U20 VM i december med fire OIK'ere

Odense Ishockey Klub
7. dec. 2022

- af Anders Holst

December er i sandhed VM måned i ishockey på U20 niveau. Hele 28 nationer delt ud på 4 divisioner skal i aktion i december. Det drejer sig om Division 1, gruppe A, som afholdes i Norge (med Norge, Danmark, Kasahkstan, Frankrig, Ungarn og Slovenien). Division 1, gruppe B, som afholdes i Polen (med Polen, Ukraine, Estland, Italien, Japan og Sydkorea) og endelig Division 2, som afholdes i Litauen (med Litauen, Spanien, England, Rumænien, Holland og Kroatien).

Fra 26.12. er samles de 10 øverste nationer til VM i Halifax og Moncton. Vanen tro er der enorm interesse fra canadiske fans omkring kampene i den øverste division.

 

Med danske øjne bliver det spændende at følge de danske løver med spillere fra årgang 2003, 2004, 2005 samt 2006, hvilket udgør et ungt landshold. Dertil kommer at det er Jens Nielsens første VM som chef for de unge løver. Sidste år hang holdet i med det yderste af neglene på hjemmebane og en vital sejr over Ungarn. I år er det hård konkurrence igen.

 

Med fynske øjne er det spændende at følge backen Jonas Jakobsen (2004) og forwarden Philip Rafnarsson (2003). Ingen af dem var med til VM sidste år. Med ved VM er også eks-OIK’eren Sebastian Maddock (Växjö).

Ligeledes sender Odense et par interessante spillere til VM på nogle af de andre hylder ved VM. I division 1, gruppe B er Maksim Lovkov (FW, 2003), med for det estiske landshold, som skal til Polen. I division 2, deltager Timoer Rothenburg (FW 2004) ved VM for hollænderne, som møder noget mere eksotiske modstandere.

 

Vi ønsker de 4 OIK’ere held og lykke ved VM!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner