Unge Joshua Mwamba er ny chef for Akademiets U17-hold

Akademisk Boldklub
29. apr. 2024

Joshua Mwamba er ny mand i spidsen for klubbensU17 Divisionshold, hvor han har været på sidelinjen siden årsskiftet. Joshua har senest været cheftræner for vores U15-hold, og har før det haft forskellige trænerroller i AB.

Joshua er med sine 22 år en ganske ung træner, men han har trods sin unge alder allerede bevist sin værdi i fodboldverdenen. Fra akademi-træning i Sundby Boldklub til at assistere på U13 og U14 i Brøndby, har han erhvervet sig en bred vifte af færdigheder og erfaringer, der nu kommer AB's U17-hold til gode.

- "Det er aldrig en sjov eller nem situation at skifte træner midt i sæsonen," siger Simon Andresen, Head of Academy & Coaching i AB, "men vi er både glade og stolte over, at vi fandt vores næste cheftræner internt i huset.

Joshua selv er ydmyg over for sin rolle, men fast besluttet på at levere resultater. "Jeg er tidligt i min karriere og har fået en stor chance med U17-holdet. Det er enormt spændende at arbejde med en gruppe spillere, hvor jeg aldersmæssigt ikke er så langt fra dem. Jeg forstår dem og kan nemt kommunikere med dem, samt forstå hvad de tænker om det sted de er i livet – det er trods alt ikke mange år siden jeg selv var der. Jeg er enormt glad for den tillid, AB har vist mig, og jeg er fast besluttet på at gøre hvad der skal til for at jeg selv og holdet får succes".

Med fokus på at forstå sine spillere og skabe et trygt og udviklende miljø har Joshua allerede markeret sig som en træner, der forstår både spillet og menneskene bag det. Også Simon Andresen har lagt mærke til Joshuas evner: ”Han besidder stærke analytiske kompetencer sammenholdt med fantastiske menneskelige værdier. I Josh har spillerne på U17-divisionsholdet en træner, som konstant vil dygtiggøre sig selv, holdet kollektivt og spillerne individuelt pga. hans store videbegærlighed og konstante nysgerrige tilgang til fodboldspillet og trænergerningen. På trods af hans unge alder, er Josh både meget rolig og afklaret, hvilket er med til at skabe et trygt og udviklende miljø for vores talentfulde spillere på 2007 og 2008 årgangene."

AB's U17-hold oplever allerede fine resultater under Joshuas ledelse. "Vi er kommet godt i gang med sæsonen og har vist god form," siger han. "Så der er ingen tvivl om, at drengene og jeg selv går benhårdt efter en topplacering i U17 Divisionen."

U17-holdet leverer i øjeblikket rigtig fine resultater. I de seneste 7 kampe har de formået at samle hele 19 point sammen, hvilket rækker til en 6. plads i Divisionen. Toppen af rækken er tæt, og der er kun 5 point op til 1. pladsen, så drømmene er så småt begyndt at spire omkring den resterende del af sæsonen.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner