Ry Håndbold mangler frivillige: Løsningen er at få forældrene ind i hallen - for så bliver de

Ry Håndbold
31. mar. 2023

Ry Håndbold mangler frivillige

Det er overskriften på en artikel Midtjyllands avis har bragt den 25/3 i avisudgave, den handler om at vi mangler frivillige til at løfte i klubben og er meget flot skrevet af Mathias Mark Iversen fra Midtjyllands Avis.


Ry Håndbold mangler frivillige: Løsningen er at få forældrene ind i hallen - for så bliver de

Ry Håndbold mangler frivillige, og det må være op til forældrene at engagere sig, mener formand Søren Steen Olesen, der selv tog sit arbejde med i hallen, når sønnen trænede


Når Ry Håndbold har træninger, er det ikke et særsyn, at børnene bliver sat af ud på parkeringspladsen og hentet igen samme sted. Det synes Søren Steen Olesen er ærgerligt - både for forældrene, børnene og klubben.

Skreven af  Journalist Mathias Mark Iversen | mmi@mja.dk

RY Det er ikke en selvfølge, at en by som Ry har en håndboldklub. Det kræver frivillige. 

Og masser af dem. Så det er ikke nok, at man som forælder blot afleverer sit barn på parkeringspladsen foran Ry Hallerne, 

og det er slet ikke godt nok, hvis man betragter træningen i Ry Håndbold som en pasningsordning, mener formand i Ry Håndbold, Søren Steen Olesen.

Når det er sagt, så tror han ikke på, at forældrene skal tvinges til frivilligheden. Han har i stedet en opfordring og et godt råd.

Det handler om, at forældrene går med ind i hallen sammen med deres børn, så skal gejsten og lysten nok komme af sig selv.

- En typisk undskyldning fra forældrene er, at de ikke har tiden til det frivillige arbejde, men jeg tror, at tiden kommer helt af sig selv, når forældrene kommer i hallen og mærker samværet. At være i hallen er en god måde at få samvær med sine børn på, siger han.

 

Et frirum i hallen

Sådan blev Søren Steen Olesen selv involveret i det frivillige klubarbejde.

Hans søn begyndte til håndbold, og formanden tog sin computer med i hallen, så han kunne arbejde, mens børnene trænede.

Det gav Søren Steen Olesen et frirum, hvor han kunne mærke, at han slappede af. 

Og med tiden bevægede han sig ind på sidelinjen og kiggede på træningen.

- Kom ned og se det sidste kvarter af en træning i stedet for at hente og bringe på parkeringspladsen. Så får man både mulighed for at møde de andre forældre og spillerne. Jeg ved godt, at tiden er et element, men jeg har selv meget travlt på mit arbejde, og jeg fandt ud af, at jeg får et kæmpe et overskud af at være her, siger Søren Steen Olesen.

På tværs af foreninger

Lige nu har håndboldklubben akut behov for frivillige kræfter til både praktiske opgaver og til bestyrelsesarbejdet, og allerede sidste år kunne manglen på frivillige mærkes.

I sommerferien kom håndboldskolen i fare, og blev kun reddet af en ekstern arrangør. 

Det er også svært at afvikle stævner, forklarer formanden.

- Vi har ikke ressourcerne til det. Vi kan ikke mærke opbakningen fra forældrene, og det er ærgerligt, siger han og fortæller, at han har været i kontakt med flere andre klubber i Ry, der står med samme problem.

Det er specielt på bestyrelsesposterne, der står ledige. Derfor vil klubberne have et større 

samarbejde i håbet om at få flere til komme i hallerne.

- Vi skal være bedre til at skabe noget på tværs af sportsgrene, mener Søren Steen Olesen.

Lyst over tvang

Et ordsprog siger, at det er lysten, der driver værket, og det læner håndboldformanden sig op ad. 

Han tror ikke på tvang.

- Det er lysten til at være i hallen sammen med børnene, der skal skaffe os flere hænder. De skal finde den personlige glæde i samværet, så skal vi nok få dem lokket ind i klubben, mener Søren Steen Olesen.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner