her: https://photos.app.goo.gl/3tXeEBR83b7622dFA

"... den der følelse af.... PASSION - fuck hvor jeg elsker den! ..."
Efter weekendens kampe har Mie fortalt om oplevelsen på Instagram: 

"En fantastisk weekend med verdens hurtigste spil er veloverstået. 😍

Det føltes helt rigtigt at være tilbage ved bordet og gøre det, som vel på det nærmeste og uden sammenligning, er det som jeg har brugt det meste af min ungdom og 20’erne på - tusindevis af træningstimer...! I weekendens kampe var det som et flashback tilbage i tiden, tilbage til de store Mesterskaber, OL, vigtige klubkampe........den der følelse af.... PASSION - fuck hvor jeg elsker den! 

Det siges at kroppen skal udføre et slag/en bevægelse omkring 10.000 gange og den er lagret i alle kroppens celler....og åbenbart også efter 5 års pause fra bat og bold 😳 

Følelsen af at have lært at cykle og aldrig glemme det, var den følelse jeg stod med i weekenden❣️ .....oven i den fine personlige oplevelse, leverede teamet lækre og seværdige kampe ved bordet og vi endte med at gå videre i Europa-cup’en 👊🏼💪🏼👌🏼 Tusind mange tak til @hgibordtennis for super profesionelle rammer, det var en ren fornøjelse at spille for Jer 🙏🏼 Ren nostalgi at have @petersartz som coach igen 😋"

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner